Hoe groene thee op de juiste manier te zetten, volgens een expert

WHoewel thee technisch gezien de op één na meest geconsumeerde drank ter wereld is – alleen water heeft het verslaan – zou het verkeerd zijn om te suggereren dat dit betekent dat iedereen op aarde van zijn aardse, kruidige smaak zal houden. (H/T voor jou, Ted Lasso.)

Als uw probleem met groene thee in het bijzonder is dat u vindt dat het te bitter smaakt, ligt het waarschijnlijk niet aan de thee zelf. De kans is groot dat de bittere tonen in je mok eigenlijk werden veroorzaakt door de brouwtechniek die werd gebruikt om het te maken.

“Gebruik geen kokend heet of kokend water om je groene thee te zetten om bittere tonen te voorkomen”, zegt David Segal, medeoprichter en thee-expert van Firebelly Tea. Dit komt omdat, volgens Segal, gekookt water de delicate theeblaadjes kan verbranden. -en groene thee is eigenlijk het beste als je de bladeren in water van 170°F tot 180°F laat trekken, niet 212 ° F kokend H2O. Je kunt precies krijgen met een thermometer, maar er is een gemakkelijkere manier. “Je kunt gewoon wachten tot er geen stoom meer uit je theepot of waterkoker komt voordat je je thee toevoegt”, stelt hij voor.

Dus hoe komt het dat het gebruik van kokend water de neiging heeft om onaangename bittere tonen uit groene theebladeren te halen? Segal legt uit dat de delicate bladeren vaak veel tannines bevatten (een soort polyfenol), en als het water te heet is, worden er te veel tannines uit het blad gehaald, wat resulteert in een sterk samentrekkende smaak.

Hetzelfde kan gebeuren als theebladeren te lang worden gedrenkt. “Laat groene theebladeren, vooral Japanse groene thee, niet langer dan twee tot drie minuten trekken; nog langer en je zult ook een bittere kop krijgen”, zegt Segal. “Een goede kop groene thee kan oceanisch, grasachtig, boterachtig, fris, knapperig of bloemig zijn, maar het mag niet te samentrekkend smaken.”

Trouwens, als je het water in de magnetron verwarmt in plaats van een waterkoker (geen schaduw, maar thee-experts zeggen dat dit technisch gezien geen geweldige methode is, ongeacht de watertemperatuur), voegt Segal eraan toe dat je de theeblaadjes zelf nooit in de magnetron wilt zetten. “Kook in plaats daarvan eerst het water in de magnetron, laat het afkoelen en dan giet het over de theeblaadjes’, zegt hij.

Door deze eenvoudige aanpassingen te maken, zal je groene thee veel evenwichtiger en rijker smaken, in plaats van bitter of hard.

Bekijk deze video voor informatie over de gezondheidsvoordelen van groene thee en hoe het verschilt van matcha volgens een diëtist:

B

Nu je weet hoe je groene thee zet als een pro, komt jouw heerlijke kopje thee als volgende. Zie hieronder voor een aantal eersteklas keuzes, en vergeet niet om je kopje te combineren met iets zoets. Volgens de oprichter van Art of Tea, Steve Schwartz, “passen verse plantaardige ingrediënten, zoals lavendel of citroenverbena, doordrenkt met zandkoekkoekjes perfect bij een lichtgroene thee.” Spel? Versterk je afternoon tea-ervaring met dit glutenvrije recept voor zandkoekkoekjes, dat perfect bij de rekening past.

Heerlijke groene thee om te proberen

Firebelly Tea Alle Matcha – $ 35,00

Matcha is een heerlijke soort groene thee die vaak uit poeder wordt gebrouwen. Deze matcha van ceremoniële kwaliteit (de hoogste kwaliteit) heeft heerlijk romige, aardse groene, zoete en umami-tonen. Brouw het op zijn eigen of wervel in smoothies of gebakken goederen.

Art of Tea Happy Tea — $24,00

Deze fruitige bloemenmix van frambozen, appel, hibiscus-rozenbottels, jasmijngroen en groene rooibos geeft je gegarandeerd een boost.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.