Koken met pannen met antiaanbaklaag: regel nummer één

Met de Well+Good SHOP zetten onze redacteuren hun jarenlange knowhow in om producten te kiezen (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan een aankoop via onze links Well+Good een commissie opleveren. Veel winkelplezier! Verken de WINKEL

Als je bedenkt hoeveel afwassen echt kan zuigen, is het absoluut logisch om je kookpannen te willen besproeien voordat je de kachel aansteekt, zodat er niets blijft plakken. (En muffinvormpjes – absoluut de slechtste om te wassen IMHO.) Nu is er zeker een tijd en plaats voor kookspray, maar volgens Kierin Baldwin, chef-instructeur bij het Institute of Culinary Education, is er één grote fout die thuiskoks vaak maken ermee: gebruik het op kookgerei met antiaanbaklaag.

“PAM en soortgelijke anti-aanbaksprays zijn ontworpen om een ​​pan gelijkmatig te bedekken en er zijn verschillende drijfgassen en antischuimmiddelen aan hun formulering toegevoegd naast de vetten die ze bevatten”, zegt Baldwin. “Omdat ze de pan volledig en gelijkmatig bedekken, blijven ze op alle oppervlakken die zijn gespoten, vooral die niet in contact zijn gekomen met het voedsel dat wordt gekookt.” Ze legt uit dat wanneer ze worden blootgesteld aan hitte, de spray kan uitdrogen en koken, wat kan uitharden tot een plakkerige laag op je pan. Het ergste stuk? Het kan niet worden verwijderd, tenzij je chemicaliën of heel veel elleboogvet gebruikt. “Elke van deze methoden om dat residu te verwijderen, kan tijdens het schoonmaken de delen van de blootgestelde antiaanbaklaag beschadigen, waardoor het extreem moeilijk wordt om de pan te redden”, voegt Baldwin toe.

Ze legt uit dat het probleem na verloop van tijd alleen maar erger wordt. “De opeenhoping bedekt het anti-aanbakoppervlak van je pan. Het residu zelf is niet anti-aanbak, dus het zal ervoor zorgen dat je pan niet meer werkt zoals het bedoeld was”, legt Baldwin uit. Niet bepaald ideaal, vooral als je op zoek bent naar mooie pannen met antiaanbaklaag.

Als je jezelf al dit verdriet wilt besparen, is het beste advies van Baldwin om vet in een niet-aërosolvorm te gebruiken om te voorkomen dat voedsel aan je pan blijft plakken (zoals olijfolie of avocado-olie), en om de aanwijzingen op je antiaanbakpan goed te lezen . Dit zou idealiter moeten gebeuren voordat u uw nieuwe potten en pannen gaat gebruiken, zodat u precies weet hoe u voor beide moet zorgen als het gaat om koken en wassen. Als je de originele verpakking van je pannen niet hebt, probeer dan te Googlen op de merknaam en het modeltype; de kans is groot dat u de routebeschrijving online kunt vinden. “Ze zullen je vertellen wat de juiste procedure is om die specifieke pan te reinigen volgens de fabrikant, die kan verschillen afhankelijk van het type coating dat het heeft”, zegt Baldwin.

Over het algemeen zegt Baldwin dat je geen chemische reinigingsmiddelen moet gebruiken bij het wassen van je anti-aanbakpannen, omdat ze het oppervlak kunnen beschadigen. Ze zegt ook om pannen of borden niet op het anti-aanbakoppervlak van de pannen te stapelen, omdat dit ze kan beschadigen en krassen. Gebruik ten slotte geen metalen keukengerei (zoals vorken of roestvrijstalen spatels) bij het koken op kookgerei met antiaanbaklaag. “Sommige pannen zeggen dat je er metalen keukengerei op kunt gebruiken, maar daar zou ik niet te gek mee doen, ongeacht wat de fabrikant zegt dat de pan aankan”, zegt Baldwin.

Dus, gebruikt een professionele chef-kok als Baldwin zelfs PAM en andere soortgelijke kooksprays? Dat doet ze zeker – uitsluitend bij het bakken in ongecoat aluminium of glazen bakvormen. “De manier waarop het zich aan een oppervlak hecht en aan een oppervlak hecht, is precies wat je wilt om een ​​pan voor een cake of brownies te bereiden en dit is precies het soort werk waarvoor het is ontworpen”, zegt ze, eraan toevoegend dat ze overtollige spray wegveegt dat niet in contact komt met het beslag dat ze aan het bakken is, zodat het zich niet ophoopt op het bakvormen wanneer het wordt blootgesteld aan hitte in de oven. Als het op koken aankomt, zegt Baldwin dat ze geklaarde boter of olijfolie gebruikt in plaats van kookspray. “Het is belangrijk om te onthouden dat zelfs pannen met antiaanbaklaag blijven plakken als je ze helemaal zonder vet gebruikt, dus je moet wel iets gebruiken”, zegt ze.

Als je geen pannen met antiaanbaklaag hebt – of je zou wat nieuwe kunnen gebruiken – bekijk dan de onderstaande opties. Nu je precies weet hoe je ze moet koken en verzorgen, zullen ze zeker jaren meegaan en ondertussen tal van heerlijke maaltijden bereiden.

Pannen met antiaanbaklaag

All-Clad NS1 anti-aanbak inductie koekenpan, set van 2 – $ 70,00

Er gaat niets boven de indrukwekkende verwarmingscapaciteiten van All-Clad’s geanodiseerde aluminium NS1-lijn, gemaakt van een robuust drielaags PFOA-vrij anti-aanbakoppervlak en inductie-compatibele stalen basissen. U kunt vertrouwen op deze veelzijdige set koekenpannen van ontbijt tot diner voor het bakken van eieren, het aanbraden en bruinen van vis, sauteren, groenten en meer.

ayesha curry koekenpan
Foto: Ayesha Curry Home-collectie

Ayesha Curry Home Collection Anti-aanbak koekenpan – $ 40,00

Oké, dus deze koekenpan zal je niet op magische wijze veranderen in een Ayesha Curry-kok, maar je ziet er in ieder geval goed uit als je het probeert. Deze koekenpan met antiaanbaklaag is gemaakt van geëmailleerd porselein en wordt geleverd met een glazen deksel – sleutel voor zoveel heerlijke recepten.

innerwell koekenpan
Foto: Innerwell

Innerwell anti-aanbak koekenpan – $ 23,00

Je zult geen leukere koekenpan met antiaanbaklaag vinden dan deze blush roze. Het is zo mooi dat je het zelfs weg wilt laten als je niet aan het koken bent!

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.