Ketanji Brown Jackson’s opmerkingen over moeder zijn

l zat midden in weer een nieuwe sociale media-scroll op de late avond tijdens mijn bedtijdpauze (de heerlijke 10-15 minuten nadat mijn 5 maanden oude dochter naar bed gaat en ik heb een paar momenten voor mezelf) toen ik Supreme zag Rechterlijke genomineerde Rechter Ketanji Brown Jackson’s notitie aan haar dochters verschijnt op mijn tijdlijn:

“Ik bewaar een speciaal moment in deze introductie voor mijn dochters, Talia en Leila. Meisjes, ik weet dat het niet gemakkelijk is geweest, omdat ik heb geprobeerd de uitdagingen van het jongleren met mijn carrière en moederschap te overwinnen. En ik geef volledig toe dat ik niet altijd de juiste balans heb gevonden. Maar ik hoop dat je hebt gezien dat het met hard werken, vastberadenheid en liefde kan worden gedaan. Ik kijk er zo naar uit om te zien wat jullie allemaal gaan doen met jullie geweldige leven in dit ongelooflijke land. Ik hou zoveel van je.”

Toen ik voor het eerst moeder werd, stopten de woorden van Jackson me in mijn sporen en er begonnen zich meteen tranen te vormen. Ik ben nog maar 5 maanden bezig met deze opvoedingsreis en ik heb de combinatie van carrière en moederschap als tumultueus ervaren.

Sterker nog, ik schrijf dit om 10 uur ‘s avonds, na een dag mijn kinderziektes dochter acht keer binnen 24 uur borstvoeding te hebben gegeven en tevergeefs geprobeerd haar in bed te leggen, terwijl ik als freelancer verhalen aan het pitchen, onderzoeken en schrijven was. auteur; bezig met mijn eerste boek; sollicitatiegesprekken voor fulltime personeelsrollen; en voorbereidingen treffen om door twee staten te gaan. En dat is met mijn zus en schoonmoeder helpen me met de baby terwijl mijn man drie dagen per week een uur van en naar kantoor rijdt.

Het is genoeg om je te laten schreeuwen en huilen. Soms tegelijk.

Voordat ik moeder werd, vroeg ik me vaak af hoe ik het allemaal in evenwicht zou houden: mijn carrière natuurlijk, maar ook echtgenote, zus, dochter en vriend zijn. Omdat mijn perfectionistische neigingen me niet toestaan ​​om iets halfs te doen in mijn persoonlijke of professionele leven. Nee, ik stop mijn hele reet in alles wat ik doe, en geef 110 procent aan alles wat ik aanraak.

In de weken voorafgaand aan de geboorte heb ik mijn man vaak bezorgd en bezorgd gemaakt dat ik mezelf op de een of andere manier zou verliezen in het moederschap. Ik was niet per se bezorgd over de pijn van de bevalling (ik had een aantal jaren geleden een C-sectie-achtige procedure gehad om bijna 20 vleesbomen te verwijderen), maar ik was bezorgd over het verliezen van mezelf en mijn ambitie.

Ik was nooit iemand geweest die ervan droomde moeder te worden. Natuurlijk zag ik het in mijn toekomst, maar het waren niet de *grote* doelen voor mij. Ik wist vanaf de eerste dag dat ik mijn carrière en mijn ambitie niet wilde opofferen voor mijn gezin. Egoïstisch? Kan zijn; ik wist echter ook dat ik persoonlijk een betere moeder en echtgenote zou zijn als ik andere ambities had dan het opvoeden van mijn kinderen.

Maar het is niet zo dat dit land het je gemakkelijk maakt. Volgens het US Census Bureau verlieten tussen maart en april 2020 ongeveer 3,5 miljoen moeders met schoolgaande kinderen het personeelsbestand. Bij het begin van de COVID-19-pandemie waren deze ouders “overgeschakeld naar betaald of onbetaald verlof, verloren hun baan of verlieten de arbeidsmarkt bij elkaar.”

En in een studie uitgevoerd door de University of Southern California, ontdekten onderzoekers dat “bijna de helft van alle moeders begin april, na de landelijke schoolsluitingen, op zijn minst milde symptomen van psychische problemen rapporteerde, vergeleken met 41 procent van de vrouwen zonder schoolgaande leeftijd. kinderen en 32,5 procent van de mannen.” TL;DR: het is hier moeilijk voor moeders.

“De balans tussen werk en privé bestaat niet, het is gewoon het leven.”

Ik herinnerde me wat advies van een CEO waar ik ooit onder werkte. Een moeder van twee dochters, vertelde ze me, “er bestaat niet zoiets als een balans tussen werk en privé, het is gewoon het leven.” Sindsdien ben ik me gaan realiseren dat deze evenwichtsoefening meer een jongleeract is… en dat je soms een paar ballen moet laten vallen.

Het deed me denken aan een citaat van voormalig First Lady Michelle Obama: ‘Dat geheel, zodat je het allemaal kunt hebben.’ Nee, niet tegelijk. Dat is een leugen. En het is niet altijd genoeg om in te leunen, want die shit werkt niet altijd.”

In plaats van de perfecte balans, streef ik ernaar om in harmonie te leven. Wetende dat mijn carrière op sommige dagen meer van mij zal eisen dan het moederschap en vice versa. Het doel is wat mij betreft ervoor te zorgen dat de weegschaal niet te lang doorslaat in een bepaalde richting, zodat er een persoonlijk soort evenwicht ontstaat.

Tijdens een ander laat op de avond scrollen op sociale media zag ik een foto van Jacksons 17-jarige dochter, Leila, stralend naar haar moeder. Ik kan alleen maar hopen en bidden dat mijn dochter op een dag zo naar me kijkt – met trots in haar ogen en liefde in haar hart. Hoewel ik weet dat ik geen perfecte moeder zal zijn, kan ik wel zeggen dat ik mijn best heb gedaan en veel van haar heb gehouden terwijl ik ook mijn dromen najaag. Het is wat ik voor haar wil, dus ik moet het goede voorbeeld geven.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld je aan voor Well+onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel je beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.