Hoe een Pilates-scooter op de juiste manier te doen?

tde manier waarop we bewegen is een van de de belangrijkste factoren die bijdragen aan een lang leven (leuker is dat het drinken van rode wijn en uitgaan met vrienden ook kan helpen). Door in de loop van de tijd kracht op te bouwen, kunnen we ons ons hele leven lang comfortabel bewegen, en er is een hele oefeningsethos – ‘functionele fitness’ genaamd – aan deze oefening gewijd.

Het hele idee achter functionele fitness is dat je je spieren traint om in de sportschool op dezelfde manier te werken als in je dagelijks leven (denk aan: wanneer je de trap oploopt of zware boodschappentassen draagt). Er zijn zeven soorten beweging die onder de paraplu van functionele fitness vallen, en er is één Pilates-oefening in het bijzonder die je er in één klap maar liefst drie geeft.

In deze aflevering van De goede weg, East River Pilates-professional Brian Spencer leidt ons op de juiste manier om een ​​Pilates-scooter te doen. Deze samengestelde beweging combineert een hurkzit (waardoor je lichaam leert gemakkelijk van zitten naar staan ​​te bewegen), een uitval (waarbij je spieren en gewrichten in verschillende bewegingsvlakken worden gebruikt om te helpen bij het traplopen of het lopen op heuvels), en een scharnier ( wat van cruciaal belang is voor dingen waarbij je op de grond moet bukken, zoals je schoenen strikken of iets van de vloer oprapen). Zoals alle Pilates-bewegingen, daagt het je balans uit, en hoewel het er vrij eenvoudig uitziet, dringt het in de kleine vezels van je spieren op een manier die je onderlichaam doet trillen.

Simpel gezegd, de oefening houdt in dat je stevig op één been staat terwijl je het andere naar voren en naar achteren achter je “schuift”. “Dit is zo’n geweldige oefening om onze bekken- en kniestabiliteit mooi en levend te houden en onze lage rug te helpen buiten de vergelijking te blijven terwijl we van gewicht veranderen en ons dagelijks leven doorlopen”, zegt hij.

Je knieën en onderrug behoren tot de meest blessuregevoelige gebieden naarmate je ouder wordt, dus het is verstandig om al vroeg na te denken over het versterken ervan. Bovendien kan het houden van een sterke bekkenbodem “helpen om de seksuele, darm- en blaasfuncties te behouden en zaken als verzakking van de bekkenorganen en urine-incontinentie te voorkomen”, vertelde Amy Hoover, DPT, een fysiotherapeut bij P.volve, eerder aan Well+Good. Met de Pilates-scooter kun je alle drie deze plekken in één oefening bereiken, terwijl je ook je functionele conditie op de proef stelt.

Klaar om deze oefening voor de lange termijn in je routine te verwerken? Druk op play in de video hierboven om de volledige tutorial van Spencer te volgen.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.