Advertisement

Makkelijk hardgekookte eieren koken zonder ze te pellen

Advertisement

POV: Je vrienden hebben een zomerse potluck en jij hebt de taak gekregen om de eiersalade te maken. Het is allemaal leuk en spelletjes totdat je het allemaal moet pellen. die. eieren.

Wanneer de bemanning om dit zomerse nietje vraagt, maar je niet de moeite neemt om er een miljoen nauwgezet te pellen, zal deze geweldige kookhack zonder schil je dag redden… om nog maar te zwijgen van uren koken. Het geheim is om met een klassieke Franse culinaire techniek, bekend als au bain-marie, een aantal reeds gebarsten eieren in slechts enkele minuten te bereiden. Deze verwarmde “bain-marie”-methode kookt eieren langzaam in de oven zonder ze te gaar te maken, en het kan niet eenvoudiger om thuis te doen.

Klaar om te kraken? Om een ​​vlekkeloze uitvoering te garanderen van het gebruik van een dubbele boiler om een ​​stel eiersalade-klare eieren in één keer te koken, hebben we met een professionele kok gesproken over de tips en trucs die nodig zijn om de klus te klaren. We hebben ook andere manieren geleerd om deze techniek toe te passen op andere voedingsmiddelen dan eieren (hallo, moeiteloze desserts).

De waterbadtechniek

Allereerst: wat is een bain-marie precies? “A bain-marie is eigenlijk een warmwaterbad of waterbad”, zegt King Phojanakong, de chef-kok en oprichter van Kuma Inn, Small Axe Peppers en Cook Like King in New York. Om er een te maken, hoef je alleen maar een container te vullen. met water en laat vervolgens een andere kom, pan of andere kom in de kom met water zakken waarin de ingrediënten staan ​​die u gaat koken of warm houden. De dubbele boiler mag alleen de buitenkant van de container raken, niet het voedsel zelf. bain-marie maakt een fantastisch zachte en zeer gelijkmatige verwarmingsomgeving, omdat water een barrière vormt tussen voedsel en directe warmte van de oven, het fornuis of de warmtebron, waardoor brandwonden en ongelijkmatig koken worden voorkomen”, voegt Phojanakong toe. Het is niet zo heel anders dan sous-vide koken – het is gewoon veel gemakkelijker uit te voeren en vereist geen speciaal gereedschap of gadgets.

Phojanakong zegt dat deze eenvoudige culinaire techniek kan worden toegepast op veel heerlijke gerechten zoals vla, vlaai, cheesecake of zelfs het maken van roerei. “Als je van romige roereieren houdt, garandeert au-bain-marie bakken perfect romige, net gekookte roereieren”, voegt hij eraan toe. (FWIW, het is ook een briljant eenvoudige manier om een ​​grote, hongerige ontbijtmenigte te voeden.).” Volgens Phojanakong voorkomt het gebruik van een dubbele boiler dat sauzen scheiden of verdampen, en hun concentratie behouden, wat kan optreden bij hoge temperaturen .

Hoe maak je gemakkelijk hardgekookte eieren zonder ze au bain-marie te pellen

Een recente virale video op TikTok door @jamiefielding_ met meer dan 14 miljoen views laat zien dat ze een dubbele boiler gebruikt om eieren te bakken voor een recept voor eiersalade. Ja, je hoort het goed: naast het vermijden van het trauma van het pellen van tientallen eieren, hoef je ook niet eeuwig te wachten tot een grote pan water kookt.

Om te beginnen smeert Fielding een broodvorm in met ongeveer een eetlepel avocado-olie met behulp van een droge papieren handdoek, en zorgt ervoor dat alle spleten en de bodem geolied zijn. Vervolgens kraakt ze voorzichtig zeven eieren in de pan, waarbij ze de dooiers intact houdt om te voorkomen dat ze met het eiwit vermengen.

@jamiefielding_ Reageren op @christygclay is zoveel makkelijker dan eieren proberen te pellen. #eggsalad#howtoboileggs#nopeeleggs#easypeelhardboiledeggs#hardboiledeggs#breakfastideas#highproteinbreakfast #eggsalad#eggsaladsandwiches#EasyWithAdobeExpress #eatmore#healthytok#cookingtok#foodtok ♬ original sound – Kitchen Hacks & Nutrition

Dan komt de belangrijkste stap, de bain-marie. Om het bad voor te bereiden, vult Fielding een grote ovenschaal van 9 x 13 inch met water op kamertemperatuur totdat de eieren net onder staan. Vervolgens plaatst ze de broodvorm in het midden van de met water gevulde ovenschaal en zet ze in een oven van 350 ° F om ongeveer 30 minuten te bakken. Als hij klaar is, haalt Fielding de broodpan uit de ovenschaal en maakt de eieren los van de randen met een rubberen spatel. Ten slotte draait ze ze voorzichtig om op een schone snijplank en gebruikt een groot koksmes om de eieren grof te hakken. En daar ga je! Makkelijk te bereiden “hardgekookte” eieren voor de salade, zonder het gedoe en tijdrovende elleboogvet.

Tips en trucs om deze kookmethode *veilig* te gebruiken

Bij het omgaan met heet water in de keuken is het altijd belangrijk om voorzichtig te zijn. Om de bain-marie kookmethode veilig toe te passen, deelt Phojanakong enkele eenvoudige tips om ongelukken in de keuken te voorkomen. “Om mogelijke brandwonden te voorkomen, moet u een bodemcontainer met hoge zijkanten gebruiken, zodat er geen water overloopt wanneer u containers in en uit de oven of warmtebron verplaatst.” Phojanakong raadt ook aan om de oven rond de 325 ° F te houden (of de kookplaat op een laag tot middelhoog vuur) om te voorkomen dat voedsel uitdroogt, schroeit of verbrandt.

TL; DR: Als het met zorg wordt gedaan, kan het gebruik van een dubbele ketel om eieren te koken voor een menigte thuis resultaten van chef-kokkwaliteit opleveren zonder dat het enige moeite kost.

Bekijk de onderstaande video om erachter te komen waarom Tracy Lockwood Beckerman, MS, RD eieren “de multivitamine van de natuur” noemt:

Oh Hallo! Je klinkt als iemand die dol is op gratis workouts, kortingen op de beste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Abonneer je op Well+onze online community van Wellness Insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.