Mijn favoriete Black-Owned Beauty-merken

Met de Well+Good SHOP zetten onze redacteuren hun jarenlange knowhow in om producten te kiezen (van huidverzorging tot zelfverzorging en nog veel meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan een aankoop via onze links Well+Good een commissie opleveren. Veel winkelplezier! Verken de WINKEL

Hoe frivool het ook mag klinken, schoonheid is mijn gelukkige plek. Het verzorgen en verzachten van mijn gemelaneerde huid brengt me eindeloze vreugde, masseren op huidverzorgingsproducten is mijn meditatie, en spelen met make-up is een van de vele manieren waarop ik zelfliefde beoefen. Er is iets aan het gebruik van schoonheidsmerken van Black-eigendom dat deze ervaring nog specialer maakt.

Zwarte vrouwen krijgen al zo lang te horen dat hun uiterlijk niet genoeg is. (Ik zal de blanke man nooit vergeten die me in mijn gezicht vertelde dat hij ‘zwarte meisjes gewoon niet mooi vond’, alsof wat hij zei geen belediging was, maar eerder een objectief feit). Voor mij viert het gebruik van beautymerken die zijn opgericht door zwarte vrouwen de schoonheid die we altijd hebben uitgestraald. Wat iemand ook denkt of doet, wij hebben ons. En dat zal nooit veranderen.

Er zijn vijf schoonheidsmerken die eigendom zijn van Black die mij nauw aan het hart liggen. Ze spelen een cruciale rol in mijn routine en zorgen ervoor dat ik me elke keer dat ik ze gebruik zo goed voel. Leer ze hieronder kennen en shop ze.

Mijn 5 favoriete beautymerken van Black-owned

1. Agrestal-schoonheid

De eerste keer dat ik een pakket van Agrestal Beauty opende, werd ik verliefd. De verpakking is prachtig, en de glazen potten met gouden deksel laten je weten hoe luxe het product is voordat je er zelfs maar in duikt. Toen ik de producten eenmaal begon te gebruiken, was het game over – ik wist dat ik nooit zonder zou kunnen leven hen. De verfijnde formules benadrukken natuurlijke ingrediënten zoals rozenblaadjes, kurkuma en sheaboter, waardoor mijn huid gevoed en verzorgd aanvoelt.

Toen Emilia Ramos de lijn in 2017 creëerde, probeerde ze een plantaardig schoonheidsmerk te ontwikkelen dat geworteld is in zelfzorg, en dat is precies wat ze deed. Elk product is ongelooflijk attent en opzettelijk, en je kunt het niet helpen, maar het voelt alsof je jezelf een dikke knuffel geeft bij elke toepassing.

Twee producten van het merk maken deel uit van mijn eeuwige rotatie: het Kurkuma-kleimasker ($ 18 tot $ 42) en de Rose Hydrating Oil ($ 70). Elke keer dat mijn huid er zelfs maar aan denkt om een ​​puistje te krijgen, reik ik naar mijn Tumeric Clay Mask om het te stoppen. Het combineert het ontstekingsremmende kruid met ontgiftende bentonietklei om mijn huid diep te reinigen en te kalmeren. De Rose Hydrating Oil is zonder twijfel de beste gezichtsolie die ik ooit heb gebruikt. Het is doordrenkt met letterlijke rozenblaadjes. Geen kleine stukjes bloemblaadjes die op smurrie lijken als je niet weet wat het zijn, maar grote, sappige rozenknopjes. Het laat mijn huid ongelooflijk zacht aanvoelen.

2. Peer Nova

Zonder falen besteed ik elke drie weken ongeveer vier uur aan mezelf een gelmanicure te geven. Het duurt zo lang omdat ik deze tijd gebruik om mijn creativiteit te uiten en plezier te hebben bij het spelen met verschillende ontwerpen en kleurenpaletten. ik heb geprobeerd een kavel van gellakmerken door de jaren heen, en niet één heeft me zo gelukkig gemaakt als Pear Nova.

Pear Nova, opgericht door mede-Pools-fanaat Rachel James, is een merk dat prachtige tinten maakt die alle huidtinten vieren in formules die prioriteit geven aan zowel werkzaamheid als nagelgezondheid. Het merk begon tien jaar geleden met het met de hand mengen van poetsmiddelen door James in de kelder van haar ouders. Sindsdien is het uitgegroeid tot een volledige lijn van nagellakken, nagelverzorgingsserums en scrubs, en, mijn persoonlijke favoriet, gellak.

Pear Nova heeft een geweldige lijn nude-gellakken, BrwnGrlMgc ($ 80), waarmee zwarte en bruine mensen tinten kunnen vinden die bij hun huidskleur passen.

3. Canviiy

Het eerste Canviiy-product dat ik probeerde, was het ScalpBliss Itch-Calming Organic-Based Serum ($ 20), dat me wegblies. Het is een fantastische formule die werkt om een ​​jeukende hoofdhuid te verlichten. Natuurlijk is dit product geweldig voor iedereen om te gebruiken, maar het is vooral geweldig voor zwarte mensen die hun haar in beschermende stijlen dragen. Iedereen die ooit box-vlechten of een naai-in heeft gekregen, weet hoe intens het is om jeuk te hebben als je hoofdhuid niet precies toegankelijk is. Zoals ik in mijn oorspronkelijke recensie schreef, voelt dit serum aan als “dat belachelijk verfrissende gevoel dat je krijgt als je een slok ijskoud water neemt terwijl je kauwgom kauwt.”

Het is slechts een van de vele producten die dit merk voor haar- en hoofdhuidverzorging zo goed maken. Elke keer als ik chat met Sherrel Sampson, de oprichter van het merk, word ik zo opgewonden over waar de zwarte haarverzorgingsindustrie naartoe gaat. De producten van Sampson vullen een gat in de markt door prioriteit te geven aan hoofdhuidverzorging voor gestructureerd haar – iets wat de zwarte gemeenschap altijd serieus heeft genomen, maar niet altijd met de beste producten.

Een van de meest recente lanceringen van Canviiy is de Hydrate & Strengthen Organic-Based Scalp Balm ($ 11), een moderne benadering van haarvet. Bijna elke zwarte vrouw heeft de herinnering om aan de voeten van hun moeder, zus of vriend te zitten en ze hun hoofdhuid te laten smeren of een dunne laag van een op olie gebaseerd product aan te brengen dat bedoeld is om het haar te versterken. De afgelopen jaren hebben we echter van dermatologen en trichologen geleerd dat dit niet echt goed is voor de hoofdhuid, omdat het de poriën verstopt. Deze balsem is vederlicht, ademend en vrij van zware petroleum en minerale olie.

4. Brood schoonheidsverzorging

Bread Beauty Supply biedt het type getextureerde haarverzorging waar ik naar verlangde – eenvoudig. De producten zijn niet bedoeld om te worden gebruikt in een 11-stappen routine voor krullend meisje, maar zijn in plaats daarvan goed genoeg geformuleerd om snel en gemakkelijk voor mijn haar te zorgen.

Maeva Heim creëerde dit merk omdat ze het zat was om tonnen producten nodig te hebben om voor haar haar te zorgen. Decennialang was getextureerde haarverzorging beperkt tot relaxers, dus toen steeds meer mensen hun natuurlijke haar gingen gebruiken in het afgelopen decennium, waren de producten niet geformuleerd om te werken. Bread Beauty Supply probeert daar verandering in te brengen door ‘haarverzorgingsbasics te creëren voor niet zo eenvoudig haar’.

Ik ben echt dol op elk product dat Bread heeft uitgebracht, maar mijn absolute favoriet is de Everyday Gloss Hair Oil ($ 14 tot $ 24). Het zit vol met voedende ingrediënten waardoor mijn haar er op zijn best uitziet en aanvoelt. Het bevat olie van Kakadu Plum, een inheemse plant in Heims thuisland Australië, die vol zit met vitamine C om je hoofdhuid gezond te houden. Het bevat ook saffloerolie om het haar te hydrateren en capryl-caprinezuurtriglyceriden voor een lichte glans en zijdezachtheid.

5. Zonnebrandcrème voor zwarte meisjes

Elk mens zou elke dag zonnebrandcrème moeten dragen, ongeacht hun huidskleur. Maar veel op mineralen gebaseerde zonnefilters laten een paars-witte zweem achter op diepere teint, wat een barrière vormt voor veel zwarte mensen. Traditioneel moesten mensen met een donkere huidskleur kiezen tussen beschermd zijn en eruitzien als een geest en rauw in de zon blijven zitten om hun natuurlijke glans te behouden.

Toen Shontay Lundy in 2016 Black Girl Sunscreen creëerde, deed ze dat met dit raadsel in gedachten. Het enige product van het merk is een zonnebrandcrème op basis van SPF 30 ($ 16) die is gemaakt met hydraterende ingrediënten zoals jojoba, cacao en avocado. Het is ook koraalrifvriendelijk en vrij van parabenen en parfum.

Elke keer als ik een andere zonnebrandcrème probeer, merk ik dat ik terugkruip naar deze. Ik vind het geweldig omdat het gemakkelijk is om te vergeten dat ik het aan heb. Het past naadloos in mijn huid zonder enig branderig gevoel of droogheid die ik bij veel andere formules ervaar. Het is een eenvoudig product dat precies werkt zoals elke zonnebrandcrème zou moeten doen.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste (en beste) productdrops van SHOP, aangepaste collecties, kortingen en meer? Meld u aan om de informatie rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.