Hier leest u hoe u uw evenwichtsvaardigheden in 30 seconden kunt testen | Goed+Goed

Wondering hoe goed is uw evenwicht? Zoek niet verder: deze quickie-evaluatie laat u zien hoe u uw saldo in slechts 30 seconden kunt testen. Trainer Justin Agustin, CPT, de koning van beginnersworkouts op TikTok, deelt een eenvoudige, razendsnelle manier om je balansvaardigheden te bepalen op een schaal van “Below Average” tot “Excellent”.

Zoek om te beginnen een veilige ruimte met lichte demping (zoals een yogamat) waar je kunt staan. Probeer te vermijden om in de buurt van glazen tafels, scherpe meubels, enz. te komen – voor het geval dat! Als je je zorgen maakt over je veiligheid, zorg dan dat een vriend of familielid in de buurt is om je te spotten.

Zodra je je testzone hebt gevonden, ga je op één been staan, kruis je je armen voor je borst en sluit je je ogen. U kunt een timer instellen (spraakgestuurd is misschien het gemakkelijkst voor deze), of gewoon tellen. “Probeer zo lang mogelijk in deze positie te blijven, zonder je voet te laten vallen, zonder je armen te kruisen en natuurlijk zonder je ogen te openen”, zegt Agustin.

“Als je het meer dan 30 seconden kunt volhouden, kun je het waarschijnlijk heel lang volhouden”, zegt hij. “Dat betekent dat je een uitstekende balans hebt.” Maar wat als je de 30 niet haalt?

Hier is het bereik, ter referentie:

  • <5 seconden: onder het gemiddelde
  • 10 seconden: gemiddeld
  • 15 seconden: bovengemiddeld
  • 20 seconden: zeer goed
  • 25 seconden: geweldig
  • >30 seconden: uitstekend

Lager dan 30 seconden is niet inherent slecht, maar afhankelijk van waar je staat met je saldo, wil je misschien werken aan het verbeteren van je score. Een betere balans kan immers leiden tot gemakkelijker dagelijkse bewegingen, minder risico op blessures en pijn, en verbeterde atletiek (ja, betere trainingen!). U gaat comfortabeler en zelfverzekerder door het leven; denk aan uit de auto stappen, over paden of oneffen trottoirs van de stad lopen, of jezelf ophouden in een slingerende metro.

Dus hoe te verbeteren? Balans oefeningen! Ze zijn niet alleen voor senioren (hoewel ze natuurlijk geweldig zijn voor die leeftijdsgroep). En u hoeft ook geen gymnast te zijn om deze door fysiotherapeuten goedgekeurde oefeningen te proberen. Probeer hieronder enkele van onze favoriete stabiliteitstrainingen om uw balans en algehele gezondheid te verbeteren:

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.