Advertisement

Hoe u rustdoelen stelt die het stressniveau verlagen?

Advertisement

graamwerk wordt meestal gedefinieerd door: Doen. Misschien wil je jezelf pushen om je lichaam meer te bewegen of stappen ondernemen om promotie te maken op het werk. Hoewel dit allemaal goed en wel is (en natuurlijk nuttig), onthoud: R&R is ook een waardevol doel. Dus vandaag heeft Kessonga Giscombé, LAc, Headspace-meditatie-expert en klinisch maatschappelijk werker, het advies dat je nodig hebt om je eigen aanvulling voorop te stellen.

Als je er niet van overtuigd bent dat rust een plekje in je agenda verdient, bekijk dan het onderzoek. “Er zijn zoveel wetenschappelijk bewezen voordelen aan het nemen van tijd om te rusten”, zegt Giscombé. “Degene die mij opvallen zijn een verhoogde weerstand tegen stress, een grotere helderheid van denken, wat leidt tot betere prestaties op school en op het werk, en een lager risico op ernstige gezondheidsproblemen zoals diabetes of hoge bloeddruk.” Het is ook een geweldige manier om op de refresh-knop te drukken, voegt hij eraan toe.

Hoe IRL-rustdoelen eruit zien?

Net zoals u aan het begin van de week een takenlijst kunt schrijven of de maaltijden plant die u van maandag tot en met vrijdag van brandstof zullen voorzien, moet u uw rustdoelen verduidelijken en hoe u ze wilt invoeren. in actie. “Ik denk dat het een geweldige workout kan zijn om de week positief te beginnen”, zegt Giscombé. “Ik zou het kunnen definiëren als ‘rustintenties’, om de druk weg te nemen. Ik zou ook voorzichtig zijn om mijn ‘rustintenties’ realistisch en niet te hoog te maken,”

Met dat in gedachten zijn je rustdoelen 100% uniek voor jou. “Enkele voorbeelden zijn het nemen van een pauze van 15-20 minuten om de 90 minuten, het nemen van een tot drie minuten om elke ochtend een korte meditatie te doen wanneer je wakker wordt en je voeten de grond raken, of het nemen van een warm bad elke ochtend. Zondagen voor de week begint”, zegt Giscombé. Echt, het is aan jou. Experimenteer dus en stop met activiteiten die je batterij niet opladen.

Het schuldgevoel van het stellen van rustdoelen overwinnen

Gedurende het hele proces is het volkomen begrijpelijk dat u nog enige weerstand voelt om een ​​pauze te nemen. We leven in een cultuur die het bedrijfsleven en de drukte verheerlijkt, zozeer zelfs dat het ongemakkelijk en moeilijk kan zijn om het tempo te bepalen. “Als je die schuldgevoelens opmerkt, wetende dat er nooit iets mis is met voelen wat je voelt”, zegt Giscombé.

Op dit moment kan het beoefenen van een beetje mindfulness helpen deze emoties te overwinnen. “Pauzeer en haal diep adem, in door je neus en uit door je mond, en laat dat gevoel dan voorzichtig los”, zegt Giscombé. “Spoel en herhaal indien nodig.

Oh Hallo! Je klinkt als iemand die dol is op gratis workouts, kortingen op de beste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Word lid van Well+, onze online community van insiders op het gebied van wellness, en ontgrendel uw beloningen direct.

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.