Huidverzorging voor psoriasis Aanbevolen door dermatologen

Met de Well+Good SHOP zetten onze redacteuren hun jarenlange knowhow in om producten te kiezen (van huidverzorging tot zelfverzorging en nog veel meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan een aankoop via onze links Well+Good een commissie opleveren. Veel winkelplezier! Verken de WINKEL

Als u psoriasis heeft, kunnen de huidverzorgingsproducten die u gebruikt het verschil maken. Naast het raadplegen van uw arts om receptbehandelingen te onderzoeken, zijn er tal van vrij verkrijgbare producten die u kunnen helpen bij het behandelen van een roze, schilferige, huiduitslag veroorzaakt door psoriasis, legt Ivy Lee, MD, een gecertificeerde dermatoloog uit, gevestigd in Pasadena, Californië.

“Het selecteren van huidverzorgingsproducten met salicylzuur, koolteer of beide kan helpen bij het beheersen van psoriasis”, zegt Dr. Lee. “Zowel salicylzuur als koolteer zijn door de FDA goedgekeurde ingrediënten voor psoriasis. Salicylzuur is een keratolytisch middel, wat betekent dat het huidcellen afbreekt en kan helpen de textuur glad te maken en schilfering en schilfering te minimaliseren. Koolteer kan ontstekingen, jeuk en de schalen van psoriasislaesies.” Bovendien kunnen hydraterende ingrediënten zoals ceramiden en omega-3 helpen de huid gevoed en gekalmeerd te houden.

Bij het zoeken naar huidverzorging voor psoriasis, zegt Dr. Lee dat het goed is om te kijken naar producten met het National Psoriasis Foundation Seal of Recognition. Dit zijn producten die zijn beoordeeld door een team van gecertificeerde dermatologen en reumatologen en waarvan wordt erkend dat ze “voldoende en veilige hulp bieden bij de behandeling van psoriatische aandoeningen of een gevoelige huid”. Bovendien veroorzaken de producten “geen schade aan mensen met een psoriatische ziekte en-of personen die leven met een gevoelige tot zeer gevoelige huid”, leest de website van de stichting. (Er bestaat een vergelijkbare gids voor mensen met eczeem.) Koop acht producten voor psoriasis die het zegel van erkenning hebben van de profs.

Neutrogena T/Gel Therapeutic Shampoo Original Formula, huidverzorging voor psoriasis

Neutrogena T/Gel Therapeutische Shampoo Originele formule — $9.00

T/Gel is een beproefde psoriasisshampoo. Het maakt gebruik van koolteerextract, een ingrediënt waarvan is bewezen dat het nog uren blijft werken nadat de shampoo is afgespoeld. Als gevolg hiervan biedt het langdurige verlichting van jeuk en schilfering veroorzaakt door chronische psoriasis op de hoofdhuid, seborrheic dermatitis en roos.

Curel Hydra Therapy Wet Skin Moisturizer, huidverzorging voor psoriasis

Curel Hydra Therapy Vochtinbrengende crème voor de natte huid – $ 12,00

Deze lichtgewicht vochtinbrengende crème is ontworpen voor gebruik op een natte huid en overspoelt je huid met barrièreversterkende ceramiden. Dit verbetert de vochtretentie, wat jeuk en schilfering helpt voorkomen die gepaard gaan met een extra droge huid.

Meer informatie over huidverzorging voor psoriasis:

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste (en beste) productdrops van SHOP, aangepaste collecties, kortingen en meer? Meld u aan om de informatie rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.