Mighty Patch Nose verwijdert pijnloos olie en pus

Met de Well+Good SHOP zetten onze redacteuren hun jarenlange knowhow in om producten te kiezen (van huidverzorging tot zelfverzorging en nog veel meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan een aankoop via onze links Well+Good een commissie opleveren. Veel winkelplezier! Verken de WINKEL

Als ik terugdenk aan al die keren dat ik een poriestrip op mijn neus heb aangebracht, wetende dat het enorm pijn zou doen als ik het eraf trok, ben ik echt verbijsterd. Waarom hebben we dat ooit goed gevonden? Hier om te boeten voor ons gedeelde trauma, lanceerde Hero Cosmetics onlangs een bijgewerkte versie van die pijnlijke poriestrips van weleer, The Mighty Patch Nose ($ 18), die * zo * veel zachter is voor de huid.

Aangezien de neus een broeinest is voor puistjes, werd het hoog tijd dat we een pleister hadden die zou helpen om vuil en vuil uit het gebied te verwijderen zonder onze huid op te offeren. “De neus is een perfecte storm om mee-eters te maken omdat de poriën uitgestrekt zijn op een convex oppervlak”, vertelde Purvisha Patel, MD, board-gecertificeerde dermatoloog en oprichter van Visha Skincare, eerder aan Well+Good.

In tegenstelling tot traditionele poriestrips, zuigt deze next-gen versie de smurrie uit je poriën in plaats van het eruit te trekken (serieus – waarom vonden we dit allemaal goed?!). Ze zijn gemaakt van hydrocolloïde materiaal – hetzelfde materiaal waar blisterverbanden van zijn gemaakt – dat “werkt door overtollig vocht te absorberen, waardoor olie en vuil van het puistje worden weggetrokken”, zegt Hadley King, MD, een gecertificeerde dermatoloog gevestigd in New Yorkse stad. Dr. Patel vertelde ons eerder dat mensen die agressieve retinoïden gebruiken of een gevoelige huid hebben (inclusief eczeem en rosacea) uit de buurt moeten blijven van neusstrips omdat “meer irritatie en zelfs huidbeschadiging kan optreden”, maar het zachtere alternatief van Hero Cosmetics is veilig voor iedereen huidtypes.

Over “veilig voor alle huidtypes” gesproken, een ander ding dat de moeite waard is om op te merken over de strips, is dat ze geen actieve stoffen bevatten. Hoewel ingrediënten zoals benzoylperoxide en salicylzuur (die je vaak aantreft in poriestrips en puistjes) geweldig zijn om puistjes te verdrijven, kunnen ze irriterend en uitdrogend zijn op bepaalde huidskleuren. Als gevolg hiervan kunnen pleisters met alleen hydrocolloïden, zoals deze, “vooral nuttig zijn voor mensen met een gevoelige huid en milde acne”, zegt Dr. King.

Om de poriënzuiverende voordelen van de pleisters te plukken, breng je er gewoon een aan op een schone, droge huid voordat je naar bed gaat (of echt, op elk moment, afhankelijk van hoe je je voelt over het dragen van een neusstrip in het openbaar), en laat het zes tot acht uur zitten . Gedurende deze tijd wordt het wit omdat het olie en pus uit je poriën absorbeert – zo weet je dat het werkt. Elk pakket wordt geleverd met 10 pleisters, waarmee u vele puistjes kunt doorstaan.

Krijg meer informatie over puistjes van een derm:

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste (en beste) productdrops van SHOP, aangepaste collecties, kortingen en meer? Meld u aan om de informatie rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.