Je kunt high worden van acupunctuur, zegt een acupuncturist

tDe lijst met voordelen van acupunctuur is schijnbaar eindeloos, van pijnbestrijding tot beter slapen tot anti-veroudering. Het lijkt erop dat er niets is dat de traditionele Chinese geneeskunde niet kan doen – en dat houdt ook in dat patiënten high worden. Oké, laten we dat laatste uitleggen.

Er is een fenomeen dat ‘acustoned’ wordt genoemd, waarbij sommige patiënten zich extreem ontspannen voelen als gevolg van hun acupunctuur. Het soort lichamelijke high dat je zou kunnen voelen na bijvoorbeeld het consumeren van cannabis.

Hoewel het op geen enkele manier een officiële term is, legt acupuncturist Jane Gregorie, LAc, uit Denver uit dat “acustoned” gewoon slang is voor “gevoelens van diepe ontspanning, zweven, zware ledematen, euforie en ruimtelijkheid” die sommige mensen ervaren tijdens of na een sessie.

De in Los Angeles gevestigde acupuncturist Russell Brown, L.Ac, MTOM, aan de andere kant, noemt het gevoel eigenlijk graag ‘sublieme desoriëntatie’. Hij zegt dat, omdat acupunctuur de geest ontkoppelt, “het zich niet in tijd en ruimte kan oriënteren, zodat je tevoorschijn komt en vergeet waar je bent, misschien denkt dat je in je slaapkamer bent, en volhoudt dat er geen 30 minuten zijn verstreken.”

Dus, hoe voelt iemand precies de “high” of “sublieme desoriëntatie” die gepaard kan gaan met acupunctuur? Philadelphia-acupuncturist Eva Zeller, LAc, legt uit dat wanneer je acupunctuur krijgt, je lichaam endorfines aanmaakt.

“Mijn theorie is dat je meestal endorfines krijgt na inspanning of een blessure… maar tijdens acupunctuur lig je en ontspan je,” zegt Zeller, “dus die endorfines kunnen je naar een heel ander niveau brengen.” Zeller wijst er ook op dat er “behoorlijk sterk bewijs is dat acupunctuur effecten heeft op het endocannabinoïdesysteem, alleen lang niet zo intens als die veroorzaakt door THC.”

Hoewel verschillende drukpunten (zo niet allemaal) deze specifieke sfeer kunnen veroorzaken, zegt Zeller dat het waarschijnlijk het GB21-punt is, “het ‘Vulcan zenuwknelpunt’ op de trapezius bovenaan de schouder”, dat kan leiden tot “een bijzonder robuuste afgifte van endorfine.” De in Boston gevestigde acupuncturist Marisa Fanelli, LAc, schrijft ook de punten Hart 7, Pericardium 6, Nier 1 en Spleen 6 toe, die “dit gevoel consistenter lijken te veroorzaken”.

Hoewel, zoals Brown opmerkt: “Er zijn geen universele regels die voor iedereen gelden. Het is allemaal zo specifiek voor de patiënt, dus de punten die misschien echt voor jou werken, zijn misschien niet degene die voor mij werken.” Dat komt omdat, net als bij stoned worden, de effecten van acupunctuur iedereen anders beïnvloeden.

Fanelli zegt dat ze vindt dat de patiënten die meer kans hebben om acustoned te worden “degenen zijn die toegewijd zijn aan het genieten van de acupunctuurervaring.” Dit zijn de patiënten die “willen ontspannen en terugschakelen van hun stress en angst”, zegt ze; echter, zoals Brown opmerkt, zijn er een aantal redenen waarom een ​​patiënt al dan niet het gevoel heeft dat hij zweeft dankzij acupunctuur. Dit kan zijn, legt hij uit, “het vertrouwensniveau van de patiënt, [their] comfort en veiligheid met de klinische ervaring en de behandelaar, het algemene niveau van angst van de patiënt rond naalden en lichaamswerk … de cafeïne-inname van de patiënt voorafgaand aan de behandeling en het tijdstip van de dag.”

Soms duurt het een paar bezoeken voordat het acu-stoned gevoel begint te werken, waarschijnlijk omdat mensen alerter zijn tijdens een nieuwe ervaring, zegt Zeller, eraan toevoegend dat sommige mensen de eerste keer erg acu-stoned worden.

“De positieve effecten [of acupuncture] kan uren duren”, zegt Gregorie. Maar die ‘gezoneerde’ gevoelens vervagen meestal iets eerder, legt ze uit.

Maar zelfs als je acu-stoned vibes maar een paar minuten duren, raadt Zeller aan dat patiënten na de behandeling in de wachtkamer blijven zitten totdat ze voldoende geaard zijn om naar huis te rijden of te lopen. “Een glas water drinken helpt ook”, zegt ze. En Gregorie voegt eraan toe dat dit komt omdat sommige patiënten een beetje duizelig kunnen worden als gevolg van acupunctuur. “Dus ze moeten voorzichtig zijn bij het opstaan, en ze moeten het rustig aan doen”, beveelt ze aan.

Het mooie is, of je nu acustoned wordt of niet, als je in vertrouwde handen bent en je het laat doen waar het goed in is, zul je je beter voelen. Zoals Gregorie opmerkt: “De meeste mensen zullen zich ontspannen voelen door acupunctuur, zo niet ‘acustoned’, en ook verlichting krijgen van pijn, beter slapen en een betere spijsvertering.” Dat komt omdat de beoefening van acupunctuur, zoals Fanelli het zegt, “je lichaam in een staat van evenwicht brengt, die elk systeem in het lichaam beïnvloedt.”

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis workouts, kortingen voor cult-favoriete wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.