Hoe dit multitasking-kruid te gebruiken voor een betere gezondheid?

EENstragalus – wat verwijst naar een groot geslacht van meer dan 3000 soorten oude kruiden en kleine struiken, behorend tot de vlinderbloemigenfamilie Fabaceae – wordt al eeuwenlang gewaardeerd om zijn vele medicinale en therapeutische toepassingen. Het is zelfs zo heilzaam dat de in Los Angeles gevestigde acupuncturist Jeiran Lashai, DOAM, L.Ac. noemt het haar “woestijneiland Traditionele Chinese Geneeskunde” [TCM] kruid” omdat ze het zo koestert in haar praktijk en in het leven.

Meer weten over deze onder-de-radar, maar onmisbaar voor de profs plant? Blijf lezen om het traditionele en wetenschappelijk onderbouwde gebruik en de voordelen van astragalus te ontdekken, evenals twee manieren om het in uw eigen wellnessroutine op te nemen.

Voordelen en toepassingen van Astragalus

Kruidenastragalus wordt gemaakt van de wortel van de astragalusplant, die inheems is in delen van Azië. In TCM staat astragalus bekend als Huang Qi, en Lashai zegt dat het voor talloze medicinale doeleinden wordt gebruikt. “Het valt in de categorie ‘kruiden die de qi versterken'”, zegt Lashai. “Het helpt echt de meeste basislagen van het lichaam om te herstellen of om beter te functioneren.” In de westerse herbologie wordt het gecategoriseerd als een adaptogeen.

Meestal, zegt Rachelle Robinett, geregistreerd kruidkundige, AHG & Supernatural Founder, wordt het gebruikt vanwege zijn vermogen om het immuunsysteem te ondersteunen. “Astragalus wordt beschouwd als een ‘immuun amfoteer middel’, wat betekent dat het helpt de functie van het immuunsysteem te normaliseren – het onderdrukt het niet en overstimuleert het niet, maar stimuleert het om optimaal te functioneren”, zegt ze. “Het wordt traditioneel gebruikt voor zowel immunosuppressieve als immuunovermatige aandoeningen, zoals allergieën.” Volgens Lashai verhoogt astragalus ook het aantal witte bloedcellen (waardoor de immuniteit wordt versterkt). “Het is aangetoond dat het het immuunsysteem helpt bij verkoudheid en griep, en om antibiotische effecten te hebben op bepaalde bacteriën.”

Astragalus is ook hematopoëtisch, zegt Lashai, wat betekent dat het ook het aantal rode bloedcellen kan verhogen. Rode bloedcellen zijn verantwoordelijk voor het transport van zuurstof van de longen naar de rest van het lichaam en koolstofdioxide van de rest van het lichaam naar de longen. Bovendien is astragalus antihypertensief, zegt ze, omdat is aangetoond dat het de perifere bloedvaten verwijdt. Dit betekent dat het een beschermend effect kan hebben tegen hoge bloeddruk.

Het is ook bekend dat het kruid de lever ten goede komt. “Omdat astragalus hepatoprotectieve effecten heeft, wordt het vaak gebruikt bij de behandeling van hepatitis – en in veel formules om een ​​kater te verzorgen”, zegt Lashai. Het kan bovendien worden gebruikt voor nierondersteuning, botgezondheid en als ontstekingsremmer, voegt Robinett eraan toe.

Beide kruidkundigen merken op dat astragalus ook is aangetoond dat het de tumorgroei helpt remmen en vaak wordt gebruikt in TCM als kruidenondersteuning naast kankerbehandelingen.

Ten slotte zegt Lashai dat veel TCM-beoefenaars die ze kent het in hun thee drinken om te profiteren van het traditionele gebruik voor een lang leven – en voorlopig onderzoek toont aan dat het kan helpen om je telomeren te verlengen, die een essentieel onderdeel zijn van menselijke cellen die invloed hebben op hoe onze cellen verouderen . Lashai gebruikt astragalus ook in haar vruchtbaarheidsformules en zal het vaak aan een formule toevoegen als een patiënt diarree, vermoeidheid of bloedarmoede heeft.

Hoe u astragalus kunt opnemen in uw dieet- en welzijnsroutine?

Zoals eerder vermeld, raadt Lashai aan om een ​​paar stukjes rauwe astragalus rechtstreeks in je thee of andere warme drank te laten vallen, net zoals je zou doen met reishi of andere adaptogene kruiden. “Om het dagelijks te gebruiken in je theedrinkroutine zou prima zijn”, zegt ze. “Maar als je het om een ​​medische reden probeert te nemen, raadpleeg dan altijd een arts voor Chinese geneeskunde omdat er verschillende vormen van zijn en verschillende extracten die de voorkeur kunnen hebben voor je aandoening. Volgens Robinett kun je astragalus ook vinden als een poeder, capsule of tinctuur.

Astragalus-recepten

Je kunt ook koken met astragalus, zegt Robinett. “Astragaluswortel kan lang worden gestoofd in thee, soepen, bouillons en andere recepten”, zegt ze. Hier zijn twee heerlijke manieren om het te proberen:

1. Adaptogene kruiden + stressverlagende thee

Terwijl je eenvoudig astragalus in water kunt zetten voor een thee, zoals aanbevolen door Lashai, geeft dit recept die basisdrank een beetje extra kick. Naast astragalus bevat het adaptogene ashwagandha, reishi, cordyceps, gingseng en zoethout.

2. Vegan bottenbouillon

Hoewel ze astragalus niet specifiek noemt in deze video, zegt Robinett dat je het gemakkelijk kunt gebruiken als je favoriete adaptogeen in deze voedende veganistische bouillon.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis workouts, kortingen voor cult-favoriete wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.