Het belang van dubbele reiniging uitgelegd door een document

Met de Well+Good SHOP zetten onze redacteuren hun jarenlange knowhow in om producten te kiezen (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan een aankoop via onze links Well+Good een commissie opleveren. Veel winkelplezier! Verken de WINKEL

Zoals elke goede plastisch chirurg u zal vertellen, is het niet alleen wat er op hun kantoor gebeurt dat een verschil maakt, het zijn ook de producten die u regelmatig gebruikt. Om haar droge, gevoelige huid er op haar best uit te laten zien, is er één stap die Michele Koo, MD, een plastisch chirurg en oprichter van de huidverzorgingslijn Private Practice door Dr. Koo, nooit overslaat: dubbele reiniging.

“‘S Nachts reinigen is uiterst belangrijk om talg, dode huidcellen en vuil uit de omgeving te verwijderen dat zich in de poriën heeft vastgezet”, zegt Dr. Koo. “Dubbele reiniging kan belangrijk zijn als je geen aparte make-up remover gebruikt. Persoonlijk gebruik ik een zeer zachte crème make-up remover gevolgd door mijn Dr. Koo Private Practice Exfoliating Cleanser. De eerste reiniging verwijdert make-up, de tweede de dode cellen en vuil van de dag.”

Het belang van dubbele reiniging is eenvoudig. Dr. Koo zegt dat het haar gezicht mooi en schoon maakt en klaar is om haar andere huidverzorgingsproducten te accepteren. “Het zorgt ervoor dat de rest van mijn routine echt hun werk kan doen”, legt ze uit. En als ze het overslaat, merkt ze dat haar huid “niet zo schoon aanvoelt en dat er meestal een heel klein residu achterblijft”.

Over het algemeen raden professionals aan om je dubbele reinigingsroutine te beginnen met een milde make-upremover en daarna terug te gaan met een actieve reiniger om dode huidcellen te verwijderen (wanneer die zich ophopen, kan dit voorkomen dat de rest van je producten goed doordringen) en celvernieuwing stimuleren.

Hieronder de twee producten waar Dr. Koo bij zweert om de klus te klaren.

Private Practice door Dr. Koo Anti-Toxin Cleanse - Zacht, belang van dubbele reiniging

Private Practice door Dr. Koo Anti-Toxin Cleanse – Zacht – $ 75,00

Vervolgens gebruikt Dr. Koo deze reiniger om haar poriën diep te reinigen zonder haar huid te strippen. Het bevat glyceriden om de gevoeligheid te kalmeren, suikerbieten om het vocht in evenwicht te brengen en lage AHA’s om delicaat schoon te maken. “De AHA’s in mijn reinigingsmiddelen zijn speciaal gemengd en gebufferd om zacht te zijn om de ceramidelaag van de huid te behouden om strippen te voorkomen”, zegt ze.

Wil je meer deskundige routines? Leer de doucheroutine van een dermatoloog:

B

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste (en beste) productdrops van SHOP, aangepaste collecties, kortingen en meer? Meld u aan om de informatie rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.