Advertisement

Hoe slijtage te voorkomen, volgens een dermatoloog

Advertisement

Met de Well + Good SHOP zetten onze auteurs hun jarenlange expertise in om producten te selecteren (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze auteurs deze producten onafhankelijk selecteren, kan een aankoop via onze links een Well + Good-commissie verdienen. Goed winkelen! Verken de WINKEL

Als het weer warmer wordt, komen er een paar dingen in me op: schattige shorts, zwemkleding, zadels en het ongemakkelijke wrijven van de dijen dat vaak gepaard gaat met al het bovenstaande. Voor sommigen van ons (hallo, hallo!), kunnen hitte en vochtigheid moeilijk zijn voor de gevoelige huid. Voeg een beetje zweet en een beetje wrijving toe, en het is een enkeltje naar de tassenstad.

Wrijven gaat natuurlijk niet alleen over de dijen. Volgens board-gecertificeerde dermatoloog Naana Boakye, MD, MPH, die de oprichter is van Bergen Dermatology in New Jersey, kan wrijven optreden tussen de wangen, tepels en oksels.

“Wrijving treedt op wanneer de huid gedurende langere tijd tegen elkaar wrijft”, legt hij uit. Hoewel wrijven alleen voldoende is om de warmte op een onaangename manier te verhogen, zegt Dr. Boakye dat wrijven ook de huidbarrière verstoort, wat meer vocht en mogelijk bevochtiging kan bevorderen.

Hoewel je misschien denkt dat een extreem vochtige huid goed is, kan het zelfs leiden tot langdurige schade en ongemak. Volgens Wounds Canada, een liefdadigheidsorganisatie die zich richt op wondpreventie, kan de huid wanneer deze te gehydrateerd raakt verslechteren, waardoor de huidlagen worden gescheiden en mogelijk een pijnlijke wond ontstaat. Meestal wordt nat worden geassocieerd met incontinentie-gerelateerde dermatitis en loopgravenbeen, maar in extreme gevallen geeft Dr. Boakye toe dat langdurig wrijven, indien onbehandeld, ook kan.

Gelukkig staan ​​er alle tips in om een ​​opgeblazen gevoel te voorkomen en vocht dat zich kan ophopen te voorkomen. Zie onder.

Hoe slijtage te voorkomen, volgens een dermatoloog

Maak het gebied grondig schoon en zorg ervoor dat het helemaal droog is

Warmer weer betekent meer zweet en meer mogelijkheden voor een duik in een bepaald waterlichaam. In beide gevallen kan het vocht op uw huid blijven om de effecten van schuren te versterken en het oncomfortabeler te maken. (Hoe tegengesteld het ook klinkt). Daarom zegt Dr. Boakye dat gebieden die gevoelig zijn voor beschadiging droog en schoon moeten blijven. Op deze manier worden, indien gerehydrateerd, in ieder geval de bacteriën weggehouden.

Gebruik een poeder dat kan helpen het getroffen gebied droog te houden

Omdat het onrealistisch is om constant je huid af te vegen terwijl je aan het genieten bent van het heetste weer, heeft Dr. Boakye raadt poederapplicaties aan, omdat deze helpen vocht te absorberen en wrijving te voorkomen. Als je echter een hekel hebt aan het idee om old school-stof tussen je dijen te strooien, is er altijd de mogelijkheid om een ​​gel op poederbasis te pakken.

Monistat Chafing Relief Powder Gel ($ 6) is mijn absolute favoriet. Ik draag het overal in de zomer in een tube waar ik ook ga, zelfs als het merk iets anders lijkt te doen … (Hoewel schimmelinfecties niets zijn om je voor te schamen! Het is tijd om deze dingen te normaliseren.)

Draag geschikte kleding

Als je merkt dat je dijen, vagina of oksels kraken terwijl ze bedekt zijn met kleding, zegt Dr. Boakye dat het misschien tijd is om je outfit te herzien. Voor dijen is het raadzaam om ervoor te zorgen dat uw broek of korte broek zo strak is dat de huid van uw dijen volledig wordt bedekt. (Hallo, fietsbroek.) Of, als je een jurk draagt, trek dan de Jockey Life Slipshorts ($ 10) hieronder aan, die Well + Good-auteurs een ‘geheim wapen’ tegen wrijving noemden. En maak je geen zorgen, ze zullen ervoor zorgen dat je ademt * daar beneden.

Over ademen gesproken, als je buit de schuld is, probeer dan vochtafstotend ondergoed te dragen, bij voorkeur katoen. Het kan zelfs een string zijn, zolang je maar droog blijft, zelfs op de meest moerassige middagen.

Raadpleeg uw dermatoloog

Als geen enkel product of kleding het gedoe van wrijven kan wegnemen, geeft Dr. Boakye toe dat hij misschien een plaatselijke steroïde nodig heeft om te helpen bij ontstekingen. Daarom is het nooit een slecht idee om uw dermatoloog te vertellen wat er aan de hand is om een ​​persoonlijk professioneel advies te krijgen over hoe u het beste te werk kunt gaan.

En onthoud…

Het piepen is volkomen normaal. Of je dijen nu tegen elkaar wrijven of je kleren tegen de blote huid wrijven, het komt ongelooflijk vaak voor dat huidirritatie optreedt – zolang je het maar op de juiste manier behandelt. Maar voordat je op dit punt komt, probeer het advies van Dr. Boakye om te genieten van de meest comfortabele, zorgeloze zomer tot nu toe.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste (en beste) SHOP-productkortingen, aangepaste collecties, kortingen en meer? Meld u aan om informatie rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Onze auteurs selecteren deze producten onafhankelijk. Een aankoop doen via onze links kan een Well + Good commissie verdienen.

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.