Advertisement

Is Hard Seltzer slecht voor je?

Advertisement

Summers zijn voor stranden, bikini’s en… seltzer water? Als je het seizoen hebt gevierd, heb je waarschijnlijk een trend opgemerkt: iedereen lijkt een seltzer in de hand te hebben. Behalve dat ze deze zomer alcoholist zijn. De populariteit van LaCroix schoot aanvankelijk omhoog en nu voegen andere merken alcohol toe aan de bubbelmix. Hoewel hard seltzerwater misschien een gezondere manier lijkt om uw drankje te nemen, is het dat misschien niet. Vooraf beantwoorden geregistreerde diëtisten de prangende vraag: is alcoholische seltzer slecht voor je? Leer bovendien het antwoord op andere veelgestelde vragen over sodawater (we kijken naar jou, sodawaterdiarree).

Dus echt, is hard seltzer slecht voor je?

Het korte antwoord: Ja. Hard seltzerwater is geen gezonde drank. “[Hard seltzers] bevatten geen voedingswaarde en zijn een bron van overtollige calorieën”, zegt Amy Shapiro, MS, RD, CDN, oprichter en directeur van Real Nutrition. “Hoewel sommige merken zijn gezoet met natuurlijk vruchtensap, bevatten ze niet genoeg sap om gezondheidsvoordelen te bieden.” Aan het eind van de dag, voegt Shapiro eraan toe, is hard seltzerwater nog steeds een alcoholische drank en omdat het een verfrissende en lichte smaak heeft, kan het gemakkelijk te veel worden geconsumeerd, wat kan leiden tot alcoholvergiftiging.

Is harde seltzer slecht voor je lever?

Nogmaals, omdat seltzerwater alcohol is, net als wanneer je een ander type alcoholische drank drinkt, “werkt je lever overuren om het toxine uit je lichaam te verwijderen, dus het belast dit orgaan extra en regelmatige consumptie van alcohol kan leiden tot aan leverziekte,” zegt Shapiro. “Ook worden veel harde seltzers gezoet met sap dat fructose bevat en kan agave bevatten, dat 99% fructose bevat. Fructose wordt opgeslagen in de lever en te veel ervan kan leververvetting veroorzaken en tot leverziekte leiden.

Hoe hard Seltzer je darmen kan beïnvloeden

Over suiker gesproken, de alcohol in harde seltzer, zoals merken als White Claw en Truly’s, komt van gefermenteerde rietsuikers in plaats van granen, waardoor het glutenvrij is, maar dat betekent niet dat het glutenvrij is. dan wat je zou vinden in andere alcoholische dranken.

“Als het om alcohol gaat, zoals suiker, worden alle calorieën gelijk gemaakt. Alcohol bevat 7 calorieën per gram, dat is bijna het dubbele van de koolhydraten en eiwitten. Ook verstoort alcohol de normale verwerking van ons lichaam. [of] onze voedingsstoffen”, zegt Whitney English, MS, RDN. “Als een ingrediënt eenmaal is gefermenteerd (rietsuiker in het geval van Fortified Seltzer Water) en is omgezet in alcohol, is het dat ingrediënt niet meer, maar alcohol. Ethanol, d.w.z. alcohol, beïnvloedt onze darm op dezelfde manier, ongeacht de bron van oorsprong. Het wordt snel geabsorbeerd en gemetaboliseerd door de lever, en overtollige energie wordt opgeslagen als vet.”

“Net als elke andere alcohol, [hard seltzer] kan ontstekingen in de darm veroorzaken en een onbalans in het microbioom veroorzaken, “zegt Shapiro. En sommige mensen kunnen ook maagpijn en andere darmklachten zoals diarree ervaren. Dit is waarom:”[Hard seltzer] kan gas en een opgeblazen gevoel veroorzaken door carbonatatie. Als je koolzuurhoudend drinkt, verbruik je gas”, zegt ze. “Het kan ook ontstekingen in de darmen veroorzaken … en een onbalans creëren in de goede bacteriën die tot andere spijsverteringsproblemen kunnen leiden.”

Voor mensen met een gevoelige maag zegt Shapiro dat de beste soort alcohol om te drinken eigenlijk niet-alcoholisch is, omdat het de maagwand irriteert. Maar als u toch moet drinken, adviseert Shapiro om kleine hoeveelheden te consumeren en deze met voedsel in te nemen om irritatie tot een minimum te beperken.

Zijn harde seltzers gezonder dan andere alcoholische opties?

Engels zegt dat verrijkt seltzerwater niet per se gezonder is dan andere alcoholische dranken wat betreft alcohol: als je overboord gaat en denkt dat het drinken van blikje na blik oké is, omdat het geen sterke drank of bier is, heb je het mis. Het is nog steeds alcohol in dat bruiswater, ook al smaakt het niet of lijkt het er niet op. Dat gezegd hebbende, het heeft voordelen ten opzichte van andere alcoholische dranken.

“Verrijkte seltzer bevat mogelijk minder calorieën dan ambachtelijke bieren of suikerhoudende dranken en is daarom een ​​betere keuze. In vergelijking met rode wijn, die gemiddeld ongeveer 125 calorieën en minder dan 1 gram suiker bevat, is het echter niet de beste keuze. beter keuze”, zegt Engels. “Ik zou mensen adviseren om de hoeveelheid alcoholische drank die ze drinken te beperken. Hoewel matige alcoholconsumptie in verband is gebracht met verminderde percentages van bepaalde chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, is aangetoond dat het andere aandoeningen zoals borstkanker verhoogt. Als je gaat drinken, raad ik rode wijn aan om te profiteren van de antioxiderende voordelen van polyfenolen.”

Shapiro merkt op dat een andere reden waarom hard seltzerwater als een betere alcoholoptie kan worden beschouwd, is dat sommige minder alcohol bevatten dan andere alcoholische dranken, ongeveer 5-7% per blikje. Maar toch bieden niet-voedingscalorieën geen gezondheidsvoordelen.

Natuurlijk is verrijkt seltzerwater onmiskenbaar verfrissend. Maar laat je niet misleiden door een helder, kleurrijk blikje dat in niets op een biertje lijkt.

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.