Kleurtherapie is het feelgood-badritueel dat we allemaal nodig hebben

lmagisch dat je tot rust komt in een warm, ontspannend bad, weelderig in een mix van oliën en spa-waardige badproducten. Welke zintuigen gebruik je om dit werkelijk voortreffelijke scenario in je op te nemen? Je weet wel, voorbij het gevoel van wensdenken.

Het meest voor de hand liggend is je reukvermogen (ahum, de wervelende aroma’s inademen) en je tastzin (je bent tenslotte in een warm water in deze droomoefening). Maar er is nog een ander zintuig dat je gebruikt, en dat is je gezichtsvermogen. Ja, vaak ben je ook profiteren van de voordelen van kleurentherapie, of u het nu beseft of niet.

“Kleur is zoveel meer dan wat we zien”, zegt Walaa, een in Barcelona gevestigde, gecertificeerde kleurentherapeut die één naam draagt. “Wanneer lichtdeeltjes van de zon reizen, vertalen we die golven en frequenties, en onze hersenen interpreteren die trillingen in de kleuren die we zien. Kleurentherapie kijkt naar hoe deze golven en frequenties ons, ons zenuwstelsel, ons lichaam en onze emoties beïnvloeden.”

Om ten volle te profiteren van de voordelen van kleurentherapie – en om thuis de ultieme spa-achtige sfeer te creëren – zou je slim zijn om te leunen op een merk dat volledig geworteld is in de bad- en kleurervaring (sinds 1891, niet minder): Kneipp. De bad-time OG’s creëren al tientallen jaren badoliën, natuurlijk badzeezout en andere essentiële zelfzorgproducten in de oorspronkelijke Duitse stad waar het allemaal 130 jaar geleden begon (oh, en ter info, het wordt uitgesproken als Kuh-Nipe, zoals type ). Natuurlijk leent elk ervan zich goed voor het beoefenen van kleurentherapie.

Dat komt deels doordat geur en kleur nauw verwant zijn, zegt Walaa. “Kleuren herinneren je aan bepaalde geuren”, zegt ze. “Sommige aroma’s zullen een bepaalde kleurencombinatie oproepen die een effect zal hebben op het zenuwstelsel en het lichaam.” Ze begint haar kleurtherapiesessies vaak met specifieke geuren en stemt deze af op de kleuren die ze gaat gebruiken.

Evenzo zijn alle producten van Kneipp (waarvan er vele nu verkrijgbaar zijn bij Ulta) prachtige, stemmingsverhogende tinten violet, geel, blauw, groen en meer met heerlijke geuren die bij elkaar passen. Door de kleuren in te slaan waartoe u geroepen bent, kunt u uw eigen kleurentherapie-ervaring samenstellen in de vorm van een rustgevend bad.

Blijf lezen voor een inleiding over het gebruik van kleurentherapie om uw zelfzorgbadtijd te verbeteren.

Groente

“Elke kleur heeft een positief aspect dat we allemaal op verschillende manieren kunnen kanaliseren”, zegt Walaa. “Kennis hebben over wat kleurfrequenties betekenen en hoe ze ons beïnvloeden, is essentieel.” In dat opzicht gaat groen helemaal over groei, openheid en verbinding met de natuur, zegt ze.

Of je nu wrok koestert of een mentale blokkade ervaart, jezelf een warm bad nemend met diepgroen, natuurachtig Deep Breathe Pine & Fir Mineral Bath Salt of smaragdgroene, zelfliefde bevorderende verfrissende eucalyptusbadolie (favoriet van Tata Harper) kan u helpen opnieuw te centreren.

paars

“Kleurfrequenties komen overeen met de kleuren van kruiden en planten”, zegt Walaa. “Ik gebruik bijvoorbeeld lavendelbadzout om de energie van lavendel te kanaliseren – het draait allemaal om het kanaliseren van geloof in de wereld, erop vertrouwend dat we worden ondersteund door de wereld om ons heen.”

Een beetje vertrouwen in tijden van onzekerheid (ahum, een veranderende en verschuivende wereld als we weer normaal beginnen te worden) is iets waar we allemaal van kunnen profiteren – en een rustgevend, vredig bad is een manier om het te cultiveren. Probeer het Dream Time Lavender & Vanilla Aromatherapie-bubbelbad, dat je bad een prachtig diep violet verandert (ook perfect voor het stimuleren van creativiteit, volgens Walaa) met de beroemde rustgevende geur van lavendel om je in een staat van rust en kalmte te sussen.

Geel

Volgens Walaa is geel de kleur van mentale kracht en kracht – dus je zou je aangetrokken kunnen voelen tot geel als je een uitdagende situatie in het leven ervaart. Een product dat niet beter kan? Kneipp’s Joint & Muscle Arnica mineraal badzout, dat spierpijn losmaakt en doet herleven.

Geen verrassing hier, er wordt elke drie en een halve minuut een fles verkocht in de VS, en het is Kneipp’s bestseller wereldwijd. Strooi 3/4 pet in een warm bad en bereid je voor om fysiek te ontspannen en mentaal in een zonnig, saffraankleurig bad dat helemaal tot leven komt.

Blauw

Je aangetrokken voelen tot blauw is een teken dat je je focus moet verleggen naar authentiek zijn naar je ware passies, in plaats van naar wie anderen willen dat je bent, zegt Walaa. De perfecte plek om daarover te mediteren? Een ontspannend bad natuurlijk (dat wist je al).

Teken een rustgevend avondbad met Dream Away Valerian & Hops Mineral Bath Salt, dat een prachtige saffiertint heeft om op te roepen alle de zelfliefde vibes.

Weet je niet zeker welke specifieke kleur jouw naam roept – of aangetrokken tot ze allemaal? Met een kruidenbadolie cadeauset kun je alle kleuren uitproberen en een badervaring creëren die precies bij je stemming past. Zintuigen, ontmoet de regenboog.

Bovenste foto: Lauren Abbazzio; Kunst: goed + goed creatief

Leave a Reply

Your email address will not be published.