Advertisement

Ice Barrel Review: 3 minuten per dag verzacht mijn pijnlijke gewrichten

Advertisement

Met de Well + Good SHOP zetten onze auteurs hun jarenlange expertise in om producten te selecteren (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze auteurs deze producten onafhankelijk selecteren, kan een aankoop via onze links een Well + Good-commissie verdienen. Goed winkelen! Verken de WINKEL

Het is niet elke dag – of ooit – dat ik een ijskoud bad neem. Ik ben als een hagedis waarin ik het constant koud heb en vaak in de zon te vinden ben en/of op zoek ben naar warme plekken om te rusten. ) om er zeker van te zijn dat ik niet bevries. Maar zelden vrijwillig Kijken om mezelf in ijzige situaties te brengen.

Ik ben echter een gewonde hagedis. Ik heb onlangs mijn ACL en MCL gescheurd tijdens een skireis en vecht sinds januari tegen ontstekingen en spierpijn. Ik verspreidde me naar chronische rugpijn en pijn, en ik ben altijd op zoek naar verschillende manieren om mijn eigen ongemak te behandelen.

Dus toen ik de kans kreeg om de Ice Barrel Cold Plunge Tub ($ 1.200), een trainingshulpmiddel voor koudebehandeling thuis, te proberen, kon ik het niet laten om het te proberen. Klonk het absoluut martelend? Ja, 100 procent. Maar kan het mijn pijntjes en kwalen helpen verlichten? Ik wilde weten.

Het ijs is heet – dit is waarom

Hoewel koude baden de hete “nieuwe” trend zijn, zijn ze niet bepaald nieuw. Een snelle Google-zoekopdracht zal u laten zien dat spa- en geneeskrachtige baden (zowel warm als koud) bestaan ​​sinds de tijd van de oude Grieken, die op water vertrouwden om alles te genezen, van spierpijn tot huidaandoeningen.

Wat de laatste tijd mainstream is geworden, is de Wim Hof-methode. Wim Hof, genaamd “The Iceman” vanwege zijn unieke vermogen om zich lange tijd in poolstralen onder te dompelen, is een Nederlandse extreme atleet die ademhalingswerk, koude-expositietherapie en mentaal uithoudingsvermogen combineerde om de Wim Hof-methode te creëren. die is gekoppeld aan verschillende gezondheids- en welzijnsvoordelen.

Andri Einarrson, een gecertificeerde Wim Hof-trainer, leidt de ervaring van koudwatertherapie op het Flash Pack-avonturenreisbedrijf Unknown Iceland. Hij legt uit dat behandeling met blootstelling aan koude resulteert in het beheersen van je stressreactie, wat je lichaam en hersenen op verschillende manieren helpt.

“Blootstelling aan de kou heeft veel mentale en fysieke voordelen”, legt Einarsson uit. “De kou vermindert bijvoorbeeld ontstekingen, zwellingen en spierpijn. Het wordt ook geassocieerd met een verbeterde slaapkwaliteit, meer focus en zelfs een verbeterde immuunrespons. Deelnemers hebben gezondheidsvoordelen gemeld, variërend van hogere energieniveaus tot verlichting van de symptomen veroorzaakt door auto-immuunziekten”.

Een andere Google-zoekopdracht bevestigt de beweringen van Einarsson – veel mensen zweren bij blootstelling aan de kou in hun herstelroutines. Scroll naar blog na blog waarin ijstherapie wordt geprezen vanwege zijn magische vermogen om alles te genezen, van fysieke kwalen zoals gescheurde ACL’s zoals de mijne tot meer diverse problemen zoals stress en depressie. (Hoewel het voor chronische pijn of psychische problemen altijd het beste is om uw arts of zorgverlener om advies te vragen.)

Kari Lansing, MS, CTSC, sportcoach en krachtcoach bij Lake Placid, New York, legt uit dat andere voorgestelde voordelen een iverhoogde bloedsomloop naar uw kern en vitale organen (omdat u de bloedtoevoer naar de ledematen vermindert), ttijdelijke en kleine toename van de stofwisseling en verhoogde immuniteit. Maar de koudebehandeling – in een ijsvat of in een gewoon bad – is niet onfeilbaar.

“Ondanks de overvloed aan onderzoek naar dit onderwerp, zijn de onderliggende mechanismen voor het vermogen om herstel en gezondheid te verbeteren nog niet volledig begrepen”, zegt hij. “Er is veel meer onderzoek nodig om het subjectieve te verbinden,” zei hij aanraken betere reacties op objectieve laboratoriumresultaten die verklaren waarom mensen zich beter voelen.”

Ice Barrel Review: een gemakkelijke manier om te “ontspannen”.

De jury deed ijszwemmen en dat moest ik zelf ontdekken, dus bestelde ik mijn eigen koude duik. Terwijl ik wachtte tot mijn geïsoleerde augurkenton arriveerde, vroeg ik om tips over hoe beginners met een ijsbad zich konden voorbereiden op hun ervaringen. Zowel Einarrson als Lansing raden aan om te ontspannen in ijsbaden met koude douches en ijsvrije baden.

“Geleidelijke blootstelling aan de kou en luisteren naar het lichaam, nooit stress, is de manier om koudetolerantie op te bouwen totdat je klaar bent om een ​​ijsbad te proberen,” zei Einarsson. “Wat je kunt doen, is koud water (zonder ijs) in je vat doen en kijken of je zo ontspannen kunt zijn alsof het warm water is. Zo niet, ga dan verder met een koude douche tot je met volledige ontspanning het vat in kunt.”

Het ademen is ook belangrijk, omdat lange inademingen en regelmatige uitademingen helpen om lichaam en geest met elkaar te verbinden om stress te verlichten. En natuurlijk consistentie. “Maak het water elke dag geleidelijk een beetje kouder. “Het zal je helpen om lagere temperaturen aan te passen en te verdragen en het zal je in feite minder een hekel geven, waardoor je meer kansen krijgt om eraan vast te houden,” suggereerde Lansing.Wees consequent door het elke dag te doen om sneller tolerantie op te bouwen bij lagere temperaturen.

Een paar weken (en koude douches) later staat er een enorme kartonnen doos op mijn stoep.

Mijn eerste observatie was hoe eenvoudig het was om de badkuip op te zetten. Waarschuw het komt in een grote, intimiderende doos, jij ook ik denk het Het zal even wennen zijn, maar het tegendeel is waar. Verkrijgbaar in vier eenvoudige stukken: het vat zelf, een basis, een kruk en een deksel. Alles is gemaakt van hetzelfde lichtgewicht plastic, dus als je alleen bent zoals ik, is het gemakkelijk om het op te pakken en te verplaatsen. In totaal duurde de aanpassing vijf minuten.

De vulling is een ander verhaal – het is een standaard vat van 55 gallon dat tot 105 gallons water kan bevatten, dus het duurde een minuut om het klaar te maken voor het baden. Tip: zorg voor je eigen ton precies waar u het wilt hebben als u het vult. Eenmaal gevuld, beweegt het niet totdat u het leegmaakt.

Zodra ik het een beetje boven de taille met water vulde, realiseerde ik me dat ik één belangrijk ingrediënt miste: ijs. Nu niet meer behoefte ijs. Maar ik was voorbereid en ik wilde de volledige ervaring. Lusnel was mijn dek bedekt met sneeuw, dus ik sneed de slang door en begon stapels sneeuw in het vat te scheppen en het te mengen tot een mooie, koude pulp. Zodra het wat hoger vulde, pakte ik het strandlaken en ging naar binnen. (Je kunt ook ijs maken uit je vriezer of ijs kopen in de winkel.)

Volledige transparantie: de eerste keer dat ik in dit ding stapte, moest ik bijna overgeven. Geen enkele koude douche kan je voorbereiden om te klimmen en jezelf onder te dompelen in water van 30 graden, dat is het wel Dus schokkend. Ik knielde een paar seconden bevend neer (waarbij mijn vriend me filmde en de hele tijd naar me lachte, weet je nog) totdat ik de rest van mijn lichaam langzaam in de ijzige kou liet zakken. Het was… ellendig. Ik denk dat ik het 45 seconden volhield? Dat is tenminste wat de video zegt, want ik weet zeker dat ik uit de duik ben gekomen.

Terugkijkend was de sneeuw waarschijnlijk te veel voor mij. “De voordelen beginnen wanneer de watertemperatuur 50 tot 60 graden Fahrenheit is … De aanbevolen tijd in koud water is 11-15 minuten.” zei Lansing. Ik had het een beetje kunnen opwarmen, maar 11-15 minuten?! ik kon amper 30 staan seconden. Ik besloot dat mijn doel voor de twee weken een redelijke vijf minuten was. Het bleek makkelijker dan verwacht te realiseren. Hier is de kalender voor de eerste week:

  • Dag 2: Bijna dezelfde resultaten als dag 1. Het duurde ongeveer dezelfde tijd. Zucht.
  • Dag 3: Ik dwong mezelf om 1,5 minuut binnen te blijven. Mijn handen wond– zoals deze doffe, ijzige pijn die je voelt als je het erg koud hebt. Brandt mijn huid? Maar ik ging naar buiten en merkte dat mijn gewrichten losser werden.
  • Dag 4: Het duurde nog 1,5 minuut. De botten doen nog steeds pijn in de badkuip, maar ik voel me erg lekker uit de badkuip.
  • Dag 5: 2,5 minuut bereikt! Ik voegde wat ademwerk toe en verwisselde mijn korte broekje met wollen onderlagen. Het deed mijn huid minder pijn en hielp me veel om mezelf af te leiden van het feit dat ik me een ijsblokje voelde.
  • Dag 6: Vier minuten. Je hebt gemerkt dat de “bevriezingspijn” de neiging heeft om na ongeveer 2 minuten af ​​te nemen, vooral als je onderkleding draagt. Als je er eenmaal overheen bent, is het dan echt een beetje vredig?
  • Dag 7: Vijf minuten schat. Wij zijn de Wim Hof-ing!

Dag 7. Ik geniet bijna van mezelf. Bijna…

Einarsson en Lansing hadden gelijk: werken met de adem is het halve werk. Door je te concentreren op een diep, stabiel ademhalingspatroon, wordt je afgeleid van de kou. Het is net als yoga of meditatie waarbij deze extreme focus wordt afgeleid door zintuiglijke stimulatie (in dit geval bevriezing). Zodra ik in de “zone” kon komen, voelde ik me bijna – ik durf het te zeggen – ontspannen.

Kan bevestigen – je lichaam zal dol zijn op een vat ijs (of tenminste, ik vond het leuk)

De tweede week was heel anders dan de eerste week, en hoewel ik nooit in het bereik van 11-15 minuten zat, begrijp ik hoe andere mensen het doen. IJsbaden * kan * ontspannend zijn (als je tot 30 graden in water traint natuurlijk.) Ik ook. Hij maakte beter voelen, in ieder geval fysiek. Hoewel ik geen verschil merkte in de mate van angst of depressie, voelden mijn spieren geweldig aan. Mijn knieën voelden losser en minder boos dan ze de hele winter hadden gedaan, vooral op dagen dat ik drie minuten of langer kon staan.

Nadat ik de Ice Barrel twee weken heb getest, denk ik dat het een geweldig hulpmiddel is voor iedereen die een koudebehandelingstherapie probeert te ondergaan. Afgezien van de hoge prijs, is het ongelooflijk handig. En eenmaal ingesteld, past het zich aan – de combinatie van vat en deksel met isolatie (en gerecycled plastic!) Houdt het water koel en vrij van vuil, zodat je kunt klimmen wanneer je maar wilt. Wanneer het een beetje funky wordt (meestal ongeveer vier weken na de eerste vulling), koppelt u gewoon de afvoer los en droogt u deze om hem opnieuw te vullen met schoon water.

Een nadeel is het formaat: het is groot en neemt veel ruimte in beslag. Gelukkig had ik een dek waar ik kon rennen en leeglopen, geen probleem. Maar als u in een kleine ruimte of een appartement woont, is het misschien niet logisch voor uw levensstijl. Als je echter ruimte hebt en je bent een atleet of herstellende van een blessure, dan is het misschien het geld waard. Die $ 1.200 gaat een lang manier in termen van eenvoud en gemak. Schrijf gewoon uw fitness (en herstel) doelen op. voordat u koopt:

“Voor degenen die spiermassa of kracht proberen op te bouwen, lijkt het gebruik van onderdompeling in koud water de voordelen van krachttraining te verminderen wanneer ze worden gebruikt na een krachttraining”, zegt Lansing. “Echter, bij duursporters, zoals fietsers en hardlopers, lijkt het de perceptie van een vertraagd begin van spierpijn te verminderen in vergelijking met geen interventie of alleen rusten. En weet je, je zou het misschien niet met sneeuw vullen als je voor het eerst naar binnen gaat.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste (en beste) SHOP-productkortingen, aangepaste collecties, kortingen en meer? Meld u aan om informatie rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Onze auteurs selecteren deze producten onafhankelijk. Een aankoop doen via onze links kan een Well + Good commissie verdienen.

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.