Advertisement

Nieuwe buren verwelkomen met een geweldige eerste indruk

Advertisement

KAankloppen bij de deur van je nieuwe buurman kan intimiderend lijken: wat als ze de geschenkmand niet accepteren? En als je het niet goed met elkaar kunt vinden, dan is het lastig alle keer dat je elkaar passeert terwijl je de vuilnis buiten zet? Hoewel je aarzeling volkomen begrijpelijk is, zegt etiquette-expert Pamela Eyring, eigenaar en president van de Protocol School in Washington, dat het leren kennen van je buren een essentiële daad van menselijk medeleven is.

“Vriendschappelijk zijn voelt emotioneel goed”, vertelde Eyring aan Well + Good. “Het bouwt samenwerking op en is handig als buren elkaar nodig hebben of hulp nodig hebben.” Een goede buur zal u bijvoorbeeld laten weten of uw huisdier uit uw tuin is ontsnapt of zal uw kind mee naar huis nemen als ze tijdens het fietsen over hun knieën schrapen.

Het omgekeerde is ook waar: als je even de tijd neemt om je buren te ontmoeten, zullen ze zich op hun gemak voelen om je hulp te vragen als ze die in de toekomst nodig hebben. Misschien verlaten ze de stad over een maand en hebben ze iemand nodig om hun monsteraplant in leven te houden. En hey, het voelt altijd goed om iemand anders solide te maken.

Voordat Eyring een welkomstgeschenk naar je buurman brengt, heeft hij enkele tips om ervoor te zorgen dat je introductie vriendelijk en cultureel gevoelig is en de eerste stap is naar een bevredigende relatie met de mensen naast de deur. Hier is je etiquetteles.

Hoe verwelkom je nieuwe buren

1. Houd het simpel

Zelfs het eenvoudigste cadeau kan indruk maken op je buurman. Dus als je denkt dat je super origineel moet zijn in wat je ze geeft, denk dan nog eens goed na. “Traditioneel tonen mensen gastvrijheid wanneer ze gebakken goederen en bloemen verwelkomen. Gebakken goederen zoals zelfgemaakte chocoladekoekjes of een pompoenbrood zijn een mooi gebaar”, zegt Eyring.

Zorg ervoor dat je de noten overslaat als je er een goed dessert van maakt, want meer dan drie miljoen Amerikanen hebben notenallergieën, zegt ze. Het onderstaande recept kan worden aangepast om notenvrij, zuivelvrij en glutenvrij te zijn, dus het is een totale winnaar.

Probeer dit eenvoudig te maken pompoenbrood:

2. Zorg voor de presentatie

“Door de traktatie in mooi cellofaan met linten te wikkelen, wordt het nog aantrekkelijker en toont het meer tijdsinvestering. De tijd die je doorbrengt, kan als een meer oprecht welkom voelen”, zegt Eyring. Als je niet van cellofaan houdt, gebruik dan de binnenkant van een boodschappentas voor een coole bruine papieren zak-esthetiek.

3. Geef iets dat hun nieuwe huis verbetert

Stel dat je nieuwe buren een mooie achtertuin hebben, maar hij kan wel een beetje meer planten. “Bloemen in pot zoals een Nederlandse tuinvariëteit zijn ook een geweldig cadeau. Je nieuwe buurman kan het in zijn huis neerzetten en de bollen vervolgens buiten planten voor meer bloemen”, zegt Eyring. Denk erover na om ze iets aan te bieden dat hun groene ruimte zal verfraaien en meegroeien.

4. Houd rekening met culturele gevoeligheid

“Cultureel passende geschenken zijn een must”, zegt Eyring. “Breng geen fles wijn mee als welkomstgeschenk voor degenen die geen alcohol drinken.” Overweeg om vooraf wat onderzoek te doen om er zeker van te zijn dat uw geschenk gepast en vriendelijk is. Je wilt positief beginnen.

5. Verwelkom je nieuwe buren met lokale lekkernijen

Het vinden van een lokaal cadeau voor je nieuwe buurman is een geweldige manier om ze kennis te laten maken met hun nieuwe postcode. Geef ze kakelverse eieren of koop een fotolijst ontworpen door een lokale kunstenaar. Zo leren ze de omgeving op een unieke manier kennen (en dat geeft je een mooie opening.)

6. Als je nieuwe buren kinderen hebben, geef ze dan ook iets

Dus je buren hebben kinderen? Haal ook een kleinigheidje voor hen. “Voor kinderen is waterspeelgoed of een pot gekleurd krijt een leuke, goedkope verrassing”, zegt Eyring.

7. Blijf in contact

Nadat de eerste introductie is voltooid, moet u het gesprek gaande houden. “Een gemakkelijke manier om een ​​nieuwe buurman welkom te laten voelen, is door vanuit je auto of het trottoir naar hem te zwaaien als je elkaar in de buurt tegenkomt”, zegt Eyring. Je kunt ook een lijst neerzetten met enkele van je plaatsen om te gaan eten of ze je nummer geven in geval van nood.

Echt, het is aan jou hoeveel energie je wilt bijdragen aan deze relatie. Soms is alleen hallo zeggen voldoende; andere keren wil je misschien vriendschap sluiten met je buurman. Uw warm welkom is in ieder geval compleet.

“Welkom in de buurt! ” Geschenken

UrbanStems Bloemen bezorgen

Stuur je nieuwe buren een bos bloemen en een briefje voor een eenvoudig ‘welkom in de buurt’-cadeau.

Oh Hallo! Je klinkt als iemand die dol is op gratis workouts, kortingen op de beste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Word lid van Well+, onze online community van insiders op het gebied van wellness, en ontgrendel uw beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.