Hoe gemberschillen te gebruiken, het krachtigste deel van het kruid

GInger is het hele jaar door een steunpilaar in koken, maar het verwarmende kruid wordt vooral gewaardeerd in deze tijd van het jaar, en duikt op in alles, van gebakken goederen tot gouden curry’s en met groenten gevulde roerbak. Comfort food – in al zijn glorieuze vormen – is de specialiteit van gember.

Het is ook een van de eerste kruiden die het waard zijn om op een zieke dag te pakken. (Het is die tijd van het jaar…) Ervaar je wat buikklachten? Gember kan helpen. Voel je een zere keel opkomen? Ginger heeft je. En dat zijn slechts een paar manieren waarop het gunstig is. “Studies hebben aangetoond dat gember effectief is in het verminderen van ontstekingen, zwellingen en pijn, dankzij een verbinding genaamd gingerol,” Tracy Lockwood-Beckerman, RD, eerder gedeeld met Well+Good. Maar hier is het ding: de meeste mensen missen het krachtigste deel van het kruid door het weg te gooien.

Bekijk de onderstaande video om meer te weten te komen over de gezondheidsvoordelen van gember:

B

Onlangs deelden chef-kok, gezondheidscoach en door Harvard opgeleide bioloog Kanchan Koya, PhD, op sociale media dat gemberschillen het krachtigste deel van de plant zijn – en vaak belanden ze in de vuilophaal. “Gemberschil is eetbaar. Het bevat tweemaal de heilzame polyfenolen als het vlees en, belangrijker nog, unieke en verschillende verbindingen”, zegt ze. Een wetenschappelijke studie heeft zelfs aangetoond dat het consumeren van gemberschillen in verband wordt gebracht met het voorkomen van darmkanker.

Hoewel het voor de meeste mensen niet smakelijk zal zijn om de gemberschillen rechtstreeks te eten, zegt Dr. Koya dat er nog steeds genoeg manieren zijn om gemberschillen te gebruiken. “Alles waar je niet direct de schil eet en kunt persen (zoals een bouillon) of puree (zoals een soep) zou werken”, zegt ze, eraan toevoegend dat je de schillen ook in je smoothie kunt mengen of ze kunt gebruiken om gemberthee maken.

Als het gaat om het daadwerkelijk schillen van de gember, raadt Dr. Koya aan om een ​​lepel te gebruiken in plaats van een mes. “Zo voorkom je dat je overtollig vlees met de schil eraf haalt”, zegt ze. Tips voor het schillen van gember is ook een onderwerp dat ter sprake is gekomen in de Well+Good’s Cook With Us Facebook-groep, een community die zich toelegt op het delen van gezonde recepten en kooktips met elkaar. Een lid vertelde dat het helpt om de gember een nacht in water te laten weken. (Je kunt het water ook gebruiken om mee te koken, omdat het dan een aantal ontstekingsremmende eigenschappen van gember heeft.) Ze raadde ook aan de wortels af te snijden en ze in een blender met een beetje water te gooien. Vervolgens bevriest ze de vloeistof in ijsblokjes om ze later bij het koken te gebruiken. Slim, toch?

Dr. Koya benadrukt dat het belangrijkste is om manieren te vinden om de hele plant te gebruiken. “Gebruik zowel het gembervlees als de schil wanneer je kunt”, zegt Dr. Koya. Het vermindert niet alleen voedselverspilling, maar u krijgt ook twee keer zoveel gezondheidsvoordelen als anders. Praten over het opfleuren van je leven!

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.