Huidverzorging en klimaat – waarom het belangrijk is om de link te begrijpen

Met de Well+Good SHOP zetten onze redacteuren hun jarenlange knowhow in om producten te kiezen (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan een aankoop via onze links Well+Good een commissie opleveren. Veel winkelplezier! Verken de WINKEL

“Het milieu heeft een enorme impact op de huid”, zegt Rebecca Marcus, MD, een gecertificeerde dermatoloog in Dallas. Aangezien je huid je eerste verdedigingslinie tegen de elementen is, is dit logisch. Je teint absorbeert en reageert constant op wat er om je heen gebeurt – wat betekent dat mensen die in droge, bergachtige gebieden wonen waarschijnlijk andere huidproblemen zullen hebben dan iemand in een met vervuiling gevulde stad. En als je het verband tussen huidverzorging en klimaat begrijpt, kun je een solide routine samenstellen die je huid precies geeft wat het nodig heeft.

Hoewel er zeker een paar basisprincipes voor huidverzorging zijn die iedereen zou moeten volgen (zoals je gezicht wassen, je teint goed hydrateren en elke dag SPF en antioxidanten dragen), wil je er ook zeker van zijn dat je je routine aanpast aan waar je woont . Als u bijvoorbeeld in een vochtig klimaat leeft, kunt u vaker last hebben van een vette huid en acne dan iemand die in een droog klimaat leeft. Als je op grote hoogte woont, ben je dichter bij de zon en krijg je dus meer blootstelling aan UV-stralen. En als je ergens woont met veel vervuiling, heb je meer kans op schade door vrije radicalen veroorzaakt door vuil en puin dat je huid binnendringt.

Houd er rekening mee dat dit geen perfecte formule is – afhankelijk van waar u woont, kunnen sommige van deze zorgen elkaar overlappen. Hieronder deelt Dr. Marcus wat u kunt doen om uw huid in elke omgeving zo goed mogelijk te verzorgen.

Hoe de huid te verzorgen in een droge omgeving

Simpel gezegd, droge lucht droogt je huid uit, maar de impact gaat verder dan alleen uitdroging en schilfering. Wanneer uw huid weinig vocht bevat, verzwakt het uw huidbarrière, wat irritatie kan veroorzaken en het moeilijker kan maken voor uw huid om vocht vast te houden. Bovendien kan het ervoor zorgen dat uw huid ruw en jeukend aanvoelt, terwijl het de verschijning van lijntjes en rimpels overdrijft. “Als uitdroging een probleem is, is dubbele hydratatie een goed idee”, zegt Dr. Marcus. “Dus breng iets aan als een hyaluronzuur bevochtigingsmiddel met een rijk, dik verzachtend middel erop om dat vocht in te sluiten.”

Sweet Chef Selderij + Hyaluronzuur Serum Shot

Sweet Chef Selderij + Hyaluronzuur Serum Shot – $ 20,00

Vocht is essentieel als je in een droog klimaat leeft. Dit serum van Sweet Chef zit vol met hydraterende en hydraterende ingrediënten zoals koudgeperste selderij, hyaluronzuren en glycerylglucoside. Het biedt ook antioxidantbescherming met niacinamide en een mix van groene spruiten die rijk zijn aan vitamine A, C, E, calcium, magnesium, fosfor, kalium en chlorofyl.

La Roche-Posay Toleriane Double Repair Face Moisturizer met Niacinamide, behandeling van winteracne

La Roche-Posay Toleriane Double Repair Face Moisturizer – $ 20,00

Deze vochtinbrengende crème is de go-to van Dr. Marcus. “Ik denk niet dat moisturizers per se duur of luxe hoeven te zijn, maar ze moeten gewoon echt werken”, zegt ze. Deze vochtinbrengende crème bevat ceramiden, die de huidbarrière versterken, iets wat nodig is wanneer droge lucht de huidbarrière voortdurend verzwakt.

Hoe de huid te verzorgen in gebieden op grote hoogte?

“Als je op hoogte leeft, is het niet alleen de droogte, maar ook de straling die ontstaat doordat je fysiek dichter bij de atmosfeer en de zon bent”, zegt dr. Marcus. “Mensen die in de bergen zijn, krijgen veel meer UV-straling.” Dit is ook het geval als je in de buurt van de evenaar woont, omdat je in beide gevallen meer directe zonnestralen ervaart.

Maei MD-serum 6

Maie MD Serum 6 — $140.00

Omdat je op grote hoogte bent ver van water en dichter bij de zon, heb je hydraterende ingrediënten nodig om de huid gehydrateerd te houden en antioxidanten om de huid te helpen beschermen tegen UV-schade. Dit serum uit de lijn van Dr. Marcus bevat hydraterend hyaluronzuur en beschermende antioxidanten. Het bevat ook herstellende peptiden, revitaliserende plantaardige huidcellen en balancerende probiotica.

EltaMD UV Elements Getint breedspectrum SPF 44

EltaMD UV-elementen getint breedspectrum SPF 44 – $ 37,00

“Wat zonnebrandcrème betreft, heb ik de neiging om de voorkeur te geven aan minerale zonnefilters”, zegt Dr. Marcus. “Ik ben dol op Elta MD, zoals vrijwel elke dermatoloog zegt. Hun UV-elementen zijn echt een mooie hydraterende zonnebrandcrème.” Het biedt SPF 44-bescherming met transparant zinkoxide, plus hyaluronzuur.

EltaMD UV Elements Getint breedspectrum SPF 44

Heliocare – $ 28,00

Heliocare is een oraal supplement dat polypodium leucotomos (een extract dat afkomstig is van varens) en nicotinamide combineert, wat vergelijkbaar is met niacinamide omdat het beide vormen van vitamine B3 zijn.

Nicotinamide is “in klinische onderzoeken aangetoond om de incidentie van basaalcelcarcinoom te verminderen”, zegt Dr. Marcus. “Polypodium leucotomos is afkomstig van een varen in Zuid-Amerika, en in onderzoeken is zelfs aangetoond dat het de natuurlijke afweer van de zon tegen UV verhoogt. Het zal dus geen vervanging zijn voor zonnebrandcrème, maar het is een geweldige basislaag. En ik denk dat mensen in deze stralingsrijke omgevingen echt een gelaagde aanpak nodig hebben.”

Hoe de huid te verzorgen in een vochtige omgeving

Luchtvochtigheid is meer dan alleen oncomfortabel. Omdat je huid wordt omgeven door warmte en vocht, zetten je poriën uit en neemt de olieproductie toe, wat kan leiden tot congestie en puistjes. De sleutel is om dingen licht te houden. “Als je in een erg vochtige omgeving leeft, heb je soms niet zoveel vocht nodig voor de huid”, zegt dr. Marcus. “Mensen in Zuid-Florida kunnen bijvoorbeeld gewoon wegkomen met alleen een hyaluronzuurserum als hun enige vochtinbrengende crème, en dan sunblock er bovenop.”

Paula's Choice Hyaluronzuur Booster

Paula’s Choice hyaluronzuur booster – $ 39,00

Als het vochtig genoeg is om weg te komen zonder een crème of lotion op basis van vochtinbrengende crème, is dit serum van Paula’s Choice een geweldig alternatief. Het is gemaakt met hyaluronzuur en natriumhyaluronaat (het natriumzout van HA om de huid te helpen de hydratatie vast te houden; een triple-ceramide-mengsel om de huid zichtbaar te verzachten, te versterken en te verstevigen; en provitamine B5, dat vocht in de huid trekt.

Isdin Eryfotona Actinica

Isdin Eryfotona Actinica — $60.00

Dit zonnescherm van Isdin is geweldig voor mensen die in een vochtig klimaat leven, omdat het opdroogt zonder een vettig laagje achter te laten. Het biedt meer dan SPF 50 bescherming met pure zinkoxide.

Hoe de huid in vervuilde gebieden te verzorgen?

We weten dat vervuiling slecht is voor onze longen, maar het kan ook schade aanrichten aan onze huid. Wanneer uw huid wordt blootgesteld aan zaken als auto-emissies en sigarettenrook, creëert uw lichaam vrije radicalen, dit zijn reactieve, onstabiele moleculen met ongepaarde elektronen. Vrije radicalen kunnen je huidcellen aantasten en de schade die ze veroorzaken kan leiden tot tekenen van veroudering, zoals rimpels en donkere vlekken. Om je huid te beschermen tegen vervuiling, zegt Dr. Marcus dat antioxidanten je beste verdediging zijn.

Platntkos Phyto Triple C

Platntkos Phyto Triple C-serum – $ 65,00

Dit lichtgewicht serum is gemaakt met een mix van krachtige ayurvedische kruiden met hyaluronzuur en drie vormen van vitamine C (amla, e-ascorbinezuur en tetrahexyldecylascorbaat) om voldoende milieubescherming te bieden, terwijl het de huid hydrateert en verheldert en de collageenproductie stimuleert.

SkinCeuticals CE Ferulic®

SkinCeuticals CE Ferulic – $ 166,00

Dit serum is overal een favoriet onder de derms vanwege zijn sterke antioxidantbescherming. Het is gemaakt met 5 procent pure vitamine C in de vorm van L-ascorbinezuur, samen met 1 procent vitamine E en 0,5 procent ferulazuur. Deze werken allemaal samen om vrije radicalen te neutraliseren, beschermen tegen milieuschade en helpen tekenen van veroudering zoals fijne lijntjes, rimpels en hyperpigmentatie te verminderen.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste (en beste) productdrops van SHOP, aangepaste collecties, kortingen en meer? Meld u aan om de informatie rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.