Ja, sterkere armen kunnen leiden tot een langer leven – hier is waarom

WJe bovenlichaam uitwerken is niet altijd even glamoureus. (Eelt na het optillen, iemand?) Toch gaan de voordelen die gepaard gaan met het opnemen van armdag in je sportschoolroutine veel verder dan je sterker voelen, zwaardere dingen kunnen tillen en het soort strakke armen hebben waar Michelle Obama trots op zou zijn van. Blue Zones-experts en recente onderzoeken hebben aangetoond dat armkracht ook verband houdt met een lang leven. Ja, het buigen van je onderarmen en het opbouwen van je biceps kan je echt helpen een langer en gezonder leven te leiden.

Hoe zijn armkracht en levensduur met elkaar verbonden?

Armkracht en levensduur zijn op verschillende manieren met elkaar verbonden. Ten eerste betekent een sterk bovenlichaam dat bepaalde taken, zoals het optillen van een zware kist, nog steeds moeilijker kunnen aanvoelen als je in de vijftig bent in vergelijking met je twintiger. zoals belastend. De spieren in ons lichaam verzwakken en atrofiëren naarmate we ouder worden, dus door arm- en grijpkracht op te bouwen, kunt u langer zelfstandig leven. Sterkere armen zorgen ervoor dat je eerder trappen oploopt en leuningen vasthoudt zonder het risico te vallen dat je valt, en dat je langer actief en sociaal kunt blijven, wat essentieel is voor het behoud van een goede cognitieve gezondheid en mentaal welzijn.

Onderzoekers van het British Medical Journal ontdekten ook dat bij het bestuderen van de grijpkracht van individuen, degenen met sterkere armen en handen minder risico liepen op het krijgen van hart- en vaatziekten, het ontwikkelen van chronische aandoeningen en het hebben van vele vormen van kanker. Ondanks deze kennis is grijpkracht echter een van de minst populaire vormen van krachttraining, volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Clinical Interventions in Aging. Grijpkracht is een belangrijke biomarker als het gaat om veroudering, zegt Rami Hashish, PhD, DPT, expert op het gebied van lichaamsprestaties en blessures.

Een biomarker is een meting of teken dat een indicatie geeft van onze medische status in een bepaald gebied. Denk aan: loopsnelheid, body mass index, middelomtrek en spiermassa. Omdat grijpkracht wordt geassocieerd met spierkracht in zowel de armen als de benen, hebben oudere volwassenen met sterke boven- en onderlichamen een sterkere grip, zegt Dr. Hashish. “Het is niet verwonderlijk dat individuen met een betere kracht ook een betere balans, botdichtheid en algemeen fysiek functioneren hebben”, voegt hij eraan toe.

Er zijn een paar verschillende manieren om uw grijpkracht te beoordelen. De eenvoudigste manier is om uw kracht te meten met een handdynamometer. Dat gezegd hebbende, als je niet nog een ander hulpmiddel wilt bestellen, kun je ook je arm- en grijpkracht testen door een paar maanden een bovenlichaamoefening te doen. “Houd je voortgang bij”, zegt Aaron Alexander, CR, CPT, een manueel therapeut en bewegingscoach. “Hoeveel herhalingen en hoeveel gewicht verhoog je met elke keer dat je de oefening uitvoert?”

Wat zijn manieren waarop u dagelijks kunt helpen uw armkracht op te bouwen?

De beste manier om spieratrofie te voorkomen naarmate je ouder wordt, is door een fitnessroutine te creëren die je voor de lange termijn kunt volhouden; het moet een goede hoeveelheid variatie hebben om fitnessvermoeidheid te voorkomen. Een van de belangrijkste redenen dat onze spieren verzwakken naarmate we ouder worden, is omdat we ze steeds minder gebruiken, dus het creëren van een gestage krachttrainingsroutine en het prioriteren van functionele bewegingen in uw dagelijks leven kan het proces vertragen of voorkomen.

Alexander stelt voor om elke dag minimaal 90 seconden aan een optrekstang te hangen. “Deze eenvoudige oefening kan de kwaliteit van je leven drastisch veranderen”, zegt hij. “Het helpt niet alleen de kracht te vergroten, het helpt je houding te fixeren, verhoogt de mobiliteit in je schouders en vermindert schouder- / bovenrugpijn.”

Jamie Costello, MSC, Vice President Sales en Fitness bij het Pritikin Longevity Center, beveelt oefeningen met gesloten keten aan die de armen coördineren samen met de andere spieren van het lichaam om functionele bewegingspatronen te bevorderen. “Een ‘boerenwandeling’ is bijvoorbeeld een van onze favoriete oefeningen hier bij Pritikin”, zegt hij. “Het vereist een sterke grip, samen met de benen, schouders en kernspieren die samenwerken voor een belangrijke real-life activiteit: zware voorwerpen oppakken en naar een bestemming brengen.” Begin vandaag met “boeren” en misschien zie je jezelf de rest van je dagen met een betere gezondheid leven.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.