Is een korte wandeling voldoende om te oefenen? Een cardioloog zegt ja

Oja, we weten dat elke dag bewegen de sleutel is tot een goed afgeronde, gezonde levensstijl en helpt bij het afweren van bepaalde chronische ziekten. Maar hoe zit het als u aan uw bureau vastzit om uw werk in te halen en het gewoon niet haalbaar lijkt om naar buiten te gaan voor een wandeling of een powerwalk? Het gebeurt en het kan verleidelijk zijn om te kiezen voor een extra lange wekelijkse wandeling om het missen van de aanbevolen dertig minuten dagelijkse tijd onderweg in te halen. Maar heeft het dezelfde gezondheidsvoordelen? Sidney Glasofer, MD, FACC, board-gecertificeerde cardioloog bij de in New Jersey gevestigde Atlantic Medical Group zegt niet zo veel. In plaats daarvan is focus op dagelijkse beweging de sleutel.

“Dagelijkse beweging is beter voor uw algehele gezondheid”, zegt Dr. Glasofer. “Het is niet alleen beter voor de gezondheid van uw hart, maar ook voor uw geestelijke gezondheid.” Zelfs als je geen 30 minuten of meer kunt krijgen, is het een gemoedsverhogende, gezondheidsverhogende noodzaak om op elk moment uit te gaan voor een wandeling, waardoor de tijd die je aan het bureau hebt geparkeerd, wordt verbroken.

Volgens het Mayo Clinic Health System kan een te sedentaire levensstijl leiden tot verschillende potentiƫle gezondheidsproblemen, zoals hypertensie, rugpijn, kanker, hart- en vaatziekten en depressie. De Mayo Clinic meldde ook dat het probleem van te vaak zitten een modern probleem is. Tegenwoordig zitten Amerikanen gemiddeld 13 tot 15 uur per dag, vergeleken met drie tot vijf uur twee eeuwen geleden. Jakkes!

Dr. Glasofer raadt aan om drie tot vijf dagen per week minstens 30 minuten op en neer te gaan voor een matige wandeling. Het doorbreken van de periode van zittend zijn kan zo simpel zijn als het plannen van een wandeling tijdens uw lunchpauze of kiezen voor een wandeling naar kantoor in plaats van uw typische woon-werkverkeer. “Vind zoveel mogelijk tijd voor jezelf om te ontsnappen, naar buiten te gaan en te oefenen”, zegt hij.

Er is geen one-size-fits-all voor het uitsnijden van uw dagelijkse beweging. Bekijk je wekelijkse schema en vind tijden die het beste bij je passen. Ochtendpersoon? Vertrek 15 minuten eerder voor uw woon-werkverkeer en neem de lange route. Of stel een herinnering in om ‘s ochtends en’ s middags twee pauzes van een kwartier te nemen op het werk en ga op pad voor een gematigde powerwalk. Je krijgt wat beweging en misschien zelfs je creatieve sappen resetten. Als je al een vaste trainingsroutine hebt, voeg dan een eenvoudige meditatieve wandeling toe en oefen ademhalingsoefeningen. Deze keer draait alles om jou en je gezondheid! Kom in beweging.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.