Hoe u allergieën kunt bestrijden, volgens een kruidkundige?

PMogelijke TMI-waarschuwing: Ken je dat slapeloze gevoel wanneer je opgerold op je slaapzijde ligt en een neusgat zo vol zit dat je niet kunt ademen, zodat je naar de andere kant schakelt om het een pauze te geven en dat ene neusgat ook propt? Moe van deze cyclus, ontmoette ik Jason Erdan, de hoofdkruidkundige bij Alchemist Kitchen in NYC, “een botanische apotheek gewijd aan het verbinden van je met de kracht van planten.” om de beste supplementen te vinden om valallergieën te bestrijden.

“Het voordeel van kruidengeneeskunde is dat men vaak een plantaardig equivalent kan vinden voor veel – zelfs de meeste – allopathische (of westerse) remedies met minder bijwerkingen”, zegt Erdan. Als het gaat om het vinden van verlichting voor allergieën, legt Erdan uit dat de eerste stap is om precies te weten waar je mee te maken hebt Seizoensallergieën zijn de immuunreacties van het lichaam op veelvoorkomende allergenen die je systeem binnenkomen Dit heeft tot gevolg dat je lichaam T-cellen vrijgeeft (delen van het immuunsysteem die vreemde deeltjes aanvallen) om op te ruimen en verwijder de indringer. Dit stimuleert de ontstekingsreactie en maakt histamine vrij, wat allergische symptomen veroorzaakt. Om de interne balans te vinden om deze symptomen zowel te verlichten als te voorkomen, zegt Erdan dat men de symptomen moet begrijpen, het systeem, en het individu. “Allergieën komen niet naar mij voor een consult, de persoon die ze heeft is”, zegt Erdan. “En ze willen een persoonlijk plan op basis van alles, van hun huidige gewoonten, trainingsroutine, supplementregime, slaapschema en dieet. ”

Hoewel zowel vrij verkrijgbare als voorgeschreven antihistaminica nuttig zijn om allergenen te bestrijden, kunnen ze vaak gepaard gaan met bijwerkingen zoals slaperigheid. De belangrijkste aanbeveling van Erdan voor de meerderheid van de mensen die worstelen met seizoensgebonden allergieën is om eerst je arts te raadplegen en vervolgens adaptogenen zoals ashwagandha en paddenstoelen, zoals reishi, in je dieet op te nemen.

Waarom? Ashwagandha is een adaptogeen dat helpt bij het beheersen van stress en ontstekingen in het lichaam door onze cortisol- (of stresshormoon) en bloedsuikerspiegels onder controle te houden. Dit betekent dat als het immuunsysteem onderdrukt is, dit ontstekingsremmende, immuunversterkende adaptogeen de immuunrespons verbetert. Als het immuunsysteem overactief is, zoals bij allergieën, helpt het de homeostase (het evenwicht van lichaamsfuncties) te reguleren en te bevorderen.

Reishi-paddenstoelen (Ganoderma lucidum), in het Chinees “lingzhi” genoemd, bevatten ook veel antioxidanten en kunnen fungeren als het natuurlijke antihistaminicum van de natuur. Het zijn stimulerende middelen die helpen bij het reguleren van de Th1-niveaus, die verantwoordelijk zijn voor het bestrijden van intracellulaire parasieten in het lichaam en het remmen van ontstekingsstoffen.

Erdan raadt altijd aan om grote veranderingen met je arts te bespreken, maar hij benadrukt dat naast alle meer klinische remedies waar we vaak naar grijpen, het voedsel dat je wel en niet eet een enorme factor is bij het bestrijden van allerlei soorten ontstekingen. , vooral seizoensgebonden allergieën. Na het advies van Erdan te hebben ingewonnen, zijn mijn altijd aanwezige allergie-aanvallen meer en meer sporadisch en veel minder agressief geworden, en ik zou niet dankbaarder kunnen zijn. Dus de volgende keer dat je die vervelende – of in mijn geval slopende – voeltallergieën op komst, zorg ervoor dat u met uw arts praat, maar neem ook een kijkje in uw dieet en probeer wat adaptogenen en gezonde paddenstoelen in uw routine te persen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.