Laat pijnlijke gewrichten bij koud weer uw training niet stoppen

jaKent u dat moment waarop u buiten in de kou aan het sporten bent en plotseling uw gewrichten pijn doen en uw lichaam stijf aanvoelt? Het kan moeilijk zijn om je gemakkelijk te verplaatsen, laat staan ​​te genieten van wat je doet. Je zou terug naar binnen kunnen gaan, maar je weet dat trainen in de buitenlucht zowel fysieke als mentale voordelen heeft, en nu de dagen eindelijk langer worden (en minder intens vriezen), wil je de welkome frisse lucht niet missen. Maar het koude weer leidt tot pijnlijke gewrichten.

Dus wat kan je doen?

Ten eerste is het handig om te weten waarom we last hebben van pijnlijke gewrichten bij koud weer. “Koude temperaturen vertragen doorgaans de metabolische activiteit en spier- / zenuwactiviteit van het lichaam”, zegt Scott A. Smith, MD, een door het bestuur gecertificeerde orthopedisch chirurg in Texas.

Siddharth Tambar, MD, een reumatoloog in Chicago, voegt eraan toe dat “veranderingen in de luchtdruk [and a] temperatuurdaling kan leiden tot zwellingen in de gewrichten en spieren, waardoor druk en pijn ontstaat.” Koud weer zorgt ervoor dat de bloedstroom naar het midden van je lichaam gaat om je vitale organen warm te houden, waardoor andere delen, zoals je armen en benen, pijn kunnen doen.

Hoe gewrichtspijn in de kou te verminderen?

Hier is het goede nieuws: u kunt proactieve en reactieve maatregelen nemen om gewrichtspijn veroorzaakt door het koude weer te voorkomen (of op zijn minst te verminderen).

1. Neem de tijd om van binnenuit op te warmen

Smith raadt aan te beginnen met een langdurige warming-up. “Typische warming-up is vijf minuten, maar als je meer tijd nodig hebt, verleng dan”, zegt hij.

Doe wat rekoefeningen om je spieren losser te maken en doe het binnen als je kunt, zegt Tambar. Focus op dynamische rekoefeningen die je tegelijkertijd opwarmen en het bloed naar de armen en benen laten stromen.

Probeer deze snelle serie om warm en los te worden voordat je eropuit trekt:

2. Draag beschermende lagen

Voordat je de deur uitgaat, stelt Smith voor om beschermende kleding aan te trekken die kan worden verwijderd naarmate je verder in je training komt en je eigen warmte begint te genereren. Als het bijzonder winderig is, kun je een windjack aantrekken dat je om je middel kunt knopen zodra je je in het zweet begint te werken.

3. Sla je cooldown niet over

Als je klaar bent, doe dan een afkoeloefening (lees: ga niet direct van hardlopen naar zitten in je auto) zodat je lichaam geleidelijk weer op temperatuur kan komen. “Lang genoeg afkoelen om te rehydrateren en de hartslag / ademhaling en lichaamstemperatuur weer normaal te krijgen”, zegt Smith. Hij stelt voor om hier ongeveer 20 minuten voor uit te trekken. Dat lijkt misschien lang, maar het zal je gewrichten niet alleen helpen om minder vermoeid te raken, zegt hij, maar het helpt ook om blessures te voorkomen, zodat je morgen zonder pijn weer op pad kunt.

4. Experimenteer met warmte en ijs

Na je training kunnen een warm bad, warme kleding, een verwarmingskussen of ijspakken ook helpen bij gewrichtspijn, volgens de Cleveland Clinic. Ofwel warmte of koude kan werken het beste voor jou, maar beide kunnen het lukken (uiteraard één voor één!).

5. Ga low-impact

Als je je gewrichten echt wilt helpen, schakel dan over naar trainingen die gemakkelijker voor ze zijn. De Mayo Clinic somt oefeningen met een lage impact op, zoals wandelen, fietsen, zachte vormen van yoga en zelfs ‘klusjes’ zoals het gras maaien, bladeren harken of je hond uitlaten. Onthoud: uw trainingsroutine hoeft niet intensief te zijn om nuttig te zijn.

Neem je mat mee naar buiten voor deze low-impact cardiosessie:

6. Vraag het aan de experts

Als je je nog steeds te stijf voelt om te bewegen, ga dan naar de dokter om er zeker van te zijn dat het niet iets ernstigers is. Oefening – zelfs in de kou – hoort niet pijnlijk te zijn.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld je aan voor Well+onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel je beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.