Advertisement

Hoe maak je een stressvrije takenlijst | Goed + Goed

Advertisement

EEN een dag zonder to-do-lijst is een beetje als dansen zonder soundtrack: je kunt het zeker, maar je hebt misschien geen ritme. Er is iets concreets en gegrond in het nemen van de tijd om je dag te beschrijven, maar als je (nog) niet weet hoe je het moet aanpakken, hebben we de experts ingeschakeld voor een back-to-basics, hoe je een takenlijst maakt gids.

Verderop vertellen Leslie Tarnacki, Senior Vice President Human Resources bij WorkForce Software en Stephanie Lovell, Career Expert bij Hirect, welke kwaliteiten op een effectieve takenlijst staan. Bovendien leer je in vijf eenvoudige stappen hoe je er zelf een schrijft. Voor je het weet ben je een oude pro met een betrouwbare strategie om je dagelijkse leven te structureren.

Wat is een “effectieve” takenlijst?

Een takenlijst maken is manier meer over hoe je je voelt aan het eind van de dag dan hoeveel taken je hebt afgevinkt, volgens Lovell. “Een effectieve takenlijst zorgt ervoor dat individuen zich voldaan en gemotiveerd voelen om grotere projecten en taken op zich te nemen”, zegt ze.

Meer nog, een takenlijst die zijn werk doet, zou uw werk minder stressvol moeten maken en zelfvertrouwen moeten kweken. “Het hebben van een betrouwbaar systeem maakt het bereiken van je doelen minder stressvol, omdat ze elk kunnen worden opgesplitst in kleinere, bruikbare stappen”, zegt Lovell. “Door in kaart te brengen wat er nodig is om een ​​taak te voltooien, zullen individuen zich minder geïntimideerd voelen door de taak die voorhanden is en op de lange termijn productiever zijn.”

Dus als u zich afvraagt ​​of uw huidige takenlijstsysteem werkt, denk dan eens na: voel ik me trots op mijn werk? Voelde ik me vandaag productief (volgens mijn eigen definitie)? Als het antwoord ja en ja is, verpletter je alles wat er gebeurt. Nu ben je klaar om je pen en papier of laptop te pakken en een lijst te maken.

Hoe u een takenlijst maakt, uw stapsgewijze handleiding

Stap 1: Kies de juiste methode voor jou

Ben je meer een papieren planner? Of houdt u uw takenlijst liever gesynchroniseerd met de oude cloud, zodat u deze overal kunt bekijken?

Voordat je begint, doe wat onderzoek naar je ziel, zodat je je lijst in het best mogelijke formaat voor JOU kunt samenstellen. “De eerste stap bij het maken van een takenlijst is beslissen waar u deze wilt bewaren. Sommige mensen werken het beste op hun telefoon of computer, terwijl anderen graag kleurcodes geven en handmatig vakjes aanvinken. Bepaal wat het beste voor u werkt en blijf daarvoor”, zegt Lovell.

Het betekent ook dat u het door u gekozen formaat moet wijzigen als u merkt dat het gewoon niet voor u werkt.

Stap 2: Maak de balans op van uw ethiek en vaardigheden

“Niet alle mensen werken volgens hetzelfde schema, dus het is essentieel om een ​​takenlijst op te stellen die past bij uw werkethiek, capaciteiten en planning en die de last van het voltooien van elke taak minimaliseert”, zegt Tarnacki. Een kleine aanpassing van het niveau vooraf kan een lange weg gaan.

Stel jezelf de vraag: waardoor voel ik me voldaan? Welke doelen liggen binnen mijn bereik en welke doelen zijn verheven doelen? Vervolgens kun je je to-do-lijst ontwerpen met een goede mix van taken die niet te veel van je vragen, maar doen verleg de grenzen van je kunnen. Groei en comfort moeten een constante push en pull zijn als het gaat om uw TDL.

Stap 3: Maak je lijst

Oké, het is tijd. Ga je gang en schrijf je takenlijst op met een paar tips in gedachten:

  • Deel grote taken op in kleinere, kortere taken. Als u bijvoorbeeld een presentatie moet hebben op vrijdag, markeert u met potlood “Maak dia’s 1-3 af” voor dinsdag en “Maak dia’s 4-6 af” voor woensdag, enzovoort. Op die manier zit je niet vast in een zes uur durende inzinking op donderdagavond.
  • Beperk het totale aantal taken dat u elke dag plant. “Het is gemakkelijk om een ​​heleboel dingen op je bord te gooien, maar het is niet altijd gunstig en kan vaak leiden tot meer stress en burn-out”, zegt Lovelly. “Zorg ervoor dat je jezelf een realistische hoeveelheid tijd geeft om alle noodzakelijke taken te voltooien en focus op de prioriteitsitems.”
  • Maak elk item op de lijst doelgericht in plaats van taakgericht. “Doelen moeten uw algemene prestaties of gewenste resultaten zijn, en uw takenlijst moet u begeleiden om ze te bereiken”, zegt Lovell. Uw doel kan bijvoorbeeld zijn om nul inboxen te bereiken. Dus je besluit elke dag een paar e-mails te beantwoorden tot – woohoo! – jij doet het.

Stap 4: Plaats aanduidingen voor onvoorziene gebeurtenissen

Het leven is niet perfect, dus je takenlijst moet flexibel genoeg zijn om je te helpen met de stoten. “Projecten verlopen niet altijd volgens plan, en planning voor dat potentieel zal stress verminderen en ervoor zorgen dat je tijd hebt om je aan te passen en de klus te klaren”, zegt Tarnacki.

In plaats van je agenda tot de nok toe te vullen, laat je wat ruimte over voor het onverwachte. Als je de extra tijd niet nodig hebt, kun je die gebruiken om vooruit te gaan naar morgen of in plaats daarvan wat tijd voor jezelf te nemen.

Stap 5: Herzien, herzien, herzien

Voordat u besluit dat uw takenlijst klaar is, controleert u deze nogmaals. Is het in de beste volgorde? Oefen je de “eet de kikker”-techniek (waarbij je het moeilijkste doet aan het begin van de dag), of bewaar je je belangrijkste taak voor wanneer de middagcrunch begint?

“Certaines tâches doivent être prioritaires par rapport à d’autres, il est donc essentiel d’être cohérent dans la révision de votre liste de tâches. À mesure que les échéances approchent et que de nouvelles actions sont ajoutées, vous assurer que votre liste est à jour vous évitera des tracas plus tard. , un moment moins pratique », explique Lovell. Vous pouvez également réviser au fur et à mesure, alors essayez de penser à votre liste de tâches comme écrite au crayon plutôt que gravée dans la pierre. D ‘akkoord?

Oh Hallo! Je klinkt als iemand die dol is op gratis workouts, kortingen op de beste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Word lid van Well+, onze online community van insiders op het gebied van wellness, en ontgrendel uw beloningen direct. [formid=”well-plus”[formid=”well-plus”[identifiantduformulaire=”bien-plus”[formid=”well-plus”

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.