Hoe je alleen en alleen gelukkig kunt zijn, volgens experts

lHet is een algemene veronderstelling dat single zijn betekent dat je alleen bent. Maar dat is niet het geval. Zelfs als je niet romantisch betrokken bent, zijn er zoveel manieren om verbinding te maken – met jezelf, je vrienden en familie, je pelsbaby’s, de natuur, via verschillende hobby’s en meer. Bovendien, zelfs als je alleen bent, kun je nog steeds gelukkig zijn, ongeacht je relatiestatus.

Dus hoewel er niets mis is met het willen vinden van een romantische partner, kan het ook nuttig zijn om in gedachten te houden dat het absoluut mogelijk is om gelukkig te zijn zonder. Om al je dagen – alleenstaand, in een relatie of anderszins – met vreugde en geluk in te richten, delen experts in de geestelijke gezondheidszorg hieronder hun favoriete tips om alleen gelukkig te zijn.

12 tips om alleen en single gelukkig te zijn, volgens experts

1. Stel doelen

Een geweldige manier om je op jezelf te concentreren – of je nu vrijgezel bent, een romantische relatie hebt of anderszins – is door doelen voor jezelf te stellen en er gestaag aan te werken deze te bereiken. “Deze doelen kunnen persoonlijk, carrièregerelateerd, financieel of educatief zijn”, zegt Rachna Buxani-Mirpuri, LMHC, eigenaar van Buxani Counseling Care in Florida.

2. Geef prioriteit aan je zelfzorg

Zelfzorg kan veel dingen betekenen, maar Buxani-Mirpuri zegt dat speciale aandacht besteden aan beweging, voeding en meditatie allemaal bijzonder waardevolle manieren zijn om voor je lichaam, geest en ziel te zorgen. Elke dag tijd besteden aan mondverzorging, huidverzorging en andere activiteiten die je gemoedsrust en vreugde brengen, zijn ook de moeite waard om op te nemen, zegt ze.

“Beseffen dat de belangrijkste relatie [we] ooit zal hebben is degene met [ourselves] is een belangrijke stap naar het bereiken van tevredenheid in elke situatie.” —Rachna Buxani-Mirpuri, LMHC

“Het beoefenen van eigenliefde is essentieel voor geluk”, zegt Buxani-Mirpuri. “Beseffen dat de belangrijkste relatie [we] ooit zal hebben is degene met [ourselves] is een belangrijke stap naar het bereiken van tevredenheid in elke situatie.”

3. Journaal

Journaling is een andere vorm van zelfzorg die kan helpen een ruimte te creëren om je gedachten en gevoelens te ontladen en te verwerken. Rachel Wright, LMFT, een psychotherapeut die zich richt op seksuele gezondheid, relaties en geestelijke gezondheid, raadt aan om elke ochtend een dagboek bij te houden om je dag te beginnen met een dankbaarheidslijst – en Buxani-Mirpuri is het daarmee eens.

“Ervaren en dankbaarheid uiten voor dat alles [we] hulp hebben [us] niet focussen op wat [we] misschien ontbreken”, zegt Buxani-Mirpuri. “Mentale gezondheid is verbonden met [our] perspectief op situaties, dus vrijgezel zijn als een mooi geschenk van de tijd waarin [we] kan focussen op wat belangrijk is voor [us] en het bereiken van [our] doelen kunnen ervoor zorgen dat [we] anders over de situatie denken.”

4. Ken je waarde

Onthoud dat geluk niet afhankelijk hoeft te zijn van een persoon of ding van buitenaf. “Relaties, als ze gezond zijn, zijn geweldig en dragen bij aan [our lives]; de afwezigheid ervan betekent echter niet dat: [your] het leven is onvolledig”, zegt Buxani-Murpuri. “Dat begrijpen” [you are] een compleet persoon wiens gevoel van eigenwaarde ontstaat uit wat? [you] doen in [your] leven en hoe [you] bijdragen aan het maken van een verschil voor het grotere goed en niet vanuit een enkelvoudige relatie in [your] leven, [will help you] perspectief krijgen en door situaties navigeren.”

5. Omarm (en geniet) van solo-seks

Als je single bent, heb je misschien niet zo vaak toegang tot een seksuele partner, maar dat betekent niet dat je geen plezier mag beleven. Zelfs als je niet singe bent, zegt Wright dat het van het grootste belang is om je op je seksuele relatie met jezelf te concentreren. “Om de andere dag masturberen”, stelt ze voor, en merkt op dat ja, het voelt goed, maar het verbetert ook de geestelijke gezondheid.

6. Ga naar buiten

Onderzoek toont aan dat tijd doorbrengen in de buitenlucht goed kan zijn voor onze mentale gezondheid. Met dat in gedachten raadt Wright aan om wekelijks een wandeling te maken of elke week tijd vrij te maken om te genieten van alles wat de natuur te bieden heeft. Of dat nu een picknick is, een blokje om, een uitstapje naar het strand, een duik in een meer of gewoon met je blote voeten in het gras staan ​​als middel om jezelf te aarden, zorg dat je eropuit gaat.

7. Leer iets nieuws

Zolang je leeft, ben je in staat iets nieuws te leren – en je moet ernaar streven om dat te doen. “Doe mee aan een aantal activiteiten die plezier bevorderen en aan het leren; leren dansen, een muziekinstrument bespelen of schilderen”, stelt Buxani-Mirpuri voor.

8. Boek een vakantie

Alleen omdat je single bent, wil nog niet zeggen dat je geen once-in-a-lifetime reis kunt maken om herinneringen voor jezelf te maken. Daarom zegt Buxani-Mirpuri dat alleen zijn – als je niet te maken hebt met andermans planning of prioriteiten voor de reis zelf – misschien wel de beste tijd is om eindelijk je droomreis te boeken.

En als verre reizen op dit moment om financiële redenen of anderszins niet in de kaarten voor je zit, concentreer je dan op het omarmen van een vakantie-mindset of micro-vakantie, waarmee je kunt resetten zonder daadwerkelijk op een vliegtuig te springen.

9. Vrijwilligerswerk ergens

Het valt niet te ontkennen dat je blij zult zijn als je iets teruggeeft aan anderen – en je hebt geen romantische partner nodig om die gebeurtenis mogelijk te maken. “Maak je tijd vrij om een ​​verschil te maken voor anderen”, zegt Buxani-Mirpuri. “We kennen allemaal de voordelen van het helpen van anderen in nood, dus neem de tijd om bij te dragen aan een zaak waarin je gelooft.”

10. Vind troost in spiritualiteit

Buxani-Mirpuri zegt dat leunen op je spiritualiteit aanzienlijk kan helpen bij het leren hoe je alleen gelukkig kunt zijn. “Het beoefenen van spiritualiteit kan mensen helpen situaties te accepteren en het verlangen om controle te krijgen over datgene wat ze niet in de hand hebben, los te laten”, zegt ze.

11. Bouw je ondersteuningssysteem

Alleen omdat je single bent, wil nog niet zeggen dat je alleen bent. “Je vrienden vormen je ondersteuningssysteem en jij maakt deel uit van dat van hen”, zegt Buxani-Mirpuri. “Neem de tijd om deze zeer waardevolle relaties te onderhouden. Omring jezelf met familie en vrienden die je leven verrijken en je helpen de beste versie van jezelf te worden.”

12. Wees niet bang om therapie te zoeken

“Het wordt altijd aanbevolen om met een therapeut te praten om een ​​realistisch perspectief te ontwikkelen”, zegt Buxani-Mirpuri. “Het beoefenen van mindfulness door in het hier en nu te leven en elk moment ten volle te ervaren, is buitengewoon nuttig bij het omgaan met gevoelens van eenzaamheid of zorgen over de toekomst.”

Zelfs als je je niet bijzonder verdrietig of eenzaam voelt, zegt Wright dat deelname aan wekelijkse therapie je zal helpen jezelf te leren kennen en je zal helpen om meer aanwezig te zijn in je eigen leven.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld je aan voor Well+onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel je beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.