Hoe vaak een dekbedovertrek moet worden gewassen, hangt hiervan af

mDe persoonlijke hel is mijn bed weer in elkaar zetten na het wassen van mijn beddengoed – vooral mijn dekbedovertrek er weer op doen, wat betekent dat dat het enige stuk van mijn beddengoed is dat het meest wordt verwaarloosd. Ik bedoel, ik gebruik (meestal) een bovenlaken, dus ik zou het goed moeten doen om het een keer per maand (of om de paar maanden) te wassen, toch? Eh, blijkbaar niet. Omdat ik zojuist een zacht, super mooi dekbedovertrek uit Parachute’s nieuwe collectie van biologisch katoen heb gekocht, vond ik het een goed moment om het bij elkaar te krijgen en het goed te wassen (ook wel voor mijn leuke dingen zorgen). Dus vroeg een paar pro’s om advies over hoe vaak je een dekbedovertrek moet wassen.

Het antwoord is vrij eenvoudig: “Ik zou het om de week wassen, samen met de lakens!” zegt Mona Gohara, MD, een gecertificeerde dermatoloog in Connecticut. “Bacteriën, vuil en roet kunnen zich ophopen, waardoor huidirritatie een iets hoger risico vormt.”

Als je wast, raadt Ryan Lupberger, CEO en medeoprichter van het duurzame schoonmaakmerk Cleancult, aan om indien mogelijk op hoge temperatuur te wassen. “Bij 60ºC worden huisstofmijten gedood en dit is vooral cruciaal voor astma- en allergiepatiënten.” Dit geldt ongeacht of je een bovenblad gebruikt (een onderwerp dat mensen hebben) gevoelens ongeveer), omdat, zoals Dr. Gohara zegt: “De bovenste lakens worden weggetrapt en opzij geschoven.”

Angela Bell, expert op het gebied van duurzaam schoonmaken en Grove Guide bij Grove Collaborative, raadt je aan om je levensstijl in gedachten te houden bij het kiezen van een dekbedovertrek, omdat dit ook invloed heeft op hoe vaak je het moet wassen. “Dat fijne linnengoed ziet er geweldig uit op de showroomvloer, maar past misschien niet het beste als het in de loop van de tijd zal worden versierd met druivensap”, zegt ze. “Opties zoals biologisch katoen of bamboe zien er ook geweldig uit en zijn duurzaam en duurzaam .” Ze raadt aan om je linnengoed wekelijks te wassen als je een vette huid of huidaandoeningen hebt, of een bed met kinderen en huisdieren. Andere keren wil je misschien je dekbedovertrek vaker wassen als je binnenshuis allergieën hebt, of als je slaapt met de ramen open tijdens het allergieseizoen, zegt ze

Terwijl je je dekbedovertrek wast, moet je eventuele vlekken of vlekken aanpakken met een op enzymen gebaseerde vlekkenspray, stelt Bell voor. En een zacht, vloeibaar wasmiddel is het beste voor je beddengoed – bleek nooit, zegt Ariel Kaye, oprichter en CEO van Parachute. “Je kunt wegkomen door minder wasmiddel te gebruiken dan de fabrikant aanbeveelt, omdat te veel je lakens kan achterlaten met ophoping waardoor ze stijf worden.”.

Lupberger is het daarmee eens en voegt eraan toe dat “te veel wasmiddel en wasverzachters te veel toevoegingen betekenen, voor uw huid en uw machine, wat kan leiden tot huidirritatie en na verloop van tijd op de wasmachine, wat kan leiden tot schimmel- en meeldauwgroei.” zegt hij.Hij raadt het gebruik van een kleurstofvrij, geurvrij, allergeenvrij wasmiddel aan.

Als je hulp nodig hebt bij het onthouden hoe vaak je je dekbedovertrek moet wassen, neem dan de mantra van Dr. Gohara ter harte: “Eens per twee weken is groen en schoon!”

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.