Advertisement

Hoe je lichaam weet dat je niet genoeg water drinkt

Advertisement

FDoen: Het menselijk lichaam bestaat voor bijna 60% uit water. Het is afhankelijk van water voor ademhaling, spijsvertering, gewrichtssmering, afvalverwerking, hersenfunctie, communicatie, het handhaven van homeostase – in wezen elke lichaamsfunctie. Wanneer uw lichaam niet genoeg water krijgt of als het meer water verliest dan het opneemt, is uitdroging waarschijnlijk. Helaas kunnen de resultaten van uitdroging leiden tot onmiddellijke en langdurige complicaties, zegt Adam Brittain, MD, senior arts bij WorldClinic.

Of je het nu beseft of niet, je verliest de hele dag en nacht water, soms als je zweet of huilt, meer als je plast en zelfs een beetje bij elke ademhaling. Daarom wordt aanbevolen om de hele dag door regelmatig water te drinken om uw hydratatieniveau op peil te houden en vroege symptomen van uitdroging te voorkomen (meer hierover hieronder).

Volgens Dr. Brittain en functionele geneeskunde-expert Erika Schwartz, MD, doet je lichaam het eigenlijk best goed om je te waarschuwen dat je niet genoeg water drinkt of dat je het risico loopt op milde uitdroging. Uitdroging vermindert immers de bloedstroom en zuurstof naar de hersenen, wat op zijn beurt ontstekingen veroorzaakt. Daarom kan het niet drinken van genoeg water hoofdpijn, hersenmist of verwarring, vermoeidheid, stemmingswisselingen, duizeligheid en een licht gevoel in het hoofd veroorzaken.

Bovendien voegt Dr. Schwartz eraan toe dat, aangezien water een belangrijke rol speelt bij het smeren van uw gewrichten en spieren, een gebrek aan water er ook voor kan zorgen dat u gewrichtspijn en stijfheid of krampen in uw spieren en spieren ervaart. Enkele andere symptomen zijn een droge mond en huid, meer dorst en donkerdere, meer geconcentreerde (en minder) urine.

De belangrijkste afhaalmaaltijd hier? Als u alle bovenstaande symptomen in gedachten houdt, is het essentieel om te erkennen dat u niet genoeg water drinkt. Als u bijvoorbeeld een spierkramp of zenuwslopende hoofdpijn begint te krijgen tijdens een dag hardlopen of op het strand, neem dan geen Advil en ga door. Neem een ​​pauze, vraag jezelf af of je de afgelopen uren genoeg hebt gedronken en geef je lichaam de hydratatie die het nodig heeft.

Hoeveel water is ideaal om per dag te drinken?

Hoewel het belangrijk is om naar je lichaam te luisteren en te drinken als je dorst hebt, hebben de Amerikaanse National Academies of Sciences, Engineering en Medicine vastgesteld dat een adequate dagelijkse vochtinname voor een gezond levende volwassene in een gematigd klimaat ongeveer 11,5 kopjes per dag is voor dames. en 15,5 kopjes voor mannen. Dit kan veranderen, afhankelijk van hoeveel u beweegt, de omgeving waarin u leeft en andere gezondheidsproblemen. (Dr. Schwartz gaat zelfs zo ver dat hij aanbeveelt om de helft van je lichaamsgewicht in ons water te drinken.) Simpel gezegd, je moet vaak en altijd water drinken als je dorst hebt.

Houd er echter rekening mee dat het drinken van water niet de enige manier is om gehydrateerd te blijven. Waterrijke groenten en fruit zijn ook een geweldige manier om uw systemen in topvorm te houden. Producten zoals broccoli, wortelen, komkommers, watermeloenen en druiven bevatten allemaal veel H2O.

TL; DR: Dr. Schwartz en Dr. Brittain zeggen allebei dat je lichaam je weet te vertellen dat je niet genoeg water drinkt. De truc is om ervoor te zorgen dat je ernaar luistert.

De gids van een diëtist voor de meest hydraterende voedingsmiddelen:

Oh Hallo! Je klinkt als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen op cult-wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Word lid van Well+, onze online community van insiders op het gebied van wellness, en ontgrendel uw beloningen direct.

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.