Maar echt, wat is ‘medische kwaliteit’ huidverzorging?

WAls u op zoek bent naar huidverzorgingsproducten en make-up, kunt u gemakkelijk door de collecties bladeren in een plaatselijk warenhuis of drogisterij, die beide vaak een mooie variëteit aan huidverzorgings- en schoonheidsproducten hebben. Er is echter één ding dat ze missen. Het is moeilijker om merken te kopen die huidverzorging van medische kwaliteit aanbieden, die beperkt toegankelijk zijn en niet direct verkrijgbaar zijn bij populaire schoonheidswinkels, zoals Sephora en Ulta.

De kans is groter dat u huidverzorgingsopties van medische kwaliteit zult vinden wanneer u in het kantoor van uw arts of een medspa bent, die beide meestal producten van medische kwaliteit bevatten en aanbevelingen kunnen doen voor het kiezen van een veilig product van hoge kwaliteit.

Bovendien kan “medische kwaliteit” veel dingen vertegenwoordigen in termen van wat het product zou moeten behandelen, en het kan lastig zijn om door alle verschillende soorten huidverzorging van medische kwaliteit te navigeren om uit te kiezen. Om het proces een beetje te vereenvoudigen, vindt u hier alles wat u erover moet weten en hoe u het indien nodig in uw huidverzorgingsroutine kunt opnemen.

Wat is huidverzorging van medische kwaliteit?

Om te beginnen zijn er producten met het label “medische kwaliteit” voor zowat elk huidgerelateerd probleem, dus er is geen leegte in wat deze producten zouden moeten behandelen. Helaas is de prijs een stuk hoger en zijn er nog niet echt genoeg onderzoeken en gegevens om de voordelen van huidverzorging van medische kwaliteit te onderbouwen.

“De claims van deze producten zijn gericht op mogelijke onderzoeken en de kwaliteit van de gebruikte ingrediënten, maar er is geen uniforme definitie van deze claim voor alle merken”, zegt board-gecertificeerde dermatoloog Erum N. Ilyas, MD, MBE, FAAD en CEO en oprichter van AmberNoon.

Wie moet huidverzorging van medische kwaliteit gebruiken?

“Dit is moeilijk te beantwoorden, aangezien er onder bepaalde omstandigheden plaats kan zijn voor deze producten in een huidverzorgingsroutine, maar de gemiddelde persoon met een routinematig huidverzorgingsregime zonder specifieke huidklachten hoeft misschien geen huidverzorging van medische kwaliteit te gebruiken, ” zegt dr. Ilyas.

Dat gezegd hebbende, zijn er enkele uitdagingen en aandoeningen op het gebied van huidverzorging, zoals hyperpigmentatie – die kan optreden als gevolg van een aantal bronnen, zoals hormonen, schade door de zon en ontstekingen, en die mogelijk baat kunnen hebben bij zowel een betere absorptie als hogere kwaliteit van ingrediënten.

Degenen die aan hyperpigmentatie lijden, willen misschien huidverzorging van medische kwaliteit uitproberen, zoals aanbevolen door hun arts, om te zien of er een verschil en verbetering is in de gezondheid en toon van de huid. Er zijn maar weinig opties om pigmentatieproblemen te behandelen en het is moeilijk om te bepalen welke methode het beste is.

“Op recept zijn hydrochinon en sommige hydrochinoncombinatieproducten met tretinoïne en andere ingrediënten verkrijgbaar, en deze kunnen de onmiddellijke behoefte om pigmentatie te vervagen aanpakken; met name hydrochinonbevattende producten kunnen echter niet op lange termijn worden gebruikt, dus dit is waar andere ingrediënten, zoals vitamine C, glycolzuur, ferrulinezuur, kojiczuur, tranexaminezuur, enz. aanzienlijk kunnen profiteren, “zegt Dr. Ilyas.

De beschikbaarheid van sommige van deze ingrediënten in generieke huidverzorgings- en make-upmerken is echter beperkt, dus u kunt niet garanderen dat u de specifieke ingrediënten en in de juiste hoeveelheden krijgt van gewone, niet-medische merken. “Hier kan huidverzorging van medische kwaliteit van enig nut zijn om deze dagelijkse uitdagingen effectiever aan te pakken”, zegt Dr. Ilyas.

Het is de moeite waard om huidverzorgingsmerken van medische kwaliteit in uw huidverzorgingsroutine op te nemen om te zien of er een merkbaar verschil en eventuele voordelen zijn bij gebruik, aangezien de effecten per persoon verschillen.

Veel voorkomende ingrediënten in huidverzorging van medische kwaliteit

Veelgebruikte ingrediënten die worden aangetroffen in huidverzorging van medische kwaliteit zijn onder andere vitamine C, glycolzuur, ferulazuur, kojiczuur en tranexaminezuur. Vitamine E is een andere belangrijke speler in huidverzorgingsmerken van medische kwaliteit. “Veel waardevolle actuele vitamine C-bevattende serums worden vaak gecombineerd met ferulazuur en vitamine E, omdat de combinatie de effectiviteit van vitamine C achtvoudig kan verhogen”, zegt Dr. Ilyas.

Producten met vitamine C zitten over het algemeen in een donkere fles, want als vitamine C wordt blootgesteld aan licht, kan het snel in de fles worden gedeactiveerd, en helaas betekent dit dat het product onbruikbaar is tegen de tijd dat het op je huid terechtkomt.

Je zult ook vaak AHA- of alfahydroxyzuren aantreffen in huidverzorging van medische kwaliteit. Volgens Dr. Ilyas kunnen ze de potentie en absorptie verhogen en de exfoliatie verbeteren. Resveratrol is een ander veelgebruikt ingrediënt in huidverzorgingsmerken van medische kwaliteit.

“Resveratrol is een unieke botanische antioxidant omdat is aangetoond dat het zowel direct schadelijke vrije radicalen opspoort als onze cellen opreguleert om meer natuurlijk voorkomende antioxidanten te maken”, zegt Dr. Ilyas. Bovendien wordt “resveratrol als een fyto-oestrogeen beschouwd, wat betekent dat het de huidvoordelen van oestrogeen kan bieden voor anti-verouderingsdoeleinden, maar zonder de andere risico’s die oestrogeen met zich mee kan brengen.”

Een ander veelgebruikt actief ingrediënt in huidverzorging van medische kwaliteit is retinol. Het percentage retinol in huidverzorging van medische kwaliteit is hoger dan in vrij verkrijgbare producten, maar is ook lager dan het percentage dat wordt aangetroffen in voorgeschreven retinolproducten.

“Retinol is een geweldig ingrediënt om in je huidverzorgingsroutine te hebben, maar je hebt misschien zelfs een hoger percentage nodig om aan de behoeften van je huid te voldoen, die je kunt vinden in producten van medische kwaliteit”, zegt Dr. Jeannette Graf, Board- Gecertificeerd dermatoloog en assistent-klinisch hoogleraar dermatologie aan de Mt Sinai School of Medicine. “Dit kan worden gebruikt voor fijne lijntjes, donkere vlekken en acne”, zegt Dr. Graf, en dus is het ook een geweldig ingrediënt tegen veroudering.

Melkzuur is een ander ingrediënt dat in de meeste huidverzorgingsproducten van medische kwaliteit wordt aangetroffen. “Terwijl vrij verkrijgbare melkzuur is ontworpen met een lager percentage voor mensen met een gevoelige huid en beschikbaar is voor het grote publiek, kan melkzuur van medische kwaliteit de huid beter exfoliëren en hydrateren, en je huidskleur egaliseren, ” zegt dr. Graf.

De beste huidverzorgingsmerken van medische kwaliteit

“Het huidverzorgingsmerk van medische kwaliteit waar ik de voorkeur aan geef, is Skinceuticals, omdat hun productlijn duidelijke en duidelijke voordelen biedt voor specifieke uitdagingen waarmee onze patiënten worden geconfronteerd, en het is een goed geïnformeerd merk omdat elk product een uniek voordeel biedt ten opzichte van andere merken die vrij verkrijgbaar zijn of op recept verkrijgbaar zijn”, zegt Dr. Ilyas.

Chat met uw arts om de beste behandelingen te bespreken; Skinceuticals is echter een goed merk waarop u kunt vertrouwen, vooral als u net overgaat op een huidverzorgingsregime dat medische huidverzorgings- en schoonheidsproducten bevat.

Dr. Graf noemt er nog een paar, zoals SkinMedica, Sente, Revision, Alastin, SkinBetter en Defenage. “Deze huidverzorgingsmerken van medische kwaliteit gebruiken gepatenteerde technologie die specifieke huidproblemen kan aanpakken en de huid een gezonde glans kan geven, en deze wetenschappelijk bestudeerde huidverzorgingsmerken zijn goed onderzocht en effectief”, zegt Dr. Graf.

De voordelen van huidverzorging van medische kwaliteit

De voordelen van huidverzorging van medische kwaliteit zijn specifiek voor het individu en hun respectieve uitdagingen op het gebied van huidverzorging. Dit is waar het aantal beschikbare producten het een uitdaging maakt om te zeggen of een merk als geheel redelijk te gebruiken is, of dat alleen specifieke producten binnen de lijn van de hoogste kwaliteit zijn en de meeste voordelen bieden.

“Het is bijvoorbeeld moeilijk voor mij om het voordeel te begrijpen van een reinigingsmiddel van medische kwaliteit ten opzichte van een gewone gezichtsreiniger; echter, een reinigingsmiddel van medische kwaliteit met AHA voor iemand die retnols of andere AHA-producten niet lijkt te verdragen, omdat producten die niet kunnen worden gebruikt, daadwerkelijk baat kunnen hebben, “zegt Dr. Ilyas.

“Deze niche van patiënten zoekt enkele voordelen van AHA, zonder ze op de huid achter te laten”, vervolgt Dr. Ilyas. Toch hebben de meeste mensen dit probleem niet en hebben ze medische huidverzorging of een reinigingsmiddel met AHA nodig.

Voordelen variëren op basis van het individu, dus sommigen kunnen meer profiteren dan anderen. En wat de timing betreft, kunt u verwachten dat het begin van de voordelen ook zal variëren in termen van een betere opname van bepaalde ingrediënten dan andere, wat mogelijk kan leiden tot snellere, meer merkbare resultaten. “Het is echter waarschijnlijker dat dit wordt gezien bij producten met specifieke doelen zoals hyperpigmentatie of hydratatie”, zegt Dr. Ilyas.

Waar kun je huidverzorging van medische kwaliteit kopen?

U kunt meestal producten van medische kwaliteit vinden op het kantoor van uw arts, een medspas of online via specifieke sites. Ze worden niet vaak verkocht bij drogisterijen of schoonheidswinkels, dus je moet wat extra onderzoek doen.

“Ze hoeven niet door een arts te worden voorgeschreven, maar het kan nuttig zijn om de rol te bespreken die een product kan spelen in uw huidverzorgingsroutine om de gewenste resultaten te bereiken”, zegt Dr. Ilyas. Uw arts kan u door het proces helpen en het is verstandig om met hen te overleggen voordat u een geneesmiddel op uw huid in het algemeen gebruikt.

En gezien de prijs zou het teleurstellend zijn om veel geld uit te geven aan een product dat uiteindelijk geen extra voordeel biedt voor uw algehele huidverzorgingsdoelen en voor het behandelen van eventuele onderliggende huidaandoeningen.

Tips voor het veilig en effectief gebruik van huidverzorgingsproducten van medische kwaliteit

Raadpleeg uw arts voordat u huidverzorging van medische kwaliteit gebruikt, omdat mensen die deze niet nodig hebben, huidirritatie en andere problemen kunnen ervaren. “De potentie kan voor sommige huidtypes te hoog zijn, wat leidt tot tolerantieproblemen”, zegt Dr. Ilyas. Bovendien kan het moeilijk zijn om door het brede scala aan beschikbare opties te navigeren en ervoor te zorgen dat u het juiste product vindt voor uw huid en behoeften.

Dr. Ilyas adviseert om over te gaan op huidverzorging van medische kwaliteit, zodat uw huid tijd heeft om zich aan te passen. De beste manier om uw huid tegen irritatie te beschermen, is door eerst om de dag of zelfs om de derde dag nieuwe huidverzorgingsproducten van medische kwaliteit op uw huid aan te brengen. Daarna werk je omhoog, totdat je de producten veilig ‘s avonds kunt aanbrengen, waar het goed wordt verdragen en je enkele voordelen begint te zien.

“Wat betreft de hoeveelheid te gebruiken product, overweeg een hoeveelheid product ter grootte van een erwt, die een gebied ter grootte van de palm van je hand voldoende zal bedekken, zodra het gelijkmatig over de huid is verdeeld”, zegt Dr. Ilyas. De dip-, dot- en smear-methode voor het aanbrengen van producten kan helpen bij de avonddistributie.

Bekijk de video voor de huidverzorgingsroutine van een gecertificeerde dermatoloog:

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.