Advertisement

Hoe te rennen met mijn hond

Advertisement

Ken je dat gevoel van tevreden uitputting dat komt na een goede run? Nou, het blijkt dat je hond dat ook kan voelen.

Honden laten rennen is een effectieve en leuke manier van bewegen voor u en uw hond. De bekende voordelen van joggen zijn zowel fysiek als mentaal: het is een uitstekende vorm van aërobe oefening die u zal helpen uithoudingsvermogen op te bouwen, uw humeur een boost te geven en u te helpen beter te slapen. Hetzelfde geldt voor honden.

“Ze kunnen loslaten wat deze gevangen energie is en wat de oorzaak is”, zegt Bryan Barrera, die zijn eigen hondendienst heeft in Washington, DC. De ultieme gids voor hardlopen met je hond. “Je moet je gewoon rustiger voelen.”

Barrera en Whitney Wells, een professionele hondenrenner uit Philadelphia, zeggen allebei dat hardlopen je hond kan helpen zijn energie te gebruiken voor iets productiefs en dat het zelfs de stress kan verminderen als je hem iets geeft om op te focussen.

“Ze doen een training voor zowel hun hersenen als hun lichaam”, zegt Wells.

Wie wil er nu geen blijer, enthousiaster en tevredener puppy? Vooral honden met overmatige energie, honden met angst of mensen die thuis op voorwerpen kauwen, kunnen allemaal profiteren van de extra beweging. Maar of je nu een hardloper bent of niet, je eerste hondenrennen gaan doen kan je bang maken. Gelukkig hebben Barrera en Wells ons gegeven wat we nodig hebben.

Hoe begin ik met hardlopen met mijn hond?

Als dit de eerste keer is dat je met je hond jogt, zegt Barrera dat je het wilt starten met een trainingsprogramma dat vergelijkbaar is met wat je voor mensen zou doen, “zoals een hond tot 5K.”

“Je zult hardloopactiviteit willen introduceren”, zegt Barrera. “Ze bouwen is altijd de sleutel.” Het is aan te raden om te beginnen met hardlopen-wandelintervallen van ongeveer 20 tot 30 minuten per keer, soms een week, totdat jullie allebei gewend zijn om samen te rennen.

Hoe weet ik of mijn hond een goede kandidaat is om te rennen?

Barrera merkt op dat honden natuurlijke hardlopers zijn en dat de meesten zouden moeten kunnen rennen als ze in goede gezondheid verkeren. “Alle honden kunnen rennen”, zegt hij. “Het is onze taak om erachter te komen hoe ver en hoe snel.”

Dat gezegd hebbende, als de jouwe een jonge puppy of een oudere hond is, merkt Wells op dat het misschien een goed idee is om eerst contact op te nemen met je dierenarts.

Welke apparatuur heb ik nodig om aan de slag te gaan?

Hoewel er veel dure hulpmiddelen voor het rennen van honden zijn, zegt geen van de hardlopers dat er een noodzakelijk product is om te krijgen voordat je op pad gaat. In plaats daarvan zeggen ze dat je moet spelen met wat je voelt dat het veiligst en het meest comfortabel voor je is. Wells houdt bijvoorbeeld van een elastische tailleband zoals die op Amazon, omdat ze vindt dat ze door haar hond in het zwaartepunt te steken meer controle heeft dan een riem in haar hand. Barrera gaat echter alleen graag met een riem en een riem mee, zoals de PetSafe Gentle Leader.

“De tools die je het vertrouwen geven om een ​​situatie onder controle te krijgen, zijn de beste tools voor jou”, zegt Barrera. (Adviseert om riemen niet te verlengen.)

Maar het kan een goed idee zijn om een ​​speciale riem of riem te hebben, alleen om te rennen, zegt Barrera. Dit geeft een signaal aan uw hond dat u gaat rennen en bereidt hem voor op wat hij gaat doen. Het dragen van zadeltassen of andere watervesten, zoals Ruffwear, kan ook helpen om uw hond een doel te geven en uw werk gerichter te coördineren.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn hond en ik veilige, leuke tijden hebben?

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de omstandigheden geschikt zijn om met uw hond te rennen. Als het sneeuwt, zal zout op de grond je sneakervoeten misschien niet hinderen, maar het kan wel pijn doen aan de voeten van je hond. Hetzelfde geldt voor warme trottoirs: zelfs als de lucht koud is, kan beton warmte vasthouden op een oncomfortabele manier. Voel eerst het trottoir voordat u uw hond mee naar buiten neemt.

U zult ook rekening willen houden met de details van uw hond. Barrera zegt: pas op voor een tong die naar de zijkant klinkt: dit is een teken dat uw hond erg warm en moe is en een pauze nodig heeft.

“Honden drogen sneller uit dan wij”, zegt Wells. Neem altijd water mee op de vlucht en wees voorbereid op het nemen van pauzes (zelfs als dit van invloed is op uw kilometertijd).

“Ze zullen alles doen wat je van ze vraagt”, zegt Barrera. “Het is dus echt aan ons om deze non-verbale communicatie te beheersen [signs] ze geven ons om ervoor te zorgen dat het nog steeds op een goede plek staat.”

Waar moet ik nog meer op letten?

Beginnen met rennen met honden kan een beetje onstabiel zijn. Ze hebben zich misschien niet gerealiseerd dat ze zich in een andere manier van werken bevinden, dus willen ze deze eekhoorn nog steeds achtervolgen of hallo zeggen tegen een andere hond. Beide hondenlopers adviseren geduld en Wells zegt dat de dingen waarschijnlijk zullen verbeteren naarmate je meer rent.

“Zodra we beginnen te bewegen, komen ze in een beter tempo dan dat”, zegt Wells.

En terwijl jullie allebei leren samen te rennen, zegt Barrera dat je je hardloopverwachtingen moet aanpassen. Het kan zijn dat u persoonlijke tijd moet opgeven om plezier te hebben, zowel voor u als voor uw hond. “Het middelpunt van deze run, vooral als je leert hoe je hond reageert op de run, zou de hond moeten zijn”, zegt Barrera.

Maar uiteindelijk zal er een voordeel voor jullie beiden zijn.

“Het is leuk om een ​​hardlooppartner te hebben”, zegt Wells. “Je gaat misschien niet zo snel en maakt die kilometers in het tempo dat je normaal doet, maar je zult rennen met deze schattige harige man naast je. Het is dus ruilen, maar dan kun je thuis profiteren van een blije en vermoeide hond.”

Klinkt goed voor ons.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die houdt van gratis workouts, kortingen op moderne wellnessmerken en exclusieve Well + Good content. Abonneer je op Well +onze online wellness-community en ontgrendel je beloningen meteen.

Onze auteurs selecteren deze producten onafhankelijk. Een aankoop doen via onze links kan een Well + Good commissie verdienen.

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.