Hoe test je je spierkracht? Probeer deze beweging

EENHoewel we misschien onze eigen persoonlijke fitnessdoelen hebben, zoals het behalen van een nieuwe 5K PR of uiteindelijk het beheersen van de kraaienhouding in yogales, komt een goed afgeronde fitness voort uit het opbouwen van kracht door ons hele lichaam. Maar soms zorgen zelfs de beste trainingsintenties ervoor dat bepaalde spiergroepen zich buitengesloten voelen en misschien een beetje zwakker dan de rest. Dus hoe test je je spierkracht om te weten welke delen van je lichaam niet je sterkste zijn – en wat doe je eraan?

Controleer eerst uw wekelijkse routines. Raak je de zes belangrijkste spiergroepen: borst, schouders, rug, armen, buikspieren en benen? Of ben je misschien aan het beknibbelen op die niet-zo-favoriete bewegingen?

Zelfs als je al je belangrijke vakjes aanvinkt, is het nog steeds mogelijk om individuele spieren over het hoofd te zien. Denk aan die vent in de sportschool die altijd beendag doorbrengt met het werken aan zijn quads, maar alles vergeet wat hij niet in de spiegel kan zien, zoals zijn hamstrings en kuiten.

Het is misschien moeilijk om te weten welke spieren wat extra liefde nodig hebben. Trainer en fitnesscoach Roxie Jones, de maker van BodyROX, zegt dat je een professionele trainer moet zoeken voor begeleiding en inzicht om volledig te begrijpen waar je kracht tekort komt.

“Er zijn een paar beoordelingen die je kunt doorlopen om te testen welke spieren meer werk nodig hebben”, zegt ze. “Het is beter gedaan met het oog van een professional die de anatomie begrijpt en hoe zwakke punten te corrigeren.”

Maar als je thuis snel je spierkracht wilt testen om een ​​basisidee te krijgen van waar je moet beginnen, stelt Jones voor om te beginnen met een zijplank. Deze beweging is een geweldige manier om uw kernuithoudingsvermogen en laterale spierkracht te beoordelen, evenals heupkracht.

Om er zeker van te zijn dat je het goed doet, kijk eens naar Well+Good’s The Right Way met trainer Charlee Atkins.

“Het doel van een zijplank is om aan de kern te werken, maar ook aan de armkracht”, zegt Jones, “Om een ​​succesvolle zijplank vast te houden, moet je ervoor zorgen dat je in de juiste formatie bent.”

Hoe ziet dat eruit? Je onderste schouder moet recht over je pols zijn uitgelijnd, met je middelvinger recht naar buiten gericht. Je hoofd moet in hetzelfde vlak liggen als je hielen (niet te ver naar voren of naar achteren leunen). Als uw voeten op elkaar zijn gestapeld, moet u voorkomen dat u uw heupen laat vallen of ze te veel optilt; houd ze uitgelijnd in het midden van je lichaam door je kern en bilspieren in te schakelen.

Deze oefening test de kracht van je schuine, kern en armkracht, evenals je heupen. Begin met een zijplank van 30 seconden. Als je vorm halverwege begint te vervagen, neem dan contact op met je lichaam en kijk waar je de meeste verbranding voelt: dat is misschien wel de beste plek om je thuis te voelen bij krachttraining.

Zijplanken zijn niet de enige zet om te proberen. Jones zegt dat andere oefeningen zoals overhead squats, overhead carrys, push-ups, leg-verlagingen, liggende vloerpersen en potloodpick-ups ook geweldige tests van je vaardigheid kunnen zijn.

Plan een krachtmeting met je trainer of bekijk de opties met een professional bij je plaatselijke sportschool om je te helpen een idee te krijgen van welke spieren een beetje extra liefde nodig hebben en hoe je het versterken ervan op de juiste manier kunt aanpakken.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.