Advertisement

Niacinamide voor de vette huid is een van de essentiële ingrediënten voor de zomer

Advertisement

Met de Well + Good SHOP zetten onze auteurs hun jarenlange expertise in om producten te selecteren (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze auteurs deze producten onafhankelijk selecteren, kan een aankoop via onze links een Well + Good-commissie verdienen. Goed winkelen! Verken de WINKEL

Een vette huid en zomerweer gaan niet samen. Je bent plakkerig en zweterig en je huid produceert zoveel olie dat geen enkele hoeveelheid vloeipapier het kan beheersen. Om de olieproductie te helpen verminderen, zegt Shirley Chi, MD, een gecertificeerde dermatoloog in Zuid-Californië, dat je niacinamide kunt gebruiken.

“Niacinamide heeft kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen, die de effecten van stresshormonen op de huid neutraliseren”, zegt Dr. Chi. “Stresshormonen verhogen de productie van olie op de huid, dus het verminderen van ontstekingen maakt je huid minder vet.”

Stresshormonen en olieproductie zijn met elkaar verbonden omdat de olie- en talgklieren hormoonreceptoren hebben. Zo helpt het kalmeren van je huid en het beschermen tegen stresshormonen om de vetklieren te normaliseren. Een kleine studie uit 2006 wees uit dat een actueel niacinamide-product de talguitscheiding in vier weken tijd met twee procent verminderde, wat betekent dat als u nu uw niacinamide gaat gebruiken, het kan helpen uw huid eerder te ontvetten Echt het hete zomerweer komt eraan.

Naast het verminderen van de olieproductie, is niacinamide ook een uitstekend vochtinbrengend middel, kan het de huidbarrière helpen versterken en biedt het antioxiderende bescherming tegen omgevingsstressoren. Het is ook vrij zachtaardig, wat betekent dat iedereen het kan gebruiken, legt Rebecca Marcus, MD, een gecertificeerde dermatoloog in Dallas, uit.

“Mensen met een zeer gevoelige huid kunnen niacinamide meestal in de juiste concentratie verdragen”, zegt Dr. Markus. “Het is belangrijk om op te letten en ervoor te zorgen dat het tussen de 3 en 5 procent is, dus het werkt, maar het is niet vervelend.”

Koop 4 geweldige niacinamide-opties voor de vette huid

Lees meer over vette huidverzorging:

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste (en beste) SHOP-productkortingen, aangepaste collecties, kortingen en meer? Meld u aan om informatie rechtstreeks in uw inbox te ontvangen. [form id=”shopping-list”

Onze auteurs selecteren deze producten onafhankelijk. Een aankoop doen via onze links kan een Well + Good commissie verdienen.

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.