Hoe u uw dag kunt doorbreken met geuren

Met de Well+Good SHOP zetten onze redacteuren hun jarenlange knowhow in om producten te kiezen (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan een aankoop via onze links Well+Good een commissie opleveren. Veel winkelplezier! Verken de WINKEL

Er zijn dagen dat elk uur samenvloeit om je één groot te voelen klodder van tijd. Vooral voor degenen die thuis werken, kunnen de scheidslijnen tussen werk, spel en ontspanning vervagen, waardoor het moeilijk is om je geaard te voelen en niet alleen van taak naar taak te haasten. Om haar dag te breken, leunt Sarah Levey, oprichter en CEO van Y7 Studio, een groep yogastudio’s in New York City, op geuren.

“Ik ben een groot voorstander van het aanroepen van alle vijf de zintuigen om jezelf echt onder te dompelen in ervaring”, zegt Levey, die momenteel samenwerkt met het luchtbevochtiger- en diffusermerk Canopy voor de lancering van zijn nieuwe lijn van Rituals-geuren. Of ze nu haar ochtendverzorgingsroutine doet, wat tijd voor mezelf neemt tussen vergaderingen of naar bed gaat, ze gebruikt geur om haar routine te onderstrepen. “Ik heb een peuter en alles wat ik doe is altijd gehaast. Maar binnen een week nadat ik echt aardende geuren in mijn routine had opgenomen, merkte ik dat ik de dingen een beetje langzamer begon te doen.”

Dara Weiss, aromatherapeut en CEO en oprichter van het huisgeurmerk L’or de Seraphine, zegt dat geur je kan helpen de stemming te bepalen en in de juiste ruimte te komen om van je routine te genieten.

“Geur heeft invloed op al mijn stemmingen”, vertelde Weiss eerder aan Well+Good. “Terwijl ik me klaarmaak om naar bed te gaan, mijn gezicht was, mijn tanden poets en de tijd neem om een ​​beetje te ontspannen, is het heel fijn om de geur op de achtergrond te hebben.”

Hoe je je dag kunt breken met geuren

1. Identificeer dagelijkse routines die baat kunnen hebben bij geuren

Misschien wil je een kenmerkende geur op de achtergrond wanneer je je koffie drinkt en in je dagboek schrijft. Of misschien heb je een geur nodig die aangeeft dat het einde van de werkdag is en dat het tijd is om te kalmeren. Zoek uit bij welke van je routines je baat zou hebben als ze worden onderbroken door geur, en integreer ze dienovereenkomstig.

2. Kies de juiste geur voor wat je probeert te bereiken

Weiss zegt dat verschillende geuren goed kunnen zijn voor verschillende activiteiten en tijden van de dag.

“De citrusachtige, helderdere, meer energieke geuren die je echt wakker maken, zijn geweldig voor bepaalde momenten van de dag, maar zijn zeker wat ik ‘s avonds zou vermijden”, zegt Weiss. Van geuren als grapefruit, rozemarijn, pepermunt en basilicum is bekend dat ze de focus ondersteunen, wat handig kan zijn terwijl je werkt. En kalmerende geuren zoals eucalyptus, kamille en patchouli zijn geweldig om te ontstressen of om naar bed te gaan.

3. Kies een geurapparaat

Als je de hele dag van geur verandert, wil je een product waarmee je dat gemakkelijk kunt doen. Levey gebruikt graag haar Canopy Diffuser ($ 90). In tegenstelling tot traditionele diffusers waarbij je de geur met water mengt en het water moet afmaken (of dumpen) om van geur te wisselen, gebruiken Canopy-producten kleipucks die je bovenop plaatst, zodat je binnen enkele seconden tussen geuren kunt wisselen.

“Met meer traditionele diffusers zit je echt een beetje vast aan een geur als je eraan begint”, zegt Levey. “Met de pucks ben je echt in staat om iets opbeurends voor de ochtend of iets meer aards voor de avond te gebruiken. En ik denk dat dat heel, heel speciaal is en echt waardevol is als het gaat om het nemen van controle over het reguleren van je zenuwstelsel.”

De nieuwe Rituals-lijn van Canopy ($ 40) omvat drie geuren: aardende Indigo Sage, verjongende Emerald Grove en kalmerende Salt Cave. Overdag is de Salt Cave de favoriete plek van Levey. “Ik vind het gewoon heel leuk omdat ik me er echt rustig door voel”, zegt ze. “Het heeft een soort scherp zeezoutgevoel en een beetje zoals limoen. Dus het is nog steeds helder genoeg om me niet slaperig te maken. Maar dan haalt de kamille het ook echt naar beneden.”

Kaarsen zijn een andere geweldige manier om verschillende geuren gedurende de dag te gebruiken. De favoriete geur van Weiss om voor het slapengaan te gebruiken is de L’or de Seraphine Ares Candle ($ 32 tot $ 44). “Het is een soort aardende, rustgevende geur”, zegt ze. De Maia Candle ($ 32 tot $ 44) is geweldig om overdag te gebruiken, omdat het energieke tonen van grapefruit, lelietje-van-dalen en koriander heeft.

4. Blijf erbij

Toen ze geur begon te gebruiken tijdens haar routines, moest ze in het begin iets onthouden om te doen. Nu voelt het natuurlijk aan, en het stelt haar in staat om echt te vertragen en te genieten van wat ze doet.

“Ik heb me gerealiseerd dat ik mijn routine een beetje langzamer doorloop – en het gebruik van de oliën en de diffuser zijn de enige dingen die zijn veranderd”, zegt Levey. “Of we het nu beseffen of niet, de kracht van geur heeft een effect op ons en ons zenuwstelsel, wat ik echt cool vind.”

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste (en beste) productdrops van SHOP, aangepaste collecties, kortingen en meer? Meld u aan om de informatie rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.