Advertisement

Hoe wrijven van de huid te voorkomen en ermee om te gaan wanneer het gebeurt?

Advertisement

l Ik herinner me de eerste keer dat ik wrijving tegenkwam. Ik was afwezig bij een zwembijeenkomst en mijn teamgenoten en ik deden wat alle tieners onbeheerd in een hotel doen: rondrennen. Ik jaagde mijn opwinding de noodladder op met een elastische gebloemde kokerrok en (ik kan je vertellen waar dit naartoe gaat) na de sprint Dus vele trappen, realiseerde ik me dat ik veel pijn had en… ik bloedde? Ik had nog nooit eerder geboend, en niet alleen had ik het echt wondmaar het was ook gênant.

De volgende dag gooide de moeder van een vriend van mij een tube zalf tegen de luieruitslag toen ze merkte dat ik regelmatig op mijn uitslag controleerde (wat niet bepaald gemakkelijk te verbergen was in een zwempak uit één stuk). De crème verlichtte de angel, maar maakte de ervaring op de een of andere manier nog ongemakkelijker. Hoewel ik niet geïnteresseerd was in de “kloof in de dijen” die populair was bij meisjes van mijn leeftijd, voelde ik me verdrietig en beschaamd toen ik later huiduitslag hoorde die “kauwgom” werd genoemd.

Maar hier is het ding: dijgaten zijn een giftige mythe, net als de uitdrukking “kauwgom” – wrijven is een niet te onderscheiden huiduitslag die alleen maar wrijven en vocht nodig heeft om te verschijnen. Met andere woorden, als je huid en zweet hebt, heb je het vermogen om te kreuken, ongeacht je maat. Zwaarlijvige mensen kunnen last hebben in gebieden waar dunne mensen rafelen en vice versa. Wrijven is ook niet iets dat alleen tussen de dijen gebeurt. Niet-binaire personen die borstbinders dragen, kunnen lijden, marathonlopers kunnen wrijving in de tepel tussen hun shirt en borst ervaren, en wrijving kan optreden in verschillende gebieden op basis van houding, borstomvang en de grootte en vorm van uw geslachtsdelen. Daarnaast hangt het af van wat je draagt, het weer, hoeveel je zweet en zelfs je huidtype.

Terwijl we richting warmere temperaturen gaan, zorgt de combinatie van zweet en blootgestelde huid voor een perfecte onweersbui voor wrijving. Ieder lichaam – maar dat betekent niet dat het iets is waar je gewoon aan moet zuigen en ermee om moet gaan. Een tijdje probeerde ik mijn lijden en mijn kracht door het lijden heen te negeren, totdat ik uiteindelijk thuiskwam en ging en met elke stap won. Maar zoals ik het nu ken, is de stimulus niet iets om je voor te schamen, en als je het negeert, zal het de zaken zeker erger maken.

Om je voor te bereiden op het deel van het jaar dat vol zit met badkleding, zweet en minimale kleding, hebben we met professionals gesproken om je een complete les in “Chafing 101” te geven, zodat je de zomerwrijving – en de pijn – zonder pijn kunt doorstaan. .

Wat is schuren?

Volgens Marisa Garshick, MD, FAAD, gecertificeerde dermatoloog bij MDCS Dermatology in New York, kan wrijving overal optreden waar wrijving is. Het komt van het wrijven van de huid op de huid of stof en komt meestal voor in natte gebieden zoals tussen de dijen, bij de geslachtsdelen, onder de armen, onder de borst of langs de riem van uw kleding. Chronisch wrijven breekt de huidbarrière af en kan ontstekingen veroorzaken, wat kan leiden tot roodheid en irritatie. Als u uw zwelling niet behandelt, kan de huid zelfs loslaten, waardoor een prikkend of branderig gevoel ontstaat wanneer het wrijven voortduurt.

Omdat wrijven uitslag is, ontstaat er een open wond op uw huid, wat betekent dat u het niet moet negeren. Door tegen de angel te duwen, gaat deze niet weg en kan het echt veel pijn veroorzaken, dus denk aan voorzorgsmaatregelen, je beste vriend tegen wrijving.

Hoe wrijving te voorkomen?

Toen ik ouder werd, realiseerde ik me dat er verschillende manieren waren om wrijving te voorkomen – en geen van hen hield in dat ik mijn kledingkast moest opofferen of activiteiten oversloeg waarbij mijn huid tegen elkaar kon wrijven.

Dankzij merken als Megababe, Body Glide en Hiki zijn er nu veel opties op de markt die speciaal zijn ontworpen om huid-op-huid wrijving te voorkomen. Een simpele beweging van de anti-slijtage gels voegt een gladde, droge barrière toe tussen de aanrakende huid om kleverig, nat wrijven te voorkomen dat pijnlijk wrijven veroorzaakt. Als mannelijk persoon moet ik nu stoppen met rond mijn borst te knijpen in plaats van tussen mijn dijen als ik een jurk draag en Megababe’s Thigh Rescue ($ 14) veranderde het spel.

Als je piepen onder een rok of jurk wilt voorkomen, kan het dragen van een korte broek een verschil maken. Toen ik er een paar jaar geleden voor het eerst mee begon, herinner ik me dat ik me onzeker voelde dat ik een extra laag stof nodig had terwijl alle anderen zich moeiteloos in hun comfortabele zomerbroek voortbewogen. Maar de realiteit is dat niemand ooit zal weten dat je bodysuits of een korte fietsbroek onder je kleding draagt ​​en de kans is groot dat meer mensen het doen dan je je kunt voorstellen. Zoek bij het kiezen van korte broeken naar een elastisch, niet-synthetisch materiaal dat enig vermogen heeft om zweet te absorberen, wat zal helpen het vocht dat wrijving veroorzaakt te verminderen.

Wat te doen na het ontstaan ​​van wrijving?

Krabben is een soort open zweer – vooral als er een bloeding is – dus je zult het als zodanig willen behandelen. Begin door het voorzichtig af te vegen met een vochtige doek of EHBO-oplossing (blijf zo mogelijk uit de buurt van het gebruik van een alcoholdoekje, omdat dit de dingen pijnlijker maakt). Breng daarna luieruitslagcrème aan (want luieruitslag is een vorm van wrijven) of een antibacteriële actuele zalf. Het is mogelijk dat huiduitslag geïnfecteerd raakt zonder de juiste reiniging en verzorging, dus controleer het gebied in de dagen na het begin. Zorg er tijdens de genezing voor dat de huid droog is en vermijd zoveel mogelijk wrijven.

Aan het eind van de dag is wrijving buitengewoon menselijk, het kan worden voorkomen en behandeld. Uitgaan en plezier maken deze zomer is belangrijk en een beetje wrijving hoeft je niet tegen te houden.

Je hebt waarschijnlijk de uitdrukking “Elk lichaam is een strandlichaam” gehoord, toch? Navigeren in de zomer kan echter moeilijk zijn. Deze week publiceert Well + Good All Bodies Are Beach Bodies – Een realistische gids om je voor te bereiden op de zomer om je te helpen je zelfvertrouwen te behouden, blije bewegingen te omarmen, zweet te beheersen, zinvolle herinneringen te creëren en uitstekende inspiratie voor zomerzwemkleding te vinden |

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.