Mandy Moore Loves Make Beauty Succulent Skin Gel Cream

Met de Well+Good SHOP zetten onze redacteuren hun jarenlange knowhow in om producten te kiezen (van huidverzorging tot zelfverzorging en nog veel meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan een aankoop via onze links Well+Good een commissie opleveren. Veel winkelplezier! Verken de WINKEL

Met de lente in aantocht is het tijd om je huidverzorgingsroutine om te wisselen. “Je huid heeft andere dingen nodig in de zomer, wanneer de luchtvochtigheid hoger is en de zon sterker is”, vertelde Rachel Nazarian, MD, een gecertificeerde dermatoloog in NYC, eerder aan Well + Good. En een van de belangrijkste veranderingen die derms willen dat je aanbrengt, is met je vochtinbrengende crème. Als de temperatuur begint op te lopen (en zweet, vet en olie beginnen in te zetten), wil je je zware, afsluitende crèmes inruilen voor lichtere, op gel gebaseerde lotions boordevol bevochtigende ingrediënten.

Dat is waar de Make Beauty Succulent Skin Gel Cream ($ 28) binnenkomt. Deze lichtgewicht crème (die actrice Mandy Moore gebruikte om haar huid voor te bereiden voor de Critics ‘Choice Awards van afgelopen weekend) is samengesteld met ingrediënten die in de woestijn worden gevonden, die van nature ontworpen om vocht vast te houden in warme klimaten. De soorten cactussen die je in het product aantreft, zijn tot de rand gevuld met vitamine E en essentiële vetzuren om de huid gehydrateerd en koel te houden – en dat is precies wat je teint nodig heeft tijdens de zinderende maanden die voor je liggen.

Als eerste op de ingrediëntenlijst staat aloë vera, dat geliefd is vanwege zijn vermogen om roodheid te verzachten en ontstekingen te verminderen. Maar deze vetplant kan zoveel meer dan dat. Zoals board-gecertificeerde dermatopatholoog Gretchen Frieling, MD, eerder aan Well + Good vertelde: “Aloë vera-bladeren bevatten veel water, dus het helpt de huid te hydrateren en vocht vast te houden.” Bovendien kan het ingrediënt volgens onderzoek het verschijnen van donkere vlekken en hyperpigmentatie verminderen.

Vervolgens zijn er cactusextracten, waarvan Julia Dalton-Brush, visagist en oprichter van B3: Brush Beauty Balm, zegt dat ze effectief zijn voor het beschermen van de huid op warme zomerdagen omdat ze “uit een klimaat komen waar planten zichzelf constant moeten beschermen tegen uitdroging en schade door de zon.” Vanwege hun vermogen om enkele van de heetste temperaturen te weerstaan, “is het logisch dat deze planten oliën produceren die ook gunstig zijn voor ons persoonlijk gebruik”, voegt ze eraan toe.

Ten slotte is er de cactusvijg, die om vele redenen een belangrijk onderdeel van de huidverzorging is geworden. Het bevat linolzuur, dat volgens profs de huid voedt en dofheid elimineert. Het heeft ook een hoog gehalte aan vitamine K, waarvan bekend is dat het donkere kringen onder de ogen oplicht (en wordt geprezen als het enige ingrediënt dat iedereen onder hun ogen zou moeten gebruiken tegen de tijd dat ze 50 worden).

Naast deze van woestijn afgeleide ingrediënten, heeft deze luxe gelcrème ook een paar bekende gezichten. Het bevat niacinamide, een antioxidant die geliefd is bij het vervagen van hyperpigmentatie, en glycerine, een bevochtigingsmiddel dat vocht vasthoudt en vriendelijk is voor alle huidtypes. Over het algemeen zit deze krachtige vochtinbrengende crème boordevol extra voedende ingrediënten die de huid de hele lente en zomer beschermen, gezond en gehydrateerd houden.

Ook in de zomer is bescherming tegen de zon (uiteraard) belangrijk. Bekijk de onderstaande video voor tips van een dermatoloog over het kiezen van de beste producten.

Wil je nog meer beauty-informatie van onze redacteuren? Volg ons Fineprint Instagram-account) voor onmisbare tips en trucs.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.