Natuurlijke remedies voor genezing hebben me kennis laten maken met wellness

No hoe groot of klein de aandoening ook is, iemand in mijn familie altijd heeft er een remedie voor.

Als kind bracht mijn moeder bij het eerste mogelijke teken van keelpijn water aan de kook, goot het in een mok, deed azijn en zout en liet me, als het warm was, het mengsel gorgelen. Ze gebruikte een soortgelijke zoutwatercocktail toen ik mijn eerste tand verloor. Ik zwiep het warme brouwsel rond de kleverige ruimte die ooit mijn tand vasthield om het bloeden te stoppen en het gebied te helpen genezen. Als ik moest hoesten, sneed ze een citroen, kneep het sap van elk schijfje in een mok, warmde het op en voegde een klodder honing toe. De scherpe, zoete mix hielp mijn keel en borst te kalmeren terwijl het slijm afbrak.

Hoewel ik het me niet realiseerde toen ik opgroeide, waren deze remedies het bewijs dat welzijn altijd binnen handbereik was. De natuurlijke huismiddeltjes die mijn moeder en grootmoeder maakten, waren een voortzetting van de natuurlijke geneeswijzen die mijn overgrootmoeder en de matriarchen vóór haar hadden ontwikkeld om hun gezondheid te ondersteunen. Als een Garifuna-Amerikaanse vrouw, met wortels die sporen tussen West- en Centraal-Afrika, St. Vincent en de Grenadines en Honduras, heeft mijn familie voorouderlijke kennis en geneeskundige tradities doorgegeven die mijn eigen gezondheids- en welzijnsregime hebben beïnvloed.

Hoewel er geen uitgebreide hoeveelheid medicinaal onderzoek beschikbaar is over een aantal natuurlijke huismiddeltjes, loven veel familieleden hen de holistische informatie die nodig is om hun kwalen te behandelen. “De waarheid is dat als deze remedies niet zouden werken, ze niet eeuwenlang aan verschillende generaties zouden zijn doorgegeven”, zegt Suncear Scretchen, een wellnesscoach en energiebeoefenaar. “Als je een behandeling toepast die al jaren in je familie bestaat, maak je gebruik van voorouderlijke wijsheid die inherent is aan de intelligentie van je lichaam.”

Ik heb niet vroeg in mijn leven het verband gelegd tussen de volledig natuurlijke remedies die mijn familie heeft doorgegeven en mijn aangeboren begrip ervan. Toen ik ouder werd, voelde ik me echter aangetrokken om de meer natuurlijke weg te gaan om specifieke gezondheidsproblemen zoals buikpijn, huidirritaties of een dreigende verkoudheid aan te pakken met planten zoals aloë vera en gemberwortel. Ik heb een aantal jeugdherinneringen die betrekking hebben op uitstapjes naar de markt om een ​​paar items op te halen om een ​​natuurlijk huismiddeltje voor te bereiden.

Mijn moeder had altijd anijs of anijs bij de hand voor het geval we de ontstekingsremmende eigenschappen ervan nodig hadden voor de behandeling van spijsverteringsproblemen of andere doeleinden. De vrouwen in mijn familie gebruiken het ook om menstruatiekrampen en gerelateerde pijn te behandelen, een strategie die door sommige onderzoeken wordt ondersteund; als ik symptomen had, bracht mijn moeder anijs aan de kook, zeefde de kruiden en schonk me een kopje in.

Nu, bijna een jaar na de COVID-19-pandemie, ben ik overgestapt op natuurlijke huismiddeltjes om me zo gezond mogelijk te houden. Hoewel de informatie over het virus voortdurend verandert, heb ik ervoor gezorgd dat ik thee drink met kruiden die – gezien mijn opvoeding – mijn immuunsysteem zullen versterken: echinacea, citroengras, zoethout en pepermunt, om er maar een paar te noemen. Ik begin mijn dag ook met warm citroenwater voor hydratatie en om mijn inname van vitamine C te stimuleren, waarvan bekend is dat het helpt bij het bestrijden van verkoudheid.

De natuurlijke huismiddeltjes die me 32 jaar lang gezond hebben gehouden, hebben hetzelfde gedaan voor mijn hele familie, en veel zwarte, inheemse en gekleurde mensen (BIPOC)

De natuurlijke huismiddeltjes die me 32 jaar lang gezond hebben gehouden, hebben hetzelfde gedaan voor mijn hele familie en veel zwarte, inheemse en gekleurde mensen (BIPOC). De artikelen die ik voor de remedies gebruik, haal ik op bij mijn plaatselijke supermarkt of natuurvoedingswinkel, maar ze waren allemaal te vinden op het land dat mijn grootouders, overgrootouders en voorouders bezaten. Het was hun tweede natuur om van het land te pakken wat ze nodig hadden. Als ik denk aan de duizenden jaren dat deze wellnesspraktijken bestaan, ben ik buitengewoon dankbaar dat ze intact zijn gebleven, omdat die realiteit spreekt over het inherente begrip van mijn voorouders van plantkunde en de genezende kracht van de natuur.

Net zoals mijn eigen moeder en grootmoeder me hebben laten zien, kijk ik uit naar de dag dat ik mijn eigen kinderen kan laten zien dat genezing toegankelijk is. Vervolgens kunnen ze hun welzijn behouden en verbeteren met items uit hun keuken.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis workouts, kortingen voor cult-favoriete wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld je aan voor Well+onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel je beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.