Mousserende koffie is de darmvriendelijke drank die je moet proberen

Fovergaan in een koffiesleur is maar al te gemakkelijk: het ene moment ben je ervan overtuigd dat je de perfecte zetmethode en koffie-melkverhouding hebt gevonden, het volgende moment word je wakker en vind je je go-to haver latte gewoon… meh. Maar als je klaar bent om je koffieroutine op te schudden – en mogelijk nog meer gezondheidsvoordelen uit je kopje koffie te halen – is mousserende koffie misschien het antwoord.

Meestal gemaakt met koolzuurhoudend water en doordrenkt met citrus in plaats van de gebruikelijke room en suiker, is mousserende koffie een verfrissend bruisend alternatief voor uw dagelijkse cafeĆÆneboost. Er is geen enkele of juiste manier om het te bereiden, maar in een recente TikTok-video deelde Dan McLaughlin, eigenaar van de kleine koffiebrander Golden Triangle Coffee in Cleveland, zijn favoriete versie van het drankje. Hij verwijst treffend naar het brouwsel als een sprankelende Americano, omdat het mineraalwater, een sinaasappelsegment, basilicum voor de smaak en natuurlijk espresso vereist.

@softpourn Reageer op @davidfinucane bedankt voor het vragen! Ik hoop dat het antwoord voldoet šŸ˜… #espresso #fyp #coffee #YerAWizard #specialtycoffee ā™¬ Funny You Should Ask – The Front Bottoms

“Veel mensen weten het niet, maar citrusfruit echt, echt complimenteert de smaken van koffie”, zegt McLaughlin bij het beschrijven van zijn favoriete vorm van koffie. “Samen brengen ze zo’n mooie, natuurlijke zoetheid naar voren dat ik er gewoon niet overheen kan komen.”

Op zijn punt kan deze trendy drank (die nu in de handel verkrijgbaar is van merken als Vivic) mensen aanspreken die koffie een beetje te bitter vinden, zegt Alissa Rumsey, MS, RD, een in New York City gevestigde diĆ«tist en de auteur van de kookboek onbeschaamd eten. “Het toevoegen van wat bubbels die kunnen helpen die bitterheid een beetje te doorbreken”, zegt ze.

Mousserende koffie is goed voor je darmen.

Mousserende koffie kan ook meer gezondheidsvoordelen hebben dan uw typische kopje Java. De meest directe van deze voordelen is de meest voor de hand liggende: het toevoegen van koolzuurhoudend water aan uw koffie is een manier om uw dagelijkse waterinname te verhogen.

“Afhankelijk van hoeveel koffie je drinkt of hoe vaak je het drinkt, kan koffie enigszins uitdrogen”, zegt Rumsey. “Als je toevoegt [water] naar koffie, je krijgt meer hydratatie.ā€ CafeĆÆne is tenslotte een diureticum.

En hoewel elke vorm van water een zegen is voor de spijsvertering – “Hydratatie in het algemeen is belangrijk voor een gezonde darm”, zegt Rumsey – is het maken van je sprankelende koffie met koolzuurhoudend mineraalwater misschien de beste optie als je een spijsverteringsopkikker wilt . Dat komt omdat mineraalwater dat van nature uit bronnen komt, mineralen zoals magnesium, calcium, natrium en zink kan bevatten (het specifieke mineraalgehalte verschilt per merk en bron), wat de darmgezondheid kan ondersteunen. Een studie waarbij 70 mensen betrokken waren, suggereerde bijvoorbeeld dat mineraalwater dat rijk is aan magnesium en natrium kan helpen om constipatie te verbeteren. (Ter info, McLaughlin gebruikt het geliefde merk Topo Chico in zijn recept.)

Mousserende koffie biedt ook voordelen voor de gezondheid van het hart.

Er kunnen ook enkele voordelen voor het hart zijn bij het maken van mousserende koffie met mineraalwater, waarvan is aangetoond dat het de bloeddruk verlaagt bij mensen met een calcium- of magnesiumtekort.

Het andere opmerkelijke ingrediƫnt in het recept van McLaughlin is een sinaasappelsegment, met schil en al. Sinaasappels zijn niet alleen rijk aan vitamine C, een krachtige antioxidant die wordt geassocieerd met immuunondersteuning, maar ze zijn ook geweldige bronnen van kalium en oplosbare vezels, die volgens verschillende onderzoeken ook gunstig kunnen zijn voor de gezondheid van het hart.

“Sinaasappels en andere citrusvruchten bevatten oplosbare vezels, die kunnen helpen om het HDL of goede cholesterol te verhogen en het ‘slechte’ LDL-cholesterol en triglyceriden te verlagen”, zegt Rumsey. “Ze bevatten ook een goede hoeveelheid kalium, wat kan helpen vanuit het oogpunt van de bloeddruk.”

Bovendien is aangetoond dat sinaasappelschillen een van de enige voedselbronnen zijn van de antioxidant hesperidine, die verband houdt met een optimale cardiovasculaire gezondheid.

In zijn recept weekt McLaughlin de sinaasappel een paar minuten in het mineraalwater voordat hij de espresso erin giet. Hoewel Rumsey zegt dat je met deze methode wat voedingsstoffen uit de sinaasappel haalt, raadt ze aan om een ā€‹ā€‹scheutje sinaasappelsap aan de drank toe te voegen als je nog meer van de voordelen wilt. Je kunt ook experimenteren met andere soorten citrus, merkt ze op. “Ik zou zeggen dat dit een andere manier zou zijn om de hoeveelheid voedingsstoffen die je krijgt te verhogen”, zegt ze.

Een andere gezonde optie is om te proberen je sinaasappelschillen te bakken, waarvan de holistische gezondheidsbeoefenaar, kruidkundige en bovennatuurlijke oprichter Rachelle Robinett zegt dat het de spijsvertering kan helpen stimuleren door je spijsverteringsenzymen te laten stromen voordat je gaat ontbijten. “Het is super simpel [to make]”Vertelde ze ons. “Haal gewoon een verse sinaasappel in stukjes en schil de schil eraf. Zet het in je oven op de laagste temperatuur, hoe lang het ook duurt om er frites van te maken.” Laat de knapperige schil dan gewoon in je sprankelende koffie vallen of gebruik het als garnering aan de zijkant van je bevvie. En als toegevoegde voordeel, je vermindert ook nog eens voedselverspilling, van een win-win gesproken, toch?

Kijk hoe Robinette haar heerlijke darmvriendelijke sinaasappelschillen maakt in deze video:

B

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.