Hoe snel is *Te vroeg* om ‘Ik hou van jou’ te zeggen?

lt durf niet hardop ‘ik hou van je’ tegen iemand anders te zeggen. Die drie woorden hebben veel gewicht, vooral als je de eerste bent die je liefde uitdrukt in een nieuwe relatie. Wat als je gevoelens niet beantwoord worden? Wat als je partner er niet klaar voor is om het te horen? Hoe snel is? te vroeg om te zeggen “ik hou van je”?

“Deze woorden duiden op een verschuiving in de relatie, een stap naar een nieuw dieper niveau van toewijding voor koppels”, zegt Deirdre Cosgrove, LMFT, klinisch directeur bij A Better Life Therapy. “Ik geloof dat ze zoveel betekenen omdat deze woorden kwetsbaar zijn om te zeggen, en ze geven aan dat deze persoon iets voor je betekent.”

“Ik ben een grote romanticus, dus ik denk dat als je voelt dat je van iemand houdt, het altijd goed is om dat gevoel te uiten; het zal echter waarschijnlijk meer een emotioneel risico zijn naarmate je het eerder in de relatie zegt, “zegt Cosgrove.

Het grootste risico als je te vroeg zegt dat je van je partner houdt, is dat ze zich onder druk zullen voelen om het terug te zeggen, terwijl het misschien niet wederzijds is, of bang worden door de intensiteit en ervoor kunnen kiezen om de relatie als gevolg daarvan te beëindigen.

Als je het te vroeg zegt om iemand te leren kennen en te daten, uit je emoties misschien te agressief wanneer je midden in een meer informele en frisse relatie zit. Dit is hoe snel het te vroeg is om te zeggen dat ik van je hou, als je niet zeker weet of je langer moet wachten voordat je die cruciale woorden uitspreekt.

Hoe lang duurt het meestal om ‘ik hou van je’ te zeggen?

Natuurlijk zal het lezen van de signalen van je partner, evenals het echt analyseren van je emoties om erachter te komen of je echt verliefd bent of niet, je helpen de meest verstandige en oprechte beslissing te nemen om je relatie ten goede te komen en te versterken.

En als je partner het als eerste zegt, heb je ook meer geruststelling, zodat je kunt beslissen of je wederkerigheid wilt uiten en je meer zelfverzekerd voelt om kwetsbaar te zijn. Vaak is het wederzijds, zolang je op dezelfde lijn zit!

Het kan echter verwarrend zijn, vooral als je nog niet eerder verliefd bent geweest en gevoelens ervaart die nieuw voor je zijn. Je zou “liefde” kunnen gaan voelen als je nog nooit zo’n intense of snelle verbinding hebt gehad als met iemand anders.

“Ik zou zeggen dat het typisch is voor mensen om deze woorden binnen een paar maanden exclusief te zeggen”, zegt Cosgrove. Op dit punt kennen jullie elkaar al een tijdje en hebben jullie elkaar beter leren kennen en emoties kunnen verwerken en ontwikkelen.

In feite kan iets langer dan een paar maanden reden tot bezorgdheid zijn. “Ik denk dat de meeste mensen hopen de persoon te vinden die ze dit ook kunnen zeggen, dus als ze er over een paar maanden niet zijn, zorgt dat ervoor dat mensen de relatie evalueren en misschien uit elkaar gaan”, zegt Cosgrove.

Hoe snel is te vroeg om ‘ik hou van je’ te zeggen?

Je zou je vriend kunnen horen zeggen dat ze van hun partner hielden vanaf het moment dat ze elkaar ontmoetten of op hun eerste date, terwijl ze je het ‘hoe we elkaar ontmoetten’-verhaal tijdens het avondeten vertellen. Hoewel dit sentiment leuk is, is het vrij moeilijk om te zeggen dat ware liefde op het eerste gezicht of op een eerste date bestaat.

“Ik merk dat mensen vanaf de eerste date niet wisten dat ze echt van hen hielden, maar dat er een langzame groei van liefde was gedurende de tijd dat ze elkaar begonnen te leren kennen”, zegt Omar Ruiz, LMFT, een gediplomeerd huwelijks- en gezinstherapeut en de eigenaar van PratenDenkThrive.

Wanneer we iemand voor het eerst ontmoeten en een connectie voelen, is het normaal dat oxytocine, ook wel het ‘liefdeshormoon’ genoemd, toeneemt. Liefde kan echter vermomd zijn als lust, wat meer geschikt is met een vroege relatie en die vlinders of sterke fysieke aantrekkingskracht die je zou kunnen hebben. Hoewel het geen liefde is, geeft lust je wel reden om door te gaan met het ontwikkelen van de verbinding om liefde te bereiken met een specifieke persoon en in de toekomst.

Een andere manier om te weten of het lust is in plaats van liefde, is door na te denken over de timing van momenten waarop je zin hebt om die drie woorden uit te spreken. “Als deze zin alleen naar buiten komt tijdens momenten van gepassioneerde seks, dan is het lust”, zegt Ruiz. Kijk of je dezelfde sterke gevoelens hebt door emotioneel en fysiek te scheiden en kijk of ze kloppen.

“Voor mij betekent liefde een verdieping van de emotionele band die voor de meeste mensen tijd nodig heeft om zich te ontvouwen, en ik denk dat het wordt opgebouwd wanneer koppels praten over hun kwetsbaarheden, of elkaar kunnen helpen door een moeilijke tijd”, legt Ruiz uit.

Het is het moment waarop je merkt dat je ze mist, of misschien al je tijd met ze wilt doorbrengen (afgezien van de normale tijd om alleen op te laden). Je zou sneller verliefd kunnen worden als je ook eerst vrienden bent geweest, waar het niet te vroeg is om te zeggen dat ik van je hou, als het iets eerder is dan normaal.

“Als koppels als vrienden beginnen en merken dat ze voor elkaar vallen, kunnen ze emotioneel contact maken voordat ze fysieke intimiteit toevoegen”, zegt Cosgrove. Toch zal ware liefde tijd vergen, als je voorbij een platonisch niveau gaat en diepte aan de relatie toevoegt.

Het juiste moment om te zeggen: “Ik hou van jou”

De tijd kan variëren, maar meestal is het gebruikelijke tijdsbestek ook de juiste hoeveelheid tijd. Alles wat eerder is, is te vroeg om te zeggen dat ik van je hou.

Zowel Cosgrove als Ruiz zijn het erover eens dat je die drie speciale woorden het beste kunt zeggen als je minstens drie tot vijf maanden hebt besteed aan het leren kennen van je partner, waar je waarschijnlijk ook hebt gesproken over toekomstplannen die je samen zou willen beleven, of dat nu huwelijk of zelfs gewoon een vakantie zijn. Je brengt waarschijnlijk ook de meeste nachten samen door, als je een relatie hebt zonder afstand of als je reist voor je werk.

Vertrouw aan het eind van de dag op je onderbuikgevoel. “Ik denk dat als je het gevoel hebt dat je het niet kunt helpen het te zeggen, en het voelt alsof je op het punt staat het eruit te flappen als je samen bent, je dan weet dat het tijd is om je gevoelens te delen”, zegt Cosgrove. Ga na hoe uw partner zich ook voelt, overweeg het tijdsbestek en wees zeker van uw gevoelens – dan is het tijd om moedig te zijn en uit te drukken hoe u zich voelt.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.