Hoe een witte kop te laten knappen, volgens een dermatoloog?

Welkom bij Dear Derm, onze videoserie waarin dermatoloog Mona Gohara, MD, serieuze huidverzorging deelt. In elke aflevering beantwoordt ze je meest brandende schoonheidsvragen en geeft ze je alle tools die je nodig hebt om je glow-game naar een hoger niveau te tillen. Alles zien

Er zou een woord moeten zijn voor het half geërgerde, half opgetogen gevoel dat is wakker worden met een gigantisch puistje. Aan de ene kant is acne een belemmering (understatement van de eeuw); aan de andere kant is het vreemd bevredigend om je innerlijke Dr. Pimple Popper en wat extraheren. Dus om er zeker van te zijn dat je profiteert van deze bitterzoete, acne vulgaris-momenten, hebben we dermatoloog Mona Gohara, MD, gevraagd om het perfecte puistjes-popping-protocol om de volgende keer dat je wakker wordt met een vlek op je gezicht te gebruiken.

De kans is groot dat je een witte kop kunt zien als je er een ziet, maar hier is de deal. “De technische, wetenschappelijke naam van een blanke kop is een gesloten comedo”, zegt Dr. Gohara. “Het is in wezen slechts een klein ontstekingslaesie met keratine of huideiwitten, en soms wat bacteriën en huidcellen, allemaal door elkaar gegooid onder dat kleine koepeltje.”

Acne Vulgaris is een van die leuke, langdurige problemen die op elk moment van de puberteit tot de menopauze kunnen voorkomen, legt Dr. Gohara uit. Hoewel er een aantal oorzaken voor acne zijn, zijn de meest voorkomende hormonale schommelingen, een genetische neiging tot een talg- of talghuid, of zelfs de producten die u op uw huid aanbrengt.

Het thema hier? Veel van de oorzaken van acne heb je niet in de hand, waardoor je puistjes misschien zelfs nog verdwijnen meer bevredigend. En hoewel dermatologen over het algemeen aanbevelen om je gezicht met rust te laten en je puistjes nooit te laten verdwijnen, is er een goede manier om het aan te pakken als je het niet kunt weerstaan. (Heft langzaam de hand op.)

Verderop biedt Dr. Gohara haar stapsgewijze advies voor het verwijderen van een puistje thuis.

Hoe je een witte kop kunt laten knappen, volgens een dermatoloog

Stap 1: Was je handen en je gezicht

Deze klinkt misschien als een geweldige grote “duh”, maar het is absoluut noodzakelijk. Was je handen met water en zeep en reinig je gezicht voorzichtig voordat je naar dat puistje gaat. U wilt geen nieuwe bacteriën in uw huid introduceren, dus reinheid is de sleutel.

Stap 2: Verwijder het puistje met een comedon-extractor

Geef je duimen een vrije dag en kies in plaats daarvan voor een comedo-extractor. Dr. Gohara raadt aan het gereedschap rond de witte specificatie te lussen en lichte druk uit te oefenen totdat de witte kop loskomt. Als je klaar bent met het gebruik van het hulpmiddel, zorg er dan voor dat je het wast met je reinigingsmiddel, zodat het klaar is voor toekomstig gebruik.

Stap 3: Was je gezicht opnieuw en plaats je puistje over de extractie

Zodra je je gezicht opnieuw hebt gereinigd om verdwaalde witte smurrie te verwijderen, breng je een puistje aan. “Zorg ervoor dat je puistje een colloïde verband heeft, want dit helpt de wondgenezing te versnellen, eventuele ontstekingen te verminderen en het gebied te beschermen zodat je het niet meer kunt aanraken”, zegt Dr. Gohara.

Stap 4: Controleer het de volgende dag

Was je gezicht normaal. Als je merkt dat je aartsvijand – ook bekend als de witte kop – nog steeds blijft hangen, gebruik dan een klein beetje benzoylperoxide of salicylzuurvlekbehandeling. Orders van dermatologen.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.