Advertisement

Lunchpauze strekt zich uit om je lichaam te resetten

Advertisement

lAls je kont op het punt staat te versmelten met je stoel, is het tijd om wat te rekken tijdens de lunchpauze.

In onze nieuwste editie van goed strekkenChloe de Winter van Go Chlo Pilates begeleidt je door zeven minuten langzame bewegingen van de wervelkolom, heupopening en schouderopening, allemaal ontworpen om je werkdag te doorbreken.

Urenlang aan een bureau werken kan uw houding verslechteren, nek-, schouder- en lage rugpijn veroorzaken en zelfs bijdragen aan stress. En omdat veel mensen thuis blijven werken, reizen we misschien nog minder voor vergaderingen en koffiepauzes dan voorheen. Maar een pauze nemen om die spieren te ontspannen, kan de valkuilen van kantoorwerk bestrijden, dus het is een goed idee om regelmatig rekoefeningen in uw routine op te nemen.

Bovendien is de stretch ook erg prettig als je over een toetsenbord gebogen zit.

Ten eerste helpt de Winter je uit je stoel te komen om die ruggengraat los te maken. Zitten oefent druk uit op onze tussenwervelschijven, waardoor doorhangen kan verergeren, dus rekken kan helpen om ruimte te herstellen.

De volgende doelen zijn die strakke, vernauwde heupen. Je heupen zijn verantwoordelijk voor het ondersteunen van de belasting van je bovenlichaam en zijn omgeven door grote zenuwen. Dit alles kan worden verpletterd en je heupbuigers kunnen letterlijk korter worden nadat je uren op je kont hebt doorgebracht. De tijd nemen om ze te openen en het bloed weer te laten stromen, kan je heupen gelukkig houden en het tegengif zijn voor ‘dead butt syndrome’.

Ten slotte richt de Winter zich op de schouders die er het meest toe doen – de belangrijkste slachtoffers van onze schermgestuurde wereld. Onze schouders worden op meerdere manieren beïnvloed door kantoorwerk. Als je gestrest bent, kun je erop rijden. Lang zitten maakt het ook verleidelijk om af te zien van een goede houding, je schouders naar voren te laten rollen en die spieren in te korten. Het hele schouder-nek-ruggebied kan een gespannen puinhoop zijn. Dat is wat het laatste deel van deze video zo heerlijk maakt: als je schouders ook maar iets van de onze zijn, zullen de rekoefeningen je laten zien hoeveel je schouders wilden bewegen en draaien in plaats van gewoon onderuitgezakt te blijven.

Wauw, dat hadden we nodig!

Oh Hallo! Je klinkt als iemand die dol is op gratis workouts, kortingen op de beste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Abonneer je op Well+onze online community van Wellness Insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.