Hoe gezond gedrag in vroege relaties eruit ziet?

Ah, de wittebroodswekenfase. Tijdens het begin van een relatie voelt alles zo opwindend als je elkaar leert kennen – het is een fijne tijd. Met dat in gedachten, wanneer de term “liefdesbom” onlangs de tijdgeest betrad, begon de manier waarop sommige mensen zagen wat zij als gezond vroeg relatiegedrag beschouwden, te veranderen.

Voor de onbekende, liefdesbombardementen zijn wanneer iemand – vaak een narcist – emotioneel manipulatieve tactieken toepast, zoals vleierij, overdreven gebaren en buitensporige genegenheid vroeg in een relatie als een manier om hun doelwit te beheersen. Als gevolg hiervan begonnen veel mensen op sociale media (we kijken naar jou, TikTok) liefdesbombardementen te verwarren met pure verliefdheid en vroege relatiegeluk, die beide volkomen normaal en gezond zijn aan het begin van een ontluikende romance.

Om onderscheid te maken tussen liefdesbombardementen en gezond gedrag in de huwelijksreisfase, heeft een gediplomeerde therapeut Ce AndersonLPC, deelt enkele tastbare tips.

1. Maak onderscheid tussen complimenten en vleierij

Het uitdelen van complimenten in de vroege stadia van een relatie is volkomen normaal. Het is echter vaak lastig om onderscheid te maken tussen complimenten en vleierij en waar dingen beginnen op de grens te komen tussen gezond en liefdesbombardement. Om de twee te onderscheiden, is het essentieel om hun definitie te begrijpen.

Een compliment, zegt Anderson, is gewoon een beleefde uitdrukking die op de realiteit is gebaseerd, voortkomt uit een echte authentieke waardering en geen bijbedoeling heeft. Een compliment kan bijvoorbeeld zijn dat iemand zegt dat ze de manier waarop je iets hebt gedaan waarderen.

Aan de andere kant, zegt Anderson, is vleierij een liefdesbombardementtactiek die overdreven, overdreven, onoprecht is en misplaatst kan voelen. Het kan woorden bevatten als “jij bent de meest…” of “jij bent de beste…” Vaak, voegt Anderson eraan toe, kan een liefdesbommenwerper vleierij gebruiken om zijn doelwit met anderen te vergelijken en op zijn beurt een andere persoon schurken. , zoals een ex (bijvoorbeeld: “Je bent zoveel slimmer dan mijn ex.”). En, in tegenstelling tot echte complimenten, zegt Anderson dat vleierij wordt gedaan in de hoop een gunst te krijgen als resultaat, zoals het opbouwen van iemands vertrouwen en het ontwapenen van hoe zij hen intuïtief waarnemen. Ze proberen je in feite op te peppen met vleierij om hun interesses te bevorderen.

2. Merk op of ze alles leuk lijken te vinden wat jij lekker vindt

Volgens Anderson, als je met iemand gaat daten, zul je waarschijnlijk een band krijgen over overeenkomsten en gedeelde interesses. Misschien hou je bijvoorbeeld van hetzelfde soort films of hou je van hetzelfde eten. In het geval van liefdesbombardementen merkt Anderson echter op dat de liefdesbommenwerper probeert de gefabriceerde zielsverwant van hun doelwit te worden door in wezen een kopie van hen te worden en uitdrukkingen te gebruiken als “we hebben zoveel gemeen” of “we zijn voor elkaar gemaakt” .”

Maar in een gezonde samenwerking heb je ook meningsverschillen en belangen. Dus, onderscheid maken tussen gezonde vroege relatie-vibes en liefdesbombardementen komt neer op het opmerken of de andere persoon de verschillen tussen jullie uitdrukt en waardeert, in plaats van alles wat je leuk vindt gewoon leuk te vinden als een vorm van manipulatie.

3. Let op hoe ze je tijd respecteren

In de vroege stadia van een relatie is het normaal dat je duizelig wordt als je meer tijd samen doorbrengt en je opwinding uitdrukt voor de volgende keer dat je gaat chatten, rondhangen of een date-avond hebt. Maar Anderson zegt dat als de andere persoon veel tijd met je wil doorbrengen, geen gevoel heeft voor individualisering van jouw of die van jou, zich in je plannen invoegt en schijnbaar romantische dingen zegt als: “Ik wil gewoon bij je zijn elk moment van elke dag” – dat neigt naar liefdesbombardementen en moet worden beschouwd als een rode vlag voor relaties.

Anderson voegt eraan toe dat de liefdesbommenwerper ook kan proberen je al je tijd met hen door te brengen door dingen te zeggen als: “Die mensen verdienen niet iemand die zo goed is als jij. Je bent beter af met mij alleen.” Hoewel dit in eerste instantie misschien bedachtzaam en beschermend overkomt, is het gewoon een andere bezitterige tactiek om hun doelwit te controleren en te isoleren van anderen.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.