Advertisement

Hoe bewaar je knoflook zodat het zo lang mogelijk meegaat?

Advertisement

Jhier zijn veel nietjes die we altijd bij de hand proberen te hebben om ervoor te zorgen dat onze zelfgemaakte maaltijden heerlijk en smaakvol zijn. Maar laten we eerlijk zijn: knoflook is de Uniek niet-onderhandelbaar ingrediënt (tenminste in mijn huishouden). Als het etenstijd nadert en ik merk dat ik geen verse kruidnagel heb om mee te koken, vliegen de varkens of is het kwik *niveau hoger* in retrograde.

Met die toewijding komt onderwijs. Namelijk de kennis om knoflook zo lang mogelijk te bewaren zonder een muffe, bittere of ranzige smaak op tafel te leggen. Inderdaad, een goede bewaring is essentieel om ervoor te zorgen dat je knoflook zijn volledige smaakpotentieel bereikt.

Hoe lang is knoflook houdbaar?

Knoflook kan, als het op de juiste manier wordt bewaard, zes maanden meegaan, wat betekent dat je dit ingrediënt voor vele, vele reizen van je boodschappenlijstje kunt schrappen, zolang je maar strategisch bent. Het is belangrijk op te merken dat dit alleen geldt voor volle knoflookbollen – zodra u de afzonderlijke teentjes begint te scheiden, neemt de houdbaarheid van het ingrediënt af tot een paar weken. En als je de knoflook al hebt gehakt, gebruik het ingrediënt dan binnen de komende 24 uur.

Hoe bewaar je knoflook zodat het zo lang mogelijk meegaat?

Dus hoe kun je ervoor zorgen dat je knoflook goed wordt bewaard? “Wees om te beginnen voorzichtig met het soort knoflook dat je koopt”, zegt Moustafa Elrefaey, chef-kok en mede-oprichter van het Egyptische restaurant Zooba. “Als je kunt, koop dan wortelloze knoflook.” Hij stelde toen voor om het met touw of touw te vlechten, als je verder wilt gaan. “Het ziet er niet alleen beter uit, maar het vlechtwerk verlengt ook de levensduur.”

Vervolgens (en het belangrijkste), in plaats van je knoflook willekeurig rond te laten slingeren op je aanrecht of vergeten weg te kwijnen in je koelkast, zoek dan een plaats in je voorraadkast die zo dicht mogelijk bij 65 ° F ligt.Lees: Als je je knoflook bewaart vlak naast uw kookplaat of ander warmtegevend apparaat voor gemakkelijke toegang (bijvoorbeeld in de buurt van een kruidenrek op het fornuis), kunt u overwegen het te verplaatsen, stat . Hoewel deze locatie handig is, zal het je knoflook zeker veel eerder bederven dan zou moeten.

“Verse knoflookbollen moeten altijd uit de buurt van extreme hitte worden gehouden”, zegt chef Danny Lledo, die de keuken runt van het met een Michelin-ster bekroonde restaurant Xiquet in Washington, DC. Als u uw fornuis of oven vaak gebruikt, houd dan uw knoflook uit de buurt om de bollen langer vers en geurig te houden. Volgens Forough Vakili, chef-kok en oprichter van Le Bon Nosh in Atlanta, “kan knoflook zelfs worden bewaard in een goed geventileerde lade – duisternis en gebrek aan licht voorkomen dat het kiemt en verlengen zijn levensduur.”

Bovendien benadrukt Lledo hoe belangrijk het is om je knoflook droog te houden om de groei van schimmel en meeldauw te voorkomen, waardoor de teentjes snel zwart en ranzig worden. Als je je ooit hebt afgevraagd waarom knoflookhouders vaak kleine gaatjes in de zijkanten of in de deksels hebben, legt Lledo uit dat het is om de bollen te voorzien van een zachte luchtstroom. “Als de knoflook in een volledig afgesloten omgeving wordt bewaard, die warmte en vocht binnenin vasthoudt, kan de knoflook vochtig worden”, zegt hij.

Je hoeft natuurlijk geen knoflookhouder te kopen om ervoor te zorgen dat je bollen langer meegaan, maar vermijd verzegelde ritssluitingszakken of andere niet-ademende omgevingen die je zou kunnen gebruiken om de geur van knoflook in bedwang te houden. Een eenvoudige glazen pot zou het lukken.

Gesneden knoflookstukjes bewaren

Hoewel het snijden of pellen van knoflook ongetwijfeld de levensduur zal verkorten, merkt Lledo op dat je een paar opties hebt om het vers te houden. “Als je eenmaal bent begonnen met het hakken van de knoflook, gooi het dan in olijfolie”, zegt hij. Deze truc werkt omdat het het vocht in de knoflook en dus de smaak vasthoudt. (En wie wil er nu geen olijfolie met knoflookolie om te koken of als heerlijke dip voor op brood?)

Je kunt knoflook ook in veel verschillende vormen invriezen, of het nu hele teentjes, gehakte stukjes of pasta zijn. Ervan uitgaande dat je met verse knoflook begint, zorg er dan voor dat je de knoflook goed schilt en eventuele groene scheuten verwijdert. Je kunt de knoflook vervolgens pulseren in een keukenmachine of hem fijn hakken, zodat hij klaar is om voor meerdere maanden in een ziploc-zak te bevriezen.

Lees meer over de voordelen van knoflook (en hoe het te gebruiken) volgens een diëtist:

Oh Hallo! Je klinkt als iemand die dol is op gratis workouts, kortingen op de beste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Word lid van Well+, onze online community van insiders op het gebied van wellness, en ontgrendel uw beloningen direct.

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.