Huidverzorgingstips voor het einde van de winter, rechtstreeks uit de dermatoloog

Welkom bij Dear Derm, onze videoserie waarin dermatoloog Mona Gohara, MD, serieuze huidverzorging deelt. In elke aflevering beantwoordt ze je meest brandende schoonheidsvragen en geeft ze je alle tools die je nodig hebt om je glow-game naar een hoger niveau te tillen. Alles zien

De winter loopt misschien op zijn einde, maar dat betekent niet dat de effecten op onze huid onmiddellijk zullen verdwijnen. Na maanden van aanhoudende koude temperaturen, onze teint is waarschijnlijk het droogst, wat betekent dat ze wat extra TLC nodig hebben voordat we de overgang naar de lente maken.

In de laatste aflevering van Beste Derm, Mona Gohara, MD, een gecertificeerde dermatoloog gevestigd in Connecticut, legt precies uit wat u moet doen om uw dorstige huid te lessen voordat de lente begint.

“Na een lange winter merk je misschien dat je huid ultradroog is”, zegt ze, de schuld gevend aan een combinatie van koude lucht, meer verwarming en warme douches – die allemaal een rol spelen bij het verzwakken van onze huidbarrières. “Vergeet niet dat onze huidbarrière irriterende stoffen buiten houdt en vocht binnen. De kou breekt af en verzwakt deze barrière, zodat dingen niet zo soepel werken als zou moeten, en warm water en warmte hebben vergelijkbare effecten.”

Ze legt uit dat deze dingen een droge, jeukende, ontstoken huid kunnen veroorzaken en aandoeningen zoals eczeem of psoriasis kunnen verergeren.

“Ik dring er bij je op aan het einde van het seizoen om de balans op te maken van je huid”, zegt ze. “Als je merkt dat het niet zo zacht is als je zou willen, of het is een beetje meer ontstoken, probeer dan eenvoudige aanpassingen.”

Een van de belangrijkste ‘aanpassingen’, zegt dr. Gohara, is het introduceren van een barrière-aanvullende vochtinbrengende crème in je routine, die sommige van deze problemen zal helpen verlichten. Om de juiste formule te vinden, stelt ze voor om te zoeken naar de “grote drie” herstellende ingrediënten.

Ten eerste, zegt ze, zijn ceramiden. Dit zijn vetzuren die van nature in je huid voorkomen en worden vaak de “stenen” genoemd die je huidbarrière vormen. Door ze plaatselijk aan te brengen, wordt uw natuurlijke voorraad aangevuld en wordt uw huid sterker.

Zoek vervolgens naar glycerine, dat Dr. Gohara eerder ‘het enige ingrediënt dat goed is voor iedereen’ heeft genoemd. Het werkt als een bevochtiger om water in de huid te trekken en houdt het onder het oppervlak om vocht aan te vullen.

Ten slotte suggereert Dr. Gohara niacinamide, dat bekend staat om zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Dit huidverzachtende ingrediënt helpt de geïrriteerde, jeukende bijwerkingen die vaak worden geassocieerd met een droge huid te verminderen, waardoor het een A+ keuze is voor het kalmeren van de teint na de winter.

Om al deze voordelen in een enkele formule te benutten, raadt Dr. Gohara aan om je huid in te smeren met Lipikar Balm AP+ Intense Repair Moisturizing Body & Face Cream ($ 20). Het zit vol met alle “grote drie” ingrediënten en smelt naadloos in de huid om 48 uur hydratatie te leveren zonder vettig of slordig aan te voelen. Bovendien kan het op je lichaam worden gebruikt en gezicht, wat betekent dat je veel waar voor je $ 20 krijgt.

Terwijl een stevige vochtinbrengende crème dat kan ernstig helpen om uw huid aan te vullen, het is slechts één onderdeel van uw routine aan het einde van de winter. Bekijk de video hierboven om erachter te komen welke andere praktijken Dr. Gohara aanbeveelt om je teint voor te bereiden op de lente.

Wil je nog meer beauty-informatie van onze redacteuren? Volg ons Fineprint Instagram-account) voor onmisbare tips en trucs.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.