Hoe u uw koffie in de ochtend kunt snijden Wijn bij nachtcyclus?

tHoewel “coffee-to-Cabernet” klinkt als een hipster-hotspot, is het niet grillig, charmant of (exclusief) Brooklyn-gebaseerd. Je hebt niet voor niets op dit artikel geklikt, waarschijnlijk ben je dat allemaal te vertrouwd met de koffie in de ochtend, wijn ‘s avonds: je kunt niet wakker worden zonder cafeïne en je kunt niet ontspannen zonder een bijna overlopend glas gefermenteerd druivensap.

Als je als een uurwerk naar deze dranken neigt – wat betekent dat je dagelijks op dezelfde tijden bent – ben je niet de enige. Well+Good Council-lid Robin Berzin, MD, zegt dat ze dit patroon maar al te vaak ziet bij haar cliënten bij Parsley Health. “Chronische slaap van slechte kwaliteit als gevolg van zaken als niet genoeg uren krijgen, te laat naar bed gaan, angstgevoelens en naar schermen kijken voor het slapengaan, eisen na verloop van tijd hun tol, en mensen worden uitgeput wakker”, zegt ze. Het resultaat: je vertrouwt op koffie om je dag van brandstof te voorzien en een slaapmutsje om de stimulerende effecten voor het slapengaan tegen te gaan.

Hoewel is aangetoond dat zowel koffie als wijn een aantal gezondheidsvoordelen bieden als ze met mate worden geconsumeerd, wijst gezondheidsonderzoeker Max Lugavere erop dat het negatieve gevoel van “moeten hebben”, negatief is. “We hebben de neiging om codependente relaties met deze verbindingen te ontwikkelen”, zegt hij. “Terwijl onze relaties met hen meer onderling afhankelijk zouden moeten zijn. Het is net als met een significante ander – dat zou je niet moeten doen.” behoefte om bij hen te zijn, maar je zou moeten willen om bij hen te zijn en je moet van hun gezelschap kunnen genieten op een manier die niet destructief is.”

Je vertrouwt op koffie om je dag van brandstof te voorzien en een slaapmutsje om de stimulerende effecten voor het slapengaan tegen te gaan.

Dr. Berzin leidt me door de wetenschap achter deze tweeledige verslaving. “Koffie, een stimulerend middel, activeert catecholamines zoals epinefrine, norepinefrine en hormonen zoals cortisol om je op de been te houden”, legt ze uit. “Deze natuurlijke chemicaliën verhogen de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel, verhogen het bewustzijn en kunnen angst veroorzaken.”

Veel mensen, voegt Lugavere eraan toe, vertrouwen zowel ‘s ochtends als’ s middags op koffie in een poging hun energie op peil te houden en de gevoelens van sufheid na de lunch te bestrijden. Aan het eind van de dag kan deze koffieconsumptie ervoor zorgen dat u zich uitgedroogd, leeg en gespannen voelt. “Ter compensatie wenden veel mensen zich ‘s avonds tot alcohol, wat GABA stimuleert [neurotransmitters] in de hersenen en is een natuurlijk depressivum”, legt Dr. Berzin uit. Zoals u waarschijnlijk wel weet, kan dit helpen om uw zenuwen te kalmeren, maar het kan ook uw slaap verstoren. Het resultaat? De volgende dag uitputting, wat leidt tot – u raadde het al: meer cafeïneconsumptie.”Zelfs een paar glaasjes wijn kan het aantal keren dat je diep slaapt, verminderen, wat leidt tot meer vermoeidheid”, zegt ze.

Lugavere stelt dat als je ‘s ochtends gewoon een kop of twee koffie drinkt en’ s avonds af en toe een glas rode wijn (zoals ongeveer twee keer per week), je lichaam zich prima kan aanpassen. Als je echter vastzit in deze cyclus, lees dan verder.

Wil je ‘s ochtends je koffie in bedwang houden, ‘s avonds wijn? Hieronder deelt Dr. Berzin haar expertise om los te komen van je medeafhankelijke relatie met koffie en alcohol.

1. Zorg voor voldoende slaap.

Het eerste komt op de eerste plaats. Je moet elke nacht voldoende slaap krijgen, zegt dr. Berzin, die zweert bij deze eenvoudige tips:

Eet meer magnesium

Magnesium is een mineraal dat nauw verbonden is met slaap van hoge kwaliteit (evenals spierfunctie, stemmingsondersteuning, spijsvertering en meer), en de meeste Amerikanen hebben er een tekort aan. Het toevoegen van meer magnesiumrijk voedsel, zoals pompoenpitten, zalm, spinazie en avocado, aan je dieet is een eenvoudige (en heerlijke) manier om je te helpen meer rustgevende slaap te krijgen. U kunt ook overwegen om met een diëtist of arts te praten over het toevoegen van een magnesiumsupplement aan uw bedtijdroutine, omdat dit u kan helpen in een diepere slaap te vallen en langer in slaap te blijven.

Houd rekening met je snackroutine voor het slapengaan

Sommige voedingsmiddelen zullen je slaap verstoren, dus het is belangrijk om je bewust te zijn van wat je eet in de uren voordat je naar bed gaat. Bewerkte voedingsmiddelen, gekruide voedingsmiddelen en zelfs chocolade moeten allemaal worden vermeden. Aan de andere kant kunnen zure kersen, pindakaas, bananen, kwark en kiwi’s je slaapkwaliteit verbeteren.

Een diëtist legt in deze clip uit wat u moet weten over eten voor het slapengaan:

B

Probeer slaapvriendelijke technologie

Hoewel blauw licht van je smartphone of computerscherm je wakker kan houden, kunnen andere vormen van technologie je helpen om betere zzz’s te krijgen. Slaaptechnologie is the next big thing, en producten zoals slimme matrassen en slaaptrackers kunnen de manier waarop je snoozet serieus veranderen.

Vind het beste van het beste in slaaptechnologie, volgens Zoe Weiner, door deze video te bekijken:

B

Uitslapen

Als jij het soort persoon bent dat om middernacht naar bed gaat en zichzelf om 5 uur ‘s ochtends uit bed trekt om te gaan hardlopen, stop dan. Lichaamsbeweging is belangrijk, maar je moet de slaap eigenlijk niet overslaan om het te krijgen. Probeer in plaats daarvan eerder naar bed te gaan; of, als dat onmogelijk is, organisch fysieke activiteit in uw normale wakkere uren inwerken.

2. Eet voor duurzame energie

Als je een uitgebalanceerd dieet volgt (een mix van eiwitten, complexe koolhydraten, groenten en weinig bewerkte suiker), hoef je niet op cafeïne te vertrouwen om door te gaan – en op zijn beurt heb je minder snel wijn nodig om te relaxen. “Het belangrijkste dat u kunt doen om de hele dag door energie te behouden, is koffie beperken tot één portie en vermijden dat u ‘s ochtends en tijdens de lunch tonnen suiker eet”, zegt Dr. Berzin. Hier, verteerbare swaps en suggesties om de hele dag gezond te eten:

Ontbijt

Een heerlijk energieke ochtendmaaltijd moet gezonde vetten, eiwitten en groenten bevatten: denk aan spinazie en kaasomelet, overnight oats met bessen of een paar stukjes volkoren toast met amandelboter en bananen. (U kunt ook uw aanwijzingen van andere Well+Good-lezers volgen.)

Lunch

Bekijk deze tips voor het bestellen van de meest hartige, meest voedzame salade die mogelijk is. Als je niet zo een salademens bent, probeer dan deze lunchrecepten met drie ingrediënten.

Tussendoortje

In plaats van naar een suikerhoudende snack te grijpen die je energie zou kunnen afvoeren, kun je een van deze eiwitrijke veganistische snackrecepten proberen of deze ideeën lenen voor snacks die wellnessmanagers aan hun bureau bewaren.

3. Leer nieuwe manieren om ‘s avonds te ontspannen

Dr. Berzin adviseert haar patiënten om “andere manieren te leren om ‘s avonds kalmte en een positieve stemming te vinden.” Ze suggereert een hele reeks gezonde alternatieven voor een royale schenking – wandelen, stomen in een sauna, genieten in een Epsom-zoutbad, deelnemen aan een yogales, een maaltijd koken met vrienden of mediteren (wat het verlangen naar alcohol kan beteugelen) als opties.

En u wilt uw alcoholgebruik ook beperken tot maximaal twee tot drie avonden per week. Gelukkig neemt nuchtere gezelligheid toe, en zelfs universiteitsstudenten stappen uit de Solo-cup-scene. Deze feestelijke mocktailrecepten kunnen je ook helpen bij de overgang van de koffie- naar cabernet-cyclus.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.