Hoe acupunctuur te gebruiken voor slaap en rusteloosheid?

lAls je wordt geprikt met naalden is je ergste nachtmerrie, je bent niet de enige, maar hier is een plotwending die je misschien niet had verwacht: het gebruik van acupunctuur om te slapen kan in feite superontspannende voordelen bieden die leiden tot dromerige nachten en zelfs een dutje halverwege. acupunctuur sessie. Als je denkt “huh, dutten als je een menselijk speldenkussen bent, klinkt niet echt ontspannend”, dan voel ik je. Maar volgens Eva Zeller, LAc, een gediplomeerde acupuncturist die mede-leidt aan de in Philadelphia gevestigde acupunctuur Off Broad, is acupunctuur voor slaap en dutjes eigenlijk een veel voorkomende toepassing van de traditionele Chinese geneeskunde.

En het is nauwelijks nieuw: acupunctuur bestaat al duizenden jaren – lang voordat het wellness-spa’s bereikte. In de traditionele Chinese geneeskunde is je qi de energiestroom die door je lichaam stroomt via energetische paden die meridianen worden genoemd. Acupressuurpunten zijn stations, of toegangspunten, die langs je meridianen vallen. Het idee is dat als de energie uit balans is, dit kan leiden tot bepaalde problemen of kwalen. Dus deze drukpunten zijn waar acupuncturisten mee werken – met als mogelijke toepassing acupunctuur voor de slaap.

Op welke manier? Ten eerste is de omgeving ontspannend, of je nu deelneemt aan een privésessie of een acupunctuurstudio in de gemeenschap bezoekt. De temperatuur is over het algemeen warm, de lichten zijn gedimd en de muziek is rustgevend. Hallo dromenland!

Maar de behandeling zelf maakt ook deel uit van wat die slaapverwekkende effecten biedt. “We kiezen specifieke acupunctuurpunten die uw lichaam in staat stellen te genezen en zichzelf te reguleren”, zegt Noah Rubinstein, DACM, doctor in de Chinese geneeskunde en kliniekdirecteur van het Yinova Center in New York City. Als het lichaam eenmaal in evenwicht is, is diepe ontspanning – ja, soms tot het punt waarop je in slaap valt – bijna onvermijdelijk.

Wat te verwachten van een acupunctuur voor slaapsessie?

Voordat u op de mat gaat liggen, beoordeelt de beoefenaar of het probleem bij de hand is in slaap vallen of doorslapen (of beide) en kan hij u vragen naar andere factoren, zoals dieet, medicijnen, pijn en stress en de rol die elk zou kunnen zijn spelen in je leven. Van daaruit zal de beoefenaar een persoonlijk behandelplan opstellen dat de nadruk legt op balans, zodat cliënten voldoende energie hebben als ze wakker zijn, maar in staat zijn om het naar beneden te bellen als het tijd is om naar bed te gaan, zegt Rubenstein.

Tijdens de sessie zal een gediplomeerde acupuncturist naalden in de drukpunten steken die verband houden met wat er ook aan je mankeert. Elk van deze punten is verbonden met specifieke sterke punten en effecten die kunnen worden geactiveerd door stimulatie, zoals het verlichten van angst of kaakspanning. En als spuiten u preuts maakt, kunt u er zeker van zijn dat acupunctuur geen pijn doet – de naalden werken op dezelfde manier als een massage door strakke spieren los te maken en collageen te produceren.

“Acupunctuur helpt om alle alarmbellen een tijdje uit te zetten, wat je geest en lichaam eraan herinnert:” Oh, deze is hoe het voelt om niet in de noodmodus te zijn.'” -Eva Zeller, LAc

De resultaten kunnen variëren, maar het idee is dat de gerichte acupunctuurpunten vermengd met de rustgevende omgeving u kunnen helpen om weg te dommelen. Zeller zegt zelfs dat ze heeft gemerkt dat velen intense mid-acupunctuurdromen ervaren. Ze gelooft zelfs dat het mogelijk is om in een relatief korte sessie een diepe REM-slaap te ervaren, wat volgens haar logisch is, aangezien bekend is dat de praktijk helpt om de cortisolspiegel, een stresshormoon, te verlagen. “Acupunctuur helpt om alle alarmbellen een tijdje uit te zetten, wat je geest en lichaam eraan herinnert:” Oh, deze is hoe het voelt om niet in de noodmodus te zijn'”, zegt ze. Het effect? ​​Een bezoek aan je dromen.

Wat u moet weten over het gebruik van acupressuurpunten om te slapen

Zelfs als een acupunctuursessie om een ​​andere reden niet voor u toegankelijk is of in de kaarten zit, is het nog steeds mogelijk om een ​​soortgelijk effect te creëren door drukpunten voor de slaap te gebruiken: door handmatig op acupressuurpunten te richten, met uw vingers in plaats van acupunctuurnaalden. Het concept is in wezen hetzelfde; je zult gewoon willen herkennen wat in het bijzonder je rusteloosheid kan veroorzaken, en het bijbehorende acupressuurpunt vinden.

“Slaaponevenwichtigheden komen voort uit stress en een gebrek aan jezelf kunnen kalmeren of kalmeren”, vertelde Stefanie Dilibero, MAC, LAc, acupuncturist en oprichter van Gotham Wellness in NYC eerder aan Well+Good. “Het lichaam en het zenuwstelsel van mensen worden beïnvloed door stress in verschillende fysieke manifestaties. Acupressuurpunten kunnen worden gebruikt als een manier om de specifieke manieren waarop uw lichaam balans nodig heeft te richten, en wanneer u in balans bent op een manier die specifiek is voor uw omstandigheden, zult u slaap beter.”

Pericardium 6 is bijvoorbeeld een favoriet acupressuurpunt voor misselijkheid, maar het kalmeert ook angst en bevordert een diepere slaap. Om toegang te krijgen, gebruikt u een duim om het peespunt op uw onderarm te lokaliseren, een paar centimeter van de pols. Druk dan je duim in de punt en adem.

Of als angstspiralen, van doomscrolling of anderszins, je ‘s nachts wakker houden, is Heart 7 wat je wilt aanpakken. Trek een lijn van het midden van de pinkachtige vingertop naar de basis van de pols, waar je handpalm en onderarm elkaar raken. Houd dit gebied vervolgens met twee vingers ingedrukt terwijl u vijf keer langzaam en diep ademhaalt. Herhaal dit voor je andere pols als je klaar bent met ademen.

Uiteindelijk zijn energiemeridianen slechts één kanaal om slaapproblemen aan te pakken, en ieders lichaam is anders. Maar als u rusteloze nachten heeft of op zoek bent naar een gemakkelijkere manier om te ontspannen voordat u naar bed gaat, kan acupressuur u helpen het probleem te lokaliseren.

Benieuwd naar acupunctuur-aangrenzende oorzaden en hun voordelen? Wat de Wellness de primeur heeft:

Oorspronkelijk gepubliceerd op 6 februari 2018. Bijgewerkt op 18 maart 2021 met aanvullende rapportage door Aly Semigran.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die houdt van gratis workouts, kortingen voor cult-favoriete wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld je aan voor Well+onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel je beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.