Murad Intense Recovery Cream is een must voor een droge, boze huid

Met de Well+Good SHOP zetten onze redacteuren hun jarenlange knowhow in om producten te kiezen (van huidverzorging tot zelfverzorging en nog veel meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan een aankoop via onze links Well+Good een commissie opleveren. Veel winkelplezier! Verken de WINKEL

Mijn huid is aan de gang er doorheen het de laatste maanden. Na een week in de droge, winterse lucht van New Mexico te hebben doorgebracht, voelde mijn teint schilferig aan en elke keer dat ik me aanmeldde ieder huidverzorgingsproduct, kunnen plekken op de huid prikken en rood worden. Om het nog erger te maken, was ik wat nieuwe retinol-serums aan het testen en dacht ik niet om mijn rol te vertragen (retinol is sterk genoeg om irritatie te veroorzaken als je het overdrijft). Mijn teint was zo boos dat ik een scherpe steek voelde terwijl het zweet van mijn gezicht droop tijdens mijn training (letterlijk zout aan de wond toevoegen). Ik moest koers corrigeren, stat.

Dus ik haalde de dikste, meest heavy-duty vochtinbrengende crème die ik bezit eruit: Murad Intense Recovery Cream, en het was het enige huidverzorgingsproduct dat ik een week lang gebruikte (afgezien van Kinship Naked Papaya Gentle Enzyme cleanser, een gezichtswas die niet mijn gezicht niet volledig ontdoen van zijn natuurlijke oliën – ik raad dit ten zeerste aan aan iedereen met een droge of gevoelige huid!).

Dit spul voelt meer als een balsem (de consistentie doet me eigenlijk denken aan een lippenbalsem versus een romige vochtinbrengende crème), en je hebt maar een klodder ter grootte van een dubbeltje nodig om je hele gezicht grondig te bedekken. Het was de grote slok water die mijn huid hard nodig had – en het werkte. Na een paar dagen voelde mijn huid weer veerkrachtig en glad aan en was de irritatie volledig verdwenen.

Murad Intense Recovery Cream was het perfecte tegengif voor wat wij een overgevoelige huid noemen. Dit gebeurt wanneer de barrière van de huid is verzwakt door de elementen of agressieve producten (of beide), wat roodheid, schilfering en intense uitdroging veroorzaakt – precies waar ik mee te maken had.

Rachel Nazarian, MD, FAAD, een door het bestuur gecertificeerde dermatoloog gevestigd in New York City, vertelde ons eerder dat wanneer uw huid in een gesensibiliseerde staat is, deze “zich niet kan verdedigen tegen vele andere omringende invloeden die het normaal gesproken zou kunnen weerstaan .” De combinatie van harde en plotselinge klimaatverandering en te veel retinol zorgde ervoor dat mijn gecombineerde (en normaal gesproken niet gemakkelijk geagiteerde) huid gevoelig werd. En voor degenen die een gevoelige huid hebben, raden professionals aan om je routine te vereenvoudigen, agressieve ingrediënten te vermijden en je huid te voorzien van een barrièrecrème, zoals Murad Intense Recovery Cream.

Wat de formule tot een geweldige kandidaat voor het herstellen van barrières maakt, is het steringrediënt, mirabilis jalapa, een plantenextract afkomstig uit Peru dat tal van kalmerende eigenschappen heeft. “Het heeft kalmerende voordelen en bevat ook stimulerende ceramiden om de huidbarrière te versterken”, vertelt schoonheidsspecialiste Shani Hillian aan W+G. Toen ik vroeg naar de vochtinbrengende crème, specifiek voor het genezen van de huid die geïrriteerd is door het gebruik van retinol, legde ze uit: “Te veel retinol kan de huidbarrière beschadigen en grote uitdroging en schade veroorzaken. Deze plant helpt bij het opnieuw opbouwen en herstellen van barrières.” jackpot!

Een ander belangrijk ingrediënt in Intense Recovery Cream is microalgen, een van de Zwitserse legermessen voor huidverzorging. Hillian vertelt ons dat het helpt bij fijne lijntjes en rimpels, je teint helderder maakt en de huid hydrateert. “Alle algen die in huidverzorging worden gebruikt, zorgen voor meer hydratatie dan wat dan ook”, herhaalt Hillian.

Klanten van Murad zweren bij deze crème voor meer dan alleen een geïrriteerde, knorrige huid. In een recensie getiteld “Eerlijk gezegd, ik koop voor het leven”, schrijft een persoon: “Echt hydraterend en dicht over mijn gezicht. Mijn huid heeft er nog nooit zo goed uitgezien. Ik krijg echt slechte hormonale acne en ik zweer dat het alles bij elkaar heeft gehouden .” Een ander zegt: “Nu ik in de dertig ben, merkte ik een aantal niet-zo-vleiende veranderingen in mijn huid. Na slechts een paar keer gebruiken ziet en voelt mijn huid als een miljoen dollar… Fijne lijntjes zijn geëgaliseerd, geïrriteerd , wordt de rode huid gekalmeerd, wordt de duisternis onder de ogen verminderd en behoort een doffe, doffe huid tot het verleden.”

Meestal wordt het echter geprezen om zijn vermogen om de huid bijna onmiddellijk te hydrateren en te voeden. Een andere klant zegt: “Zodra ik bij mijn auto kwam, deed ik wat make-up over mijn hele gezicht. Het bood onmiddellijk verlichting voor de strakheid van mijn droge huid. [After that], Ik kon niet wachten op mijn nachtelijke huidverzorgingsregime! Toen ik vanmorgen wakker werd, voelde mijn huid niet alleen zoveel zachter aan, het zag er ook zo goed uit. De extreem droge gebieden rond mijn mond zijn zichtbaar zachter, de trekkerigheid is er niet en de roodheid is verdwenen.”

Op dit punt is mijn huid volledig hersteld en ben ik weer bezig met het aanbrengen van allerlei huidverzorgingsingrediënten op mijn gezicht. Maar ik zal deze pot altijd paraat hebben als het weer mis gaat.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste (en beste) productdrops van SHOP, aangepaste collecties, kortingen en meer? Meld u aan om de informatie rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.