Kate Hudson’s vriendschapsadvies om opnieuw verbinding te maken

Kat Hudson is een drukke vrouw. Ze is de oprichter van drie bedrijven (athleisuremerk Fabletics, sterke drankmerk King St. Vodka en supplementenmerk Inbloom, dat zojuist een exclusieve smoothielijn heeft gelanceerd met Bluestone Lane); host twee podcasts; en, weet je, is een Oscar-genomineerde acteur. Maar wat dit multi-afbreekstreepje er ook in haar leven aan de hand is, ze maakt altijd tijd om prioriteit te geven aan haar vriendschappen.

Als je Hudson op Instagram volgt, weet je waarschijnlijk dat haar team diep zit. Maar in het derde jaar van de pandemie ontdekte ze dat het een grotere uitdaging is om die banden sterk te houden. “Ik denk dat wat er gebeurt, gebaseerd op de mensen met wie ik verbonden ben, is dat we allemaal een beetje meer insulaire zijn geworden – we vinden het allemaal leuk om in onze huizen te zijn en hebben ontdekt dat we ons daar op ons gemak voelen”, vertelde ze me onlangs over Inbloom-geïnfuseerde smoothies in de Bluestone Lane in Hudson Yards in New York City.

Ik heb bijvoorbeeld betrekking op dit gevoel van ontkoppeling in een groot manier (hallo vrienden! Ik mis jullie gezichten!), en expert op het gebied van sociale gezondheid Kasley Killam, MPH, zegt Hudson en ik ben niet de enige. “De pandemie heeft geleid tot een vriendschapsreset – zowel opzettelijk, omdat mensen hun connecties hebben geëvalueerd en minder betekenisvolle relaties hebben losgelaten, als onbedoeld, omdat het zo gemakkelijk was om uit elkaar te drijven”, zegt ze.De pandemie heeft ook twee belangrijke ingrediënten geschaad voor het vormen en onderhouden van vriendschappen: nabijheid en consistentie. Het is veel moeilijker om dichtbij te blijven als je zelden iemand ziet.” Voeg daarbij het feit dat dit pandemische landschap heeft geleid tot massale burn-out, COVID-gerelateerde stress over samenkomen en uit de praktijk zijn om te socializen in het algemeen, en het is geen wonder dat velen vriendschappen beginnen te rafelen.

“Als je je niet verbonden voelt, moet je jezelf misschien afvragen of je de juiste vriendschappen onderhoudt.” —Kate Hudson

Toch zegt Hudson dat deze realiteit niet zozeer iets is om te rouwen, maar een kans om de relaties in je leven opnieuw te beoordelen en opnieuw af te stemmen. “Als je je niet verbonden voelt, moet je jezelf misschien afvragen of je de juiste vriendschappen koestert”, zegt ze. Om dit te doen, raadt ze aan jezelf een paar belangrijke vragen te stellen:

  1. Welke vriendschappen zijn het koesteren waard?
  2. Hoe en waarom zijn deze vriendschappen het koesteren waard?
  3. Wat geef je aan een bepaalde vriendschap?
  4. Wat geeft deze bijzondere vriendschap jou?

Volgens Killam klopt deze reeks vragen. “Onderzoek heeft aangetoond dat sociale tevredenheid een sterkere voorspeller is van welzijn dan de grootte van het sociale netwerk – wat betekent dat kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit als het gaat om relaties”, zegt ze. “Dus, nadenken over je vriendschappen en bewust zijn over welke connecties waarin u investeert, kan een waardevolle oefening zijn.”

En om zeker te zijn, alleen omdat een vriendschap misschien is verlopen, is het niet per se officieel DOA. Om de zaken weer op de rails te krijgen, raadt Killam aan een tekst af te vuren over hoe je je voelt – iets in de trant van: ‘Ik loop zo achter op vriendschap en ik mis je. Volgende week vrij?” Het belangrijkste, zegt ze, is om eerlijk te zijn en te bezitten wat er aan de hand is. “Je bent waarschijnlijk niet de enige met het verlangen om opnieuw contact te maken, dus probeer eerlijk te zijn”, zegt ze. “Kwetsbaarheid is de sleutel tot nauwe verbinding.”

Hudsons suggestie? “Check in, ga naar het diner en doe de moeite om echt een-op-een te zijn”, zegt ze. “Soms kom je in je routine – je bent met je kinderen, je hebt het druk – maar uiteindelijk hebben we allemaal onze vrienden nodig.”

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.