Advertisement

Hoe generatie Z het bewustzijn over geestelijke gezondheid bevordert

Advertisement

lAls je het gevoel hebt dat je gezond verstand wordt aangevallen, ben je niet de enige. Van de aanhoudende COVID-19-pandemie tot de opkomst van anti-Aziatisch en anti-zwart geweld, het is gemakkelijk om het gevoel te hebben dat de wereld iedereen opslokt. Ondanks de eindeloze parade van wanhoop op schermen en sociale media, cultiveren Gen Z-activisten en contentmakers opzettelijke online ruimtes.

Een van deze makers is Kim Saira (@kimsaira), een 25-jarige queer Filipijnse grafisch ontwerper die haar platform gebruikt om Aziatische vreugde en welzijn centraal te stellen. “Mijn grootste motivatie… is om te weten hoeveel [joy] is, vooral voor gemarginaliseerde mensen, zoals veel Aziaten, “zegt ze. te geloven dat het niet van ons is.”

Saira heeft gelijk. Recente gegevens suggereren dat de COVID-19-pandemie het aantal gevallen van anti-Aziatisch geweld met 339% heeft doen toenemen en volgens een onderzoek van de American Psychological Association (APA) had Gen Z de minste kans om een ​​zeer goede of uitstekende geestelijke gezondheid te melden . lGeconfronteerd met zulke enorme moeilijkheden, reageert Generatie Z vaak met veerkracht en creativiteit. Dus voor Mental Health Awareness Month, Instagram werkt samen met Gen Z-magazine Our Era om Saira en drie andere opkomende makers die sociale media gebruiken om welzijn te benadrukken, onder de aandacht te brengen.

Hieronder sprak Saira met Well + Good over hoe zij zelfzorg hoog in het vaandel heeft staan ​​en hoe haar waarden haar werk beïnvloeden.

Uw werk is gericht op AAPI-vreugde en rust. Wat zijn de dingen waar je echt veel plezier aan beleeft?

Ik voel me gemachtigd om dingen te doen waar ik blij van word, zoals lezen, rolschaatsen of naar het strand gaan, maar Ik ben echt een workaholic. Ik ben erg gehecht aan mijn kantoor en ben gekoppeld aan sociale netwerken. Maar als ik erover nadenk, is investeren in je rust een vorm van bevrijding. En als ik erover nadenk, denk ik: “Ik ga mijn onzin laten vallen en met mijn vrienden uitgaan.”

Hoe zorg je ervoor dat je wat creativiteit voor jezelf houdt of wordt werk en creatief spel gecombineerd?

Wauw, dat is een hele goede vraag. Het is erg gecombineerd omdat mijn kunstwerk – het creatieve ambacht en de missie – erg aansluit bij wie ik ben als persoon, dus het is niet moeilijk voor mij om te produceren. Maar ik erken ook dat ik me in een bevoorrechte positie bevind waar ik voor mezelf werk, en ik creëer niet voor de goedkeuring van iemand anders. Ik maak en laat mijn werk niet door iemand goedkeuren.

“Op een bepaald moment van de dag ben ik offline. Je zult me ​​niet online betrappen.”

Hoe geef je prioriteit aan het zorgen voor jezelf en het stellen van grenzen rond werk en spel?

Het meeste van wat ik doe is echt gemeenschapswerk. En ik burn-out als ik mijn grenzen niet prioriteer, vooral met sociale media, want dat is het medium dat ik gebruik. Op een bepaald uur van de dag wordt de verbinding verbroken. Je krijgt me niet online te pakken. Ik heb zeker grenzen in het weekend. De grenzen van social media zijn voor mij belangrijk.

Een ander ding dat ik doe om mezelf te centreren en te aarden, is om momenten van volledige stilte te hebben. Ik moet bij mezelf en alleen zijn, zodat ik een dagboek bij kan houden van hoe ik me voel. Vaak als ik niet pauzeer, verlies ik de intentie. Ik vergeet waarom ik dingen doe.

Welke praktijken heeft u om te weten wanneer u moet opwaarderen?

Ik heb ADD, maar ik probeerde ook een soort van discipline te hebben met elke dag een zeer korte meditatiebeoefening. Op dit moment is het tussen de drie en vijf minuten, zodat ik kan zien wat er in mijn hoofd omgaat. Dus ik heb een meditatiebeoefening. Ik probeer er gedisciplineerd in te zijn.

Het tweede is dat ik mezelf toesta boos te zijn. Als ik me boos of verdrietig voel, kan ik me niet inhouden. Ik zal letterlijk tijd in mijn agenda zetten en zeggen: “Oké, zet het allemaal uit.” Je wordt nu gek. Dus ik plan dingen in mijn agenda, want als het er niet is, heb ik niet echt tijd om het te doen. Ik zal het gevoel wegduwen.

Als mensen je één gevoel over geestelijke gezondheid en zelfzorg zouden kunnen ontnemen, wat zou dat dan zijn?

Om eerlijk te zijn, hebben veel mensen geen toegang tot therapie, en het werkt niet voor iedereen. Het is de waarheid, en het is geldig. Dus gewoon begrijpen dat genezing in zekere zin een populair, gecommercialiseerd woord is geworden, maar waar het echt om gaat, naar mijn mening, komt neer op wat je jezelf laat begrijpen en leren kennen.

Citaten zijn voor de duidelijkheid bewerkt en gecomprimeerd.

Oh Hallo! Je klinkt als iemand die dol is op gratis workouts, kortingen op de beste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Abonneer je op Well+onze online community van Wellness Insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.