Het Voesh-waterfilter veranderde mijn douche in een spa

Met de Well+Good SHOP zetten onze redacteuren hun jarenlange knowhow in om producten te kiezen (van huidverzorging tot zelfverzorging en nog veel meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan een aankoop via onze links Well+Good een commissie opleveren. Veel winkelplezier! Verken de WINKEL

Ik woon en werk in een appartement van 500 vierkante meter met een vriend en een hond, wat betekent dat mijn dagelijkse doucheroutine vaak de enige schijn van “ik”-tijd is die ik ooit krijg (dat wil zeggen, wanneer de hond niet tuurt rond het gordijn en probeert bij mij in te springen). Daarom heb ik veel moeite gedaan om die paar solo-momenten zo luxueus mogelijk te maken, wat recentelijk betekende dat ik mijn douche uitrustte met een Voesh-waterfilter ($ 29).

Het filter is eigenlijk een huid- en haarverzorgingsproduct dat ik eigenlijk niet hoef aan te brengen. Zijn primaire rol is het verwijderen van chloor en andere onzuiverheden, zoals calcium en magnesium, uit hard water. “Er is opgemerkt dat contact met hard water kan leiden tot verstoring van de beschermende epidermale barrière, wat atopische dermatitis en een droge huid kan verergeren en resulterende jeuk kan veroorzaken,” David Lortscher, MD, een gecertificeerde dermatoloog en de oprichter en CEO van Curology vertelde eerder aan Well+Good: “Als je hard water hebt, gebruik je vaak meer reinigingsmiddelen met zwaardere oppervlakteactieve stoffen om je huid en haar te reinigen, omdat je niet hetzelfde schuimende effect zult zien. Dit leidt tot precipitatie van de oppervlakteactieve stof – of het achterlaten van een film van residu op de huid – wat kan leiden tot meer irritatie en zelfs verstopte poriën.”

Dit specifieke hulpmiddel zit boordevol huidvriendelijke ingrediënten die verder gaan dan uw standaard douchefilter. Het heeft verhelderende vitamine C, barrière-versterkende veganistische probiotica en verzachtend havermoutpoeder, die de uitdrogende en schadelijke effecten tegengaan die warm douchewater op je huid en haar heeft. Sinds ik het filter gebruik, merk ik dat mijn hele lichaam zichtbaar zachter aanvoelt.

Hoewel het misschien eenvoudig lijkt, kan het nemen van een douche van spa-kwaliteit – zoals dit filter me heeft toegestaan ​​- een behoorlijk krachtige oefening voor zelfzorg zijn. “Tijd onder de douche geeft je ook een paar minuten alleen om je te concentreren op je ademhaling en mindfulness, die beide gevoelens van stress kunnen verminderen en je zelfzorg kunnen ondersteunen”, vertelde gezondheidscoach Jim Curtis, CRO bij The Institute for Integrative Nutrition, eerder. Well+Good. “Hoe je wakker wordt en wat je doet als je wakker wordt, kan drastisch de toon zetten voor hoe je de hele dag zult denken en voelen, dus de manier waarop je een douche integreert in je ochtendroutine kan je humeur maken of breken voor de rest van de dag.”

Het filter is verkrijgbaar in vijf verschillende geuren: Ocean Mist, Blossom Bliss, Lavender Land, Citrus Crush en Rainforest Mist. Mijn douche is uitgerust met de op het regenwoud geïnspireerde geur, die een o zo subtiele natuurlijke geur afgeeft – bijna alsof ik omringd ben door een stel planten tijdens een regenbui (of, je weet wel, in een regenwoud). Pro’s merken op dat het gebruik van aromatherapie onder de douche je kan helpen “diep te ademen, spierspanning los te laten en stress los te laten”, en nadat ik het zelf heb uitgeprobeerd, kan ik bevestigen dat dit advies klopt.

Hoewel mijn ‘ik’-tijd misschien beperkt is tot een paar minuten per dag in een kleine, krappe douche in een studio-appartement, zorgt dit filter ervoor dat de ervaring niets minder dan speciaal aanvoelt.

Wil je nog meer beauty-informatie van onze redacteuren? Volg ons Fineprint Instagram-account) voor onmisbare tips en trucs.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.