Hier leest u hoe slaap de mentaliteit beïnvloedt, volgens een nieuw rapport

GEen goede nachtrust is om een ​​aantal redenen een gewaardeerd doel van de massa, waaronder alle gezondheidswinst die dit te bieden heeft, zoals spierherstel, verbeterde focus en geheugenwinst om er maar een paar te noemen. Maar volgens nieuw onderzoek kunnen die levensverhogende effecten verder gaan dan velen zich realiseren: volgens het onlangs uitgebrachte Casper-Gallup State of Sleep in America 2022 Report, waarin meer dan 3.000 Amerikaanse volwassenen werden ondervraagd, is slaap van goede kwaliteit ook gecorreleerd met een positieve manier van denken. In wezen betekent dit dat iemand die goed slaapt, waarschijnlijk ook een positievere kijk op het leven heeft.

Hoe weet je of je een goede nachtrust hebt? Zeker, het gaat verder dan alleen het meten van het aantal uren slaap dat je krijgt; het heeft ook te maken met hoe regelmatig je je aan je gezonde slaapgewoonten houdt en of je de hele nacht slaapstoornissen hebt. Een nuttige lakmoesproef is dat als je wakker wordt met een energiek en verfrist gevoel, het waarschijnlijk is dat je een goede nachtrust hebt gehad. En nogmaals, gezien hoe slaap de mentaliteit kan beïnvloeden, is het belangrijk om hieraan te werken.

“Gemiddeld hebben mensen die beter slapen meer kans om een ​​positieve kijk op het leven te hebben.” —slaapexpert Michael Grandner, PhD

“Slechte slaapkwaliteit kan een optimale emotieregulatie, stressvermindering en zelfs het beheren en organiseren van ons leven in de weg staan”, zegt Michael Grandner, PhD, Casper’s slaapadviseur en directeur van het Sleep and Health Research Program aan de Universiteit van Arizona. “Daarom hebben mensen die beter slapen gemiddeld een grotere kans op een positieve kijk op het leven”, voegt hij eraan toe.

Volgens Dr. Grandner zorgt een gezonde slaap er ook voor dat iemands brein de gebeurtenissen van de dag het beste kan verwerken, wat “kan leiden tot een beter humeur, minder stress en een betere productiviteit en mentale organisatie.” Dit alles in aanmerking nemend, is het logisch dat een goede nachtrust ertoe kan leiden dat u zich goed voelt over uzelf en uw leven – lees verder voor meer specifieke details over hoe.

5 manieren waarop slaap iemands mentaliteit beïnvloedt

1. Goed slapen hangt samen met een positieve mentale en emotionele gezondheid

Volgens het rapport hebben Amerikanen zes keer meer kans om te melden dat ze slaap van hoge kwaliteit krijgen als ze hun mentale en emotionele gezondheid als ‘uitstekend’ of ‘zeer goed’ beoordelen. Om te contextualiseren, meldt 50 procent van de mensen die voor deze categorieën hebben gekozen dat ze goed hebben geslapen – en slechts 8 procent van de mensen die hun mentale en emotionele gezondheid als ‘redelijk’ of ‘slecht’ beoordeelden, meldde dat ze een goede nachtrust kregen.

2. Goed slapen kan betekenen dat je in een goed humeur bent

Uit het rapport bleek dat 48 procent van degenen die zeiden dat ze de nacht ervoor “uitstekend” hadden geslapen, wakker werd in een “extreem positieve” stemming, vergeleken met 5 procent van degenen die alleen “redelijk” of “slecht” hadden geslapen.

3. Betere slapers melden een hogere tevredenheid over het leven

Van de deelnemers die meldden dat ze de afgelopen maand “uitstekend” of “zeer goed” hadden geslapen, zei 84 procent dat ze ook een hoge levenstevredenheid genoten. Echter, van degenen die hun slaap als “redelijk” of “slecht” beoordeelden, rapporteerde slechts 44 procent een hoge tevredenheid over het leven.

4. Slaap beïnvloedt de mentaliteit door het optimisme over de toekomst te vergroten

Volgens het rapport: “Amerikanen die melden dat ze de afgelopen 30 dagen beter hebben geslapen, hebben significant meer kans dan slechte slapers om een ​​positieve kijk te hebben op waar hun leven over vijf jaar zal zijn.”

5. Betere slapers zijn mogelijk meer betrokken bij hun gemeenschap

Uit het rapport bleek dat “uitstekende” of “zeer goede” slapers meer kans hebben om actief en positief betrokken te zijn bij hun gemeenschap. Dit wordt bewezen door mensen die aangeven meer te doneren aan goede doelen (77 procent, vergeleken met 67 procent voor ‘slechte’ slapers) en vrijwilligerswerk (42 procent voor ‘uitstekende’ of ‘goede’ slapers en 33 procent voor ‘slechte’ slapers).

“Slaap is niet alleen een biologisch proces, maar iets dat plaatsvindt in de context van het echte leven en echte gevolgen heeft”, zegt Dr. Grandner. Met dat in gedachten, als je denkt dat je jezelf zou beoordelen als een “eerlijke” of “slechte” slaper, zegt hij dat inchecken met waar slaap in je prioriteiten past, je kan helpen meer kwaliteitsuren vast te leggen.

“We zouden slaap moeten zien als een investering in onze gezondheid, ons geestelijk welzijn en onze prestaties overdag”, zegt Dr. Grandner. “We moeten ons afvragen wanneer we naar bed moeten om de uitdagingen van de dag optimaal aan te kunnen.”

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.